Snörapport -
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Lägesrapport
2024-02-14 13:22

Herrlaget har varit igång nu i över en månad och det är dags för en uppdatering om vad som har hänt och vad som väntar när Alni uppdaterar läget. 

 

"- Vi har kört på nu och har faktiskt startat väldigt tufft med tuffa träningar och matcher, spelarna har fått jobba hårt men samtidigt visat att de vill det här genom att gnugga på. Vi har haft väldigt många spelare som har hört av sig och vi har dessutom bjudit ner många av dem för att se dem i action och många har imponerat på oss. " 

 

Status på spelare in och ut? 

 

"- En uppdatering om nya spelare in kommer att komma upp snart, men vi har ju några som vi tackat av och några som själva valt att lämna pga diverse anledningar och dessa spelare är Awad, Abdel, Ahmed, Nico som lämnade innan nyår och därefter har Hugo som var lagkapten lämnat också när en flytt till Uppsala och plugg väntar nu. Simon har tagit paus då motivationen för fotbollen inte är där just nu samtidigt som Jakub lämnade oss för div2 Enskede IK. Vi har flyttat upp 3 spelare från U19 samtidigt som vi har plockat in spelare utifrån och som sagt så kommer dessa att presenteras på hemsidan inom kort. En annan nyhet är en ändring i staben där Victor Wennergren kliver in som assisterande tränare samtidigt som Mahan har fått större ansvar i ungdomssektionen. " 

 

Hur har matchandet gått och nu väntar årets första tävlingsmatch? 

 

"- Vi startade ju med en väldigt tuff match direkt i januari mot div1 laget Täby FK, där vi kommer till spel med en stor trupp och flera provspelare, jag tycker dock att vi inte ger oss själva en ärlig chans i matchen att spela den fotboll vi vill spela och utan har för mycket respekt för Täby och det är något vi pratar om i halvlek och jag tycker vi spelar bättre i andra där vi ändå försöker följa våra arbetssätt mycket mer men många byten och rotationer gör att släpper in ett par mål sista 20 och matchen slutar 0-5.

Veckan efter spelade vi mot Segeltorps IF som vann div 3S förra säsongen och i den matchen har vi det tufft första 15min men efter det så tycker jag att vi kontrollerar matchen mer och har bra bollinnehav med fina sekvenser och tillslut vinner vi matchen med 2-0 efter mål av 1 provspelare och en inlånad spelare från U19. 


Nu i helgen som var så spelade vi en tuff match mot Fittja IF, ett lag som vann div 4 och som storsatsar nu på att vinna div 3 direkt, vi kom till matchen med många avhopp pga sjukdomar och skador och tillslut fick vi ihop 13 spelare, vi gör en inte alls så bra match denna dag men organisationsmässigt och försvarsmässigt så är vi väldigt stabila tycker jag, vi jobbar rätt och neutraliserar Fittjas många försök men spelet med boll var under all kritik och ändå lyckas vi få med oss 1-1 hem när Fittja kvitterade i 87e vilket ändå får ses som en styrka trots prestationen. 

 

På söndag är det dags för årets första tävlingsmatch när div 3 laget Aspudden-Tellus kommer på besök och jag hoppas att vi hinner få tillbaka några spelare från sjukdomar och skador tills dess, men det ska bli väldigt roligt att komma igång med en match som "betyder mer" under försäsongen och vi vill självklart avancera i Sthlm-cup där vi har Värmdö IF också som 3e lag i gruppen. " - Alni 

 

Söndag 18/2 kl 16:00 Vikingavallen är det avspark! 

 

Vi passar på att presentera Victor lite kort här också och välkomnar honom till IK Frej!

 

"- Mitt namn är Victor Wennergren och är 33 år gammal. Utöver fotboll är mina intressen musik och sport i allmänhet. Har spelat en del ishockey under mina år som barn och ungdom, så det ligger också nära. 

