Snörapport -
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Välkommen till IK Frej Täby P14 (f.2009)
IK Frej Täby P09, maj 2022

Välkomna till IK Frej Täby P09s hemsida. 

 

Vi är ett glatt gäng som kört tillsammans sedan 2016 (BOIL började 2014). Vi tror på närhetsprincipen och långsiktig spelarutveckling baserad på IK Frejs spelarutvecklingsplan. Vi förstår att killarna utvecklas i olika takt och fokuserar på prestation före resultat. Alla skall med så länge och bra som möjligt och vi erbjuder fotboll för de flesta nivåerna i en trygg miljö med välutbildade ledare som brinner för ungdomarnas utveckling på och sidan om planen. 

 

Vi har inga fasta lag och alla får en chans att utveckla sig i sin takt, på sin nivå. Vi utmanar oftast spelarna "uppåt". 2023 har vi tre lag i seriespel i Sanktan: Div 1, Div 2 och Div 4. Vi roterar även med våra kompisar i P2008 när tillfälle ges. 

 

Vi tränar fotboll tre gånger i veckan parallellt som vi bygger en mångsidig fysik utöver fotbollsträningarna; fysik och motorik för livet. Vi lirar futsal under vintern för att hålla igång bolltouchen lite grann (vi uppmuntrar att spelarna har andra idrotter). Under 2023 kommer vi att åka på olika läger och cuper vilket vi ser fram emot. 

 

Vi har ett spelarråd som är med och lägger upp årsplanering och inkluderas i teman och aktiviteter för laget. Föreningens värdegrund: Glädje, Utbildning, Lära för livet och Delaktighet (G.U.L.D.) genomsyrar hela vår verksamhet. 

April, come she will...
2023-03-29 10:15
Em-kval Sverige-Belgien mars 2023

...where streams are ripe and filled with rain... Ja, så diktade Paul Simon 1966: Resultatet blev så bra att låten fick ett av spåren på den legendariska Sounds of Silence-plattan. 

 

Något som inte är särskilt legendariskt just nu är vårvädret i Täbykrokarna. Efter de senaste dagarnas snösmockor kommer nu en period med riktigt kallt väder (prognosen spår rejäla minusgrader fram emot helgen 8-9 april). Detta innebär problem för oss som planerar att hålla till på Vikingavallens 9m9-plan då den varken hanterar vatten, snö eller kyla särskilt bra. 

 

Inför säsