SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Välkommen till IK Frej Täbys P2014 lagsida


Pojkar födda 2014 spelar under säsong fotboll på Vikingavallen.
Oftast tränar vi 2 gånger per vecka under säsongen, vilka dagar varierar. 
Vi tycker om att ha roligt och utvecklas tillsammans, och ser fram emot ett spännande fotbollsår 2024.

Vi är i dagsläget lite över 30 pojkar i vår trupp samt 8 tränare/lagledare.
Vi välkomnar löpande nya fotbollsintresserade pojkar, och är alltid på jakt efter fler barn och engagerade föräldrar. Så varmt välkomna att kontakta någon av oss vid intresse. Kontaktuppgifter längre ner på sidan. 

 

Uppdatering Februari 2024

Just nu kan det bli litenkort varför med träningar. Vi har en inomhusträning per vecka; lördagar på skarpängsskolan. Vi har även två tider utomhus samma period men har valt att inte ha det inlagt löpande utan vi bokar på då vädret passar oss. Tiderna är måndagar 18:15-19:30 och fredagar 17:00-18:15 (Jan-mars). 

Vi är klara med 5 mot 5 spel och fokuserar nu bara på 7 mot 7. Det är en rolig spelform som också blir lite mer "riktig fotboll" . Då planen blir större, vi har fler spelare på planen och vi börjar spela med bl.a. inkast.

Detta kräver mer av killarna, men dom känns redo och pepp!

 

 

Tips till föräldrar.

Som föräldratränare gör vi vårt bästa för att alla barn ska ha en rolig träning/match. I IK Frej är fokus på bredd. Och detta tar vi givetvis fasta på. Detta gör att alla är välkomna oavsett nivå, så länge intresse finns.
det är positivt då sport ska vara en naturlig del för barn. Det kan dock vara så att intresset ,kunskap och teknik är på olika nivåer, vilket kan leda till att i perioder med sämre motivation och svårighet att lyssna.

 

Vi skulle därför vilja be er om hjälp med:

 

 • Prata med era söner om vikten att fokusera när man är på träning och match och inte dras med i bus eller flams. Om motivationen inte riktigt finns där får ni föräldrar gärna komma med på träningar och hjälpa barnen.
 • Se till att barnen kommer i tid till träning/match
 • Kom med knutna skor (dubbelknut), benskydd och vattenflaska
 • Hjälp barnen att få i sig något innan träning. Vätska och frukt eller macka.
 • Hjälpa oss ledare att anmäla i tid om barnet kommer lr inte kommer till träningar och matcher. 

 

 

Klä sig för vinterträning

När det är kallt ute är det viktigt att klä sig RÄTT.  Att klä sig rätt för vinterträning innebär att man klär sig så pass mycket att man fryser lite om man står still, men lagom om man rör på sig. Helst med flera tunna lager. Tjocka jackor är bra till och från träning, men inte när man tränar!

Vi har sett att en del killar kommer upp utan vantar och stoppar händerna i fickorna.
Vår rekommendation är att ha en packad Ik Frej ryggsäck för Träning och match där det alltid finns mössa och vantar på samma sätt som fotbollsskor och benskydd.

 

Checklista för träning:

 • Fotbollsskor/Benskydd (obligatoriskt)
 • Kläder man kan röra sig i - Helst med klubbemblem!
 • Vantar och mössa (obligatoriskt att ha med sig under vintertid)
 • Jacka att ta på efter träning
 • Fylld vattenflaska
 • Ryggsäck att lägga sina saker i = Mindre borttappade saker

 

Klubbkläder

Killarna växer så det knakar nu och det kommer frågor. På match gäller fortfarande svarta short och gula strumpor. För träning så finns Ik Frej kläder att köpa på

https://teamsales.xxl.se/club/ikfrejtaby/

Till och från träning

Man ser många barn cykla runt utan lampor. Vill passa på att påminna om att se över lampor och reflexer så vi syns ordentligt!

Kommande år kommer även nya parkeringen iordningställas.

Samåkning kan vara ett bra alternativ för de som kan.