 
Jag har under min tid som fotbollsspelare spelat i Ekerö BoIS, Ekerö IK, Team Thorengruppen FF (TTG) och gjorde min sista säsong i Hässelby SK FF. När jag lade av att spela boll kände jag en saknad till sporten men då kroppen sa ifrån valde jag istället att bidra från sidlinjen istället. Har under de 2 senaste säsongerna varit tränare inom ungdomsfotbollen för Gröndal IK och Hässelby SK FF.

Nu har jag fått möjligheten att assistera Alni i IK Frej Täby FF som jag ser som en rolig och spännande utmaning. Det kommer även bli en lärorik säsong för mig som tränare, och att få möjligheten att gå vid sidan av en duktig, taktiskt kunnig och rutinerad tränare känns extremt kul. Jag hoppas självklart att vi har en bra säsong framför oss och att vi motsvarar de förväntningar som finns, ser gärna att vi är med och slåss i toppen vilket jag också tror vi har möjlighet till att göra. 
 
Varför Frej var ett alternativ för mig var dels för min egen utveckling som tränare men även för de förutsättningar som finns i föreningen. Att få vara en del av den här resan kunde jag bara inte tacka nej till. 
 
Forza Frej! - Victor" 
2024 nyheter
2023-12-18 12:55

IK Frej är i dagsläget på uppehåll men bakom kulisserna så jobbas det för fullt och enklast att ta del av nyheter för att hänga med i vad som händer är att följa oss på instagram där det uppdateras mer frekvent än vad det görs här, och lagets instagram konto hittar ni HÄR .

 

Här nedan kommer en liten summering från Alni om vad som skett efter säsongsavslutningen:

 

"Efter en tuff säsong som ändå resulterade i att vi nådde föreningens mål genom att hålla oss kvar så har vi tackat av vissa spelare och önskat dem all lycka i framtiden samtidigt som vi har haft flera spelare i träning utifrån som fått chansen att visa upp sig. Vi har dessutom varit i kontakt med andra spelare som vi själva är intresserade utav också som vi gärna vill se dem i vår miljö i januari och framåt. Vi har flyttat upp i dagsläget 3 spelare permanent från vårat U19 och dessa tre är spelare som jag tror mycket på inför 2024, Oskar Ask, Filip Möller och sedan har vi Arman som redan i slutet var med och bidrog och slog sig in i startelvan, samtidigt har vi förlängt med några spelare från årets trupp och som ska bli stommen i det lag som ska kriga om div2 platsen och dessa spelare kommer vara en viktig del i lagbygget då det rör sig om Axel Vidstrand, Mathias Hansson, Jonathan Wisenbeck, Abdullah Bezreh, Mounire Nilsson och Carl Bemgård.

Flera spelare kommer att presenteras på instagram inom dagarna. En nyhet som rör spelare in till oss utifrån är att vi har en hemvändare i form av målvakten Filip Lindblad, efter några år borta med spel i Hammarby, Åtvidaberg och nu senast Täby FK så har Filip valt att komma hem och konkurrera om en målvaktsplats hos oss vilket är glädjande. Utöver arbetet med spelare så har träningsmatcher bokats och vi startar tufft direkt mot Täby FK från div1 och sedan fortsätter det varje helg med matcher fram till seriestart med 2 sthlm-cupmatcher också som ska spelas mot Aspudden-Tellus (3) och Värmdö IF (4). Jag ser väldigt mycket framemot säsongen 2024 där jag tycker vi kan bygga vidare på spelet som vi visade upp i slutet och bara bli bättre i alla aspekter för att kunna ta nästa steg!
"- Alni

 

 

Se till att följa lagets instagram för senaste nyheter! 

IK Frej förlänger med Alni som öppnar för provspel
2023-10-26 15:30

Klubben har efter säsongen som slutade med att uppnå klubbens mål genom att säkra kontraktet i div3 valt att förlänga med Alni över säsongen 2024. 

 

"-Väldigt kul att få fortsätta efter en tuff säsong, men vi växte ju längre säsongen gick vilket ändå bevisar på att vi jobbat rätt och spelarna har tagit till sig det jag vill få ut samtidigt som klubben varit stöttande under säsongen och visat att de tror på mig. Nu ska vi planera och bygga på inför 2024 men skillnaden blir nu att vi har en stomme och en grund att gå på jämfört med föregående säsong, vilket förhoppningsvis leder till att vi kan göra mycket bättre ifrån oss resultatmässigt. " -Alni

 

Sportchef Oskar Olson summerar den gångna säsongen och det som komma skall:


"-En lång säsong för vårt ”nya” herrlag är slut, och en ny tar sin början efter två veckors ledighet!

2023 var en utmanande säsong där vi började om från början både gällande spelare och tränarstab. En för- och vårsäsong som präglades av provspelare för att bygga truppen, och ett ”hackande” spel då alla skulle lära känna varandra.

 

Inför seriestart började det delvis falla på plats, och man kunde i längre och längre perioder se den inneboende potentialen som finns i truppen. Inför uppehållet hade vi tre vinster, fyra oavgjorda och fem förluster där fyra av förlusterna var uddamålsförluster. Med lite mer rutin och erfarenhet hade det med säkerhet blivit fler poäng. Att allt inte skulle sitta på plats direkt med en helt ny och ung trupp, samt en ny tränarstab var föreningen fullt medveten om, men samtidigt övertygade om att det var rätt väg att gå. Under säsongen har snittåldern i match varit ungefär 20 år!

 

Efter sommaren fortsatte utvecklingen, och både spelare, ledare och spelet satt ihop på ett helt annat sätt. Fortfarande en del resultat som kan tillskrivas orutin och brist på erfarenhet, men stabilare över längre perioder och utvecklingen pekade fortsatt i rätt riktning. Samtidigt höjdes kvaliteten i träning när truppen lärt känna varandra, samtidigt som några nya spelare kom in efter sommaren.

 

Slutet på säsongen blev kanske lite onödigt spännande där allt avgjordes på hemmaplan i sista matchen mot Västerås IK. En match där vi gör det vi ska, och säkrar fortsatt spel i division tre. Samtidigt finns kunskapen och kvaliteten för att prestera på en betydligt högre nivå än ett ”bottenlag” i en förvisso jämn division tre serie. Totalt sett en bra och lärorik säsong där många spelare tagit stora steg in i seniorfotbollen och där vi startar med ca. 15-20 års erfarenhet från seniorfotboll och avslutar med ca. 35-40 års erfarenhet. En säsong där en ny tränarstab framgångsrikt har jobbat med utbildning och utveckling, och för att sätta grunden för framtiden.

 

Efter höstlovet, den 6 november sätter säsongen 2024 i gång, och vi har under 2023 själva skapat oss rätt förutsättningar genom en stabil spelartrupp att bygga vidare på, en träningsmiljö som andas utbildning och utveckling och fortsatt spel i division tre för att ta verksamheten vidare under 2024. Samtidigt fortsätta mot den sportsliga vision som föreningen har satt upp. Allt detta tack vare ambitiösa och välutbildade unga spelare, men framför allt tack vare huvudtränare Alni Sharifpour och assisterande tränaren Mahan Baghdadi som med tålamod, noggrannhet och långsiktighet jobbat med gruppen sedan i december 2022, och lyckats ge oss ovan förutsättningar inför kommande säsong.

 

IK Frej Täby är nu väldigt glada över att meddela att Alni Sharifpour fortsätter som huvudtränare även under nästa säsong, och att både Alni och föreningen får möjlighet att bygga vidare på det som skapats under året. Nu ser vi med tillförsikt fram emot nästa steg både för spelare, ledare och förening, och det skall bli otroligt spännande att se vad vi tillsammans kan uppnå under 2024!

 

Forza Frej!

 

Oskar Olson

Sportchef IK Frej Täby

 

-----------------------------------------------------------------

 

Laget öppnar upp för provspel fom november och om du är intresserad av att känna på miljön hos IK Frej, ett lag med grymma förutsättningar och en hög målsättning inför 2024 så ska du höra av dig till:


Alni: Alnis60@hotmail.com och/eller Oskar: Oskar@ikfrej.se 

 

Se till att få med uppgifter som: 

Namn:
Personnummer:
Mail:
Telefon:
Nuvarande klubb:
Position:
Bästa fot:
Styrkor:
Övrigt:

 

Efter anmälan kommer vi att kalla spelare till provträning när/om det blir aktuellt.

 

Glöm inte att du kan hitta senaste nytt och annat på lagets instagram, klicka HÄR

Summering av säsongen
2023-10-12 07:00

Säsongen 2023 och div 3 är avslutad, och den avslutades på sista dagen när IK Frejs unga lag lyckades tygla nerverna och vinna mot Västerås IK med 2-0 samtidigt som man fick en hjälpande hand av Gamla Uppsala som slog Fanna BK och därmed gick IK Frej om Fanna i tabellen och överlämnade kvalplatsen till just Fanna. 

 

När 2022 säsongen avslutades med serieseger i div4 så startades en omorganisation från klubbens sida med en ny tränare Alni Sharifpour då klubben ville satsa på unga spelare från egna leden samt jobba med utveckling för att spelare ska kunna ta klivet upp i seriesystem om några år. 

2022 truppen bestod mestadels utav rutinerade och äldre spelare som tidigare spelat högre upp och som nu hade fått ett mål att ta upp IK Frej till div3, föreningen ville behålla x-antal spelare för att ha en stomme samtidigt som man flyttade upp unga spelare men tråkigt nog så valde hela spelartruppen att avsluta fotbollen då det bara var en handfull spelare som valde att fortsätta spela i en annan förening.

 

Alnis första uppgift blev att bjuda ner alla U19 spelare till öppna träningen för att se vad som fanns i föreningen tillsammans med spelare som hört av sig utifrån, en lång sträcka påbörjades där första delen var att bedöma spelares kvaliteer, därefter bedöma karaktärer, vad kan de bidra med både på och utanför plan, vad har de för målsättning m.m. 

Först i slutet av januari hade truppen börjat ta form då 8 spelare hade fått en "plats" i laget och därefter tog det fart och truppen var nästan klar i slutet av februari.

Nu skulle jobbet med att sätta arbetssätt och spelsätt påbörjas för Alni och assisterande tränaren Mahan Baghdadi samtidigt som Sthlm-cup matcherna mot div3 lag spelades med blandade resultat. 

 

"- Det var en väldigt hektisk period med kanske 30 spelare i perioder som var på plats och vi skulle bedöma spelarna på 3-5 träningar, sen var det vissa spelare som jag ville ha in men de valde att gå någon annanstans för att det var lite kaotiskt hos oss under den perioden men vi fick tillslut en trupp som vi trodde på, men som jag alltid sagt så låg vi 1-2 månader efter i förberedelser jämfört med lag som hade en trupp att jobba med från säsongen innan." -Alni 

 

Seriepremiären närmade sig och den skulle spelas hemma mot Rinkeby United den 8e april, 2 lag som avancerade från div 4 inför 2023. På ena sidan ett Rinkeby med rutinerade spelare och unga spelare med ambition mot ett ihopsatt ungt men förhoppningsfullt IK Frej. 

Veckan innan premiären hade alla tränare i serien en träff med förbundet för att gå igenom försäsongen och målsättning samt vilka lag man tror vinner serien och vilka som blir bottenlag.

 

" -Efter resultaten under försäsongen samt nyheten om omstart med en helt ny trupp så var det inte många som såg oss annat än att vara kandidat till att åka ur samtidigt som många såg Rinkeby som en outsider till att vara topplag "- Alni

 

Seriepremiären kunde inte börja bättre när IK Frej visade upp ett välorganiserat försvarsspel med livsfarliga omställningar när man slog tillbaka Rinkeby United med 3-0 i premiären! 

Veckan efter väntade säsongens första bortamatch då laget åkte till Uppsala för att ta sig an Gamla Uppsala SK, en match med 2 halvlekar där Frej är väldigt uddlösa i förstahalvlek och ligger under med 1-0 men i andrahalvlek tar spelarna för sig när tränarna ändrar formation och taktik och kan vända matchen till 1-2 från minut 72 till 75. Men här skulle just orutinen samt unga entusiasmen visa sig för första gången under säsongen när två långbollar i minut 78 och 84 ledde till en förlust med 3-2. Det skulle inte vara sista gången rädslan av att förlora en match skulle göra sig påmint, och inte sista gången Frej skulle tappa poäng i slutskedet av en match. 

 

"- Tyvärr så har vi under säsongen tappat en ledning eller släppt in ett avgörande mål i hela 6 matcher i 3 av dessa matcher har målen kommit från min 93 och framåt." -Alni 

 

IK Frej spelade 22 matcher, laget vann 7 matcher, spelade oavgjort i 7 och förlorade 8 varav 7 av dem slutade med uddamålsförluster. Största vinsten kom mot Fanna BK på hemmaplan där det slutade med 5-0 seger och enda förlusten som inte var uddamål kom mot seriesegrarna Enköping på bortaplan trots 0-2 ledning för Frej så slutade matchen 6-2. 

Frej är 4a i flest gjorda mål framåt (40) och 4a i minst insläppta (36) av 11 lag. 

Laget hade 13 olika målskyttar under säsongen med Oliver Ågren som främsta målskytt på 14 gjorda (3a i seriens skytteliga) följt av Ahmad Awad på 6 gjorda. 

 

Alni summerar säsongen:

 

"-Utmanande och tuff säsong om jag ska vara helt ärlig, min tuffaste säsong på många år utan tvekan sett till att sätta ihop en trupp, få spelarna att anamma spelsätt och arbetssätt då många kom från olika typer av fotboll men främst att få 25+ unga spelare med olika personligheter och åldrar att gå samman och sträva efter ett gemensamt mål. Interna målsättningen var betydligt högre än själva utfallet, vilket också bidrog till frustration under säsongen. Men vi har tagit otroligt stora kliv under säsongen och fotbollen vi spelade efter sommaruppehållet gentemot innan var en fröjd att se då vi gick 6 matcher utan förlust, tyvärr dock med 4 oavgjorda där vi bland annat tappar en ledning mot Rinkeby och BKV trots 2 målsledning, ger Enköping en rejäl match och trycker tillbaka dem men får en straff emot oss i den 87e minuten och förlorar med 1-2 för att sedan omgångerna efter mot BSK och Märsta förlora matcherna i minut 93 och 95, sen ska vi inte prata om Västerås borta där vi ligger under med 4-0 och lyckas göra 4-3 men samtidigt missa 4 frilägen också i slutskedet. Men jag är väldigt glad över killarnas vilja att kriga på, många har haft ett positiv mindset på träningarna efter jobbiga förluster och vi har hela tiden pratat om nästa utmaning. Många spelare som tagit kliv i sin utveckling och fått värdefulla spelminuter i seniorfotbollen som kan vara guldvärd framöver. Spelare som vi fick in efter sommaren var högst delaktiga i det som tillslut skulle visa sig bli avklarad målsättning från klubbens sida. Kul! 

Jag hoppas spelarna känner att de fick ut något av säsongen och att de uppskattat säsongen oavsett vad och nu kör vi på med några träningar till innan en avslutning. Sen vill jag rikta ett stort tack till alla som stöttat oss under säsongen trots varierande resultat och spel så har många kommit fram till mig och klappat mig på axeln gång på gång och förklarat att de tror på oss, vilket faktiskt har varit skönt att höra då jag verkligen lägger ner mycket tid och kraft men främst så tar jag förlusterna väldigt hårt, så tack! " 

 

Lagets kapten Hugo Tobiasson ger sin syn på säsongen:

 

" Såhär i efterhand känns det som att vi legat och taktat på i mitten av tabellen under majoriteten av säsongen tillsammans med ett par andra lag. Rätt svaga innan sommaren men desto starkare efter. Under alla mina år i föreningen har jag nog aldrig varit med om en jämnare serie. Jag minns en otrolig lättnad efter Procyon borta där vi plockar med oss tre blytunga poäng med känslan av att kontraktet var säkrat och vi började nästan snegla uppåt i tabellen. Men vips två omgångar senare och två sena avgöranden i baken tillsammans med ett gäng otippade resultat hade vi kniven mot strupen inför sista omgången.Säsongen som helhet vill jag sammanfatta som väldigt lärorik och utmanande. Med tanke på att det är en mer eller mindre nykomponerad trupp med unga spelare från många olika klubbar var känslan att vi låg en bit efter våra motståndare till en början. Ju längre in på säsongen vi kommer tycker jag vi visar att vi är slagkraftigt division 3 lag som spelar en attraktiv och underhållande fotboll. Nu blir det lite ledighet, därefter in i gymmet och sen blickar vi uppåt mot tvåan nästa säsong! Tackar alla spelare och ledare för ett roligt år!Forza Frej - "Hugo Tobiasson

 

----------------

 

Laget fortsätter i dagsläget med träningarna samtidigt som mycket händer bakom kulisserna, så vill ni ha senaste nytt så se till att följa lagets instagram-konto genom att klicka HÄR

Återstarten
2023-08-11 09:06

2 matcher spelade efter uppehållet och bägge slutar med 2-2.

Kort referat samt kommentarer från coach kommer här:

⚽️

Vs Rinkeby så är det en match där bägge lagen behöver 3p, Rinkeby som varit aktiva under sommaren med värvningar som ”Panos” tidigare AIK och norsk högstaligan samt ”Yonis”, spelaren som snittar 25+ varje säsong oavsett division och på det så har de hämtat in ytterligare 3 spelare till för att påriktigt ge sig in i kampen om att hålla sig kvar i 3an. Förstahalvlek är IK Frej fega och 2 steg efter i allt då man inte vågar smälla på eller ligga nära sina motspelare och varken heller vågar spela den fotboll man vill, Rinkeby dominerar bollinnehavet men ändå är det Frej som gör 0-1 efter inlägg av Axel och mål av Jakub när målvakten kommer helt fel i utrusningen, men det dröjer 2min bara innan just ”Yonis” får ensam i straffområdet gå upp och nicka in kvitteringen. Under närmaste 20min så har Rinkeby bud på ett mål till där Niko i målet gör en kalasräddning på. Men i min 36 presenterar nästa nyförvärv sig när ”Panos” får från 3m peta in ett inspel.

Andrahalvlek är Frej ett helt annat lag, de kommer ut aggressivare och rejälare samtidigt som laget flyttar upp positionerna ytterligare. Nu vinner man boll högt upp och kommer till flertalet halvchanser, men Rinkeby är ej ofarliga i sina omställningar och har ett avslut i ribban på en sådan omställning. I den 75e min kommer kvitteringen när Mounire hinner emellan 2 försvarare på ett inlägg och kan skarva in den.

En match där bägge lagen nog kände att de kunde ha tagit alla 3 poängen med sig hem.

 

⚽️

Vs BKV, en match där tabelltrean nog inte hade räknat med att få slita så hårt, senast lagen möttes innan uppehållet så slutade matchen 1-1 och där kände BKV att de blev rånade på 3p, men idag kanske Frej har den känslan med sig hem (?). Frejs unga lag är rejäla, tempofyllda och fantasifulla första halvlek medan BKV är raka och tunga i närkampsspelet. Frej äger bollinnehavet och visar prov på variation i spelet men en storspelande målvakt i BKV höll hemmalaget i spel efter 2 paradräddningar i förstahalvlek, men strax innan halvtidsvilan så skulle Frej få utdelning i en omställning när ett inspel rullade till Mounire strax utanför straffområdet som i sin tur dundrade upp bollen i nättaket med vänstern, skönt och välförtjänt just där.

Andrahalvlek är bara 3min gammal när Frej visar prov på just det fartfyllda och fantasifulla spelet när man bryter bollen och på 4st one-touch passningar så friställs Emil av Mathias med en fin djupledsboll mot målvakten och kan rulla in 0-2.

1 min senare är det sånär att seriens skyttekung skulle utöka till 0-3 när Obbe bryter igenom centralt och viker upp strax utanför straffområdet efter att ha tagit sig förbi 2 spelare men skottet är aningen för hög… suck! För här händer det något, Frej börjar att spela långt och slarvar i mycket medan BKV märker att deras enda chans är att lyfta långt och försöka vinna duellerna högt uppe. 1-2 kommer 3min efter 0-2 när en ett inlägg snappas upp och spelas bakåt till en BKV spelare som snyggt placerar in 1-2 i bortre. Motståndarna får energi och börjar att spela väldigt rakt nu samtidigt som Frej stressar och slutar spela det spel som varit så givande, en frispark för BKV från mittplan lyfts in mot straffområdet och där kommer en Frej spelare högst men skarvar den i eget mål.

Direkt efter målet så kommer nog matchens bästa läge att få in 2-3 när Mathias och Axel väggspelar med varandra och Mathias kommer på genombrott och tar sig in i straffområdet och försöker sig på ett snabbt skott som målvakten på något sätt lyckas få ut en arm och rädda (!!?). Matchen slutar 2-2 och om BKV kände sig besvikna efter förra mötet så känner nog Frej sig besvikna denna gång.

 

⚽️

Coach: ”- Det är synd, jag är frustrerad och det känns lite surt att vi inte kan plocka 3poäng. Vi tar stora kliv för varje vecka och har tagit extrema kliv sett till hur det såg ut i februari med ett gäng spelare med ambitioner men ingen rutin från seniorverksamhet samt olika bakgrund sett till spelsätt. Så i den aspekten är det positivt och jag är glad att spelarna successivt anammar min ”filosofi”, men vi behöver vinna, vi behöver känna att arbetet bär frukt också och inte bara besvikelse efter matcherna, för i slutändan så är det resultatet som spelar roll och poängen vi plockat när säsongen ska summeras. Jag har sagt det tidigare men jag hoppas verkligen att spelarna känner att vi är påväg nånstans men främst att de tar lärdom av det vi gör för att utvecklas och bara bli bättre. Vi får fokusera på nästa utmaning hela tiden och det är nu 2st hemmamatcher mot Fanna BK närmast och sedan IFK Västerås som nu blir måstematcher.”

Halvtidsrapport
2023-07-01 18:05

Halva säsongen har gått nu och dags för en summering av denna halva där huvudtränaren Alni berättar från sin synvinkel längre ner.

IK Frej som inför säsongen gjorde nystart med herrlaget efter seriesegern i div4 har ett nykomponerad trupp med en snittålder på 19,8 där klubben först o främst satsat på spelare från egna leden med lite spelare utifrån men främst ska det vara unga spelare som vill satsa och träna hårt, det har gjort att rutinen från seniorspel blivit lidande vilket har synts i många matcher, laget ligger för närvarande på en 9e plats med 13p medan lagen under har 10, 9 och 8p, men samtidigt så skiljer det sig bara 6p upp till 3e platsen så det är en väldigt tajt serie sett till första halvan.

 

IK Frej var fram till omgång 6 det lag som hade släppt in minst mål och visade upp ett solid försvarsspel men efter storförlusten mot serieledarna Enköping SK så sprack den sviten och laget började släppa in enkla mål i omgångarna efter. Det har varit många matcher där Frej skapat ofantligt med målchanser men tyvärr så har målskärpan brustit och istället lett till mål bakåt på fasta situationer eller omställningar bakåt som gjort att man inte plockat poäng.

 

Alni berättar mer:

” – Det har varit en resa med mycket känslor hittills, det är mest frustration hos mig då jag verkligen tycker att vi ska ha minst 7p till i bagaget men det har vi inte klarat av pga olika faktorer som orutin och skärpa. Som nämnt tidigare så är det en helt ny konstellation av trupp med spelare och ledare vilket tar lite tid att skapa relationer till varandra sett till arbetssätt. Vi har dock perioder i matcher där vi är dominanta men problemet har varit målskyttet i många matcher och att bygga på momentum, saker som förhoppningsvis blir en lärdom till nästa halva av säsongen. Vi började bra mot Rinkeby i premiären med 3-0 seger, därefter mötte vi GUSK borta och ligger under med 1-0 i halvlek men gör en grym andrahalvlek där vi vänder till 1-2 men tyvärr släpper in 2 mål sista 7 på två långbollar, matchen efter mot BKV så gör vi en jättefin förstahalvlek men dödar inte matchen och får ett kryss med oss. Vi har flera såna matcher såsom Märsta borta där vi startar oerhört svagt och ligger under med 3-0 efter 30min, men i andra så kör vi över Märsta och gör 3-3 men sen kommer ytterligare en långboll och misskommunikation i den 92a minuten som gör att vi förlorar matchen.
Bollstanäs hemma där vi totalt dominerar sett till chanser i förstahalvlek och har en 1-0 ledning med 4 solklara målchanser efter målet, i andrahalvlek åker vi på 2 omställningar och en fast situation och ligger under med 1-3 men fortsätter att skapa och får bara in 2-3 målet. Värst av allt är ändå Västerås IK borta, den matchen är under all kritik där vi släpper in 4 mål i förstahalvlek på ett inkast, en hörna, en frispark och en omställning där vi trots detta maler på i andrahalvlek och gör 4-3 med bud på att kunna vinna matchen med 4-6 minst men som vanligt missar vi helt otroliga lägen.

 

Nu låter jag kanske bitter och lite enögd här men det är tyvärr så våra matcher har sett ut och därav frustrationen som infunnit sig hos mig, hade vi förlorat matcher pga att motståndarna spelat ut oss så hade jag accepterat det och känt att ” ja vi har lite mer jobb att göra för att nå dit” men nu har det varit många perioder där vi har skjutit oss själva i foten, utan att ta något från andra lagen i serien som gör det som krävs för att slå oss. Jag blickar framåt nu och försöker att analysera lite och lägga prio på det som behövs förbättras samtidigt som jag vet att killarna själva inte är nöjda med det här och förhoppningsvis tar lärdom av det som varit och kommer tillbaka starkare och bättre till uppstarten.

Vi vill ju självklart förstärka truppen också med lite rutin och ledaregenskaper samt någon som kanske kan göra lite avgörande mål för oss men det kommer inte att vara prio utan jag är nöjd med truppen, det gäller bara att bli mer distinkta i det vi gör. Vi har ju trots allt seriens skyttekung hos oss i form av Obbe som gjort 11 mål men det kanske blir lite för mycket press på att han ska göra målen trots att jag tycker att han tar kliv för varje period som går, han har en jävligt hög högsta nivå men det finns delar som behöver förbättras både i spelet och utanför vilket jag tror kommer att komma under säsongen, andra spelare som varit stabila och presterat bra är Axel som dirigerat på mitten och tar ett stort jobb i både off och def, Jakub som har en otroligt hög högsta nivå som mittback i både defensiven men också i speluppbyggnaden. Sen har vi spelaren som är ödmjuk och jobbar stenhårt och inte gör saker svårare än vad det behöver vara nämligen Abdullah som kan spela på flera positioner och gör det jättebra vilket dessutom gäller för Hugo som trots en ny position tar det jobb som krävs och har ett uppoffrande spelsätt, dessa spelare har varit stabila under första halvan och förhoppningsvis får vi dit flera spelare som kan nå upp till sin riktiga nivå.

 

Själva serien har utspelat sig lite som jag trodde med Enköping som serieetta samt Bollstanäs och BKV som jagar där bakom, enda förvåningen är nog att Rinkeby fått en tuff start men annars är det ingen stor överraskning, även om många lag i serien har unga spelare så har dessa unga ändå spelat seniorspel eller har spelare runt sig från högre upp som hjälper mycket på denna nivå.

Vi kommer att starta träningarna igen om ca 3v där vi dessutom siktar på att ha ett miniläger på hemmaplan samt 2 träningsmatcher innan seriespelet drar igång igen den 5e augusti mot Rinkeby borta, 10 matcher kvarstår totalt och vi helt insatta på att plocka fler poäng i nästa halva än vad vi gjort hittills.

 

Ha en fortsatt trevlig sommar så ses vi på Vikingavallen i augusti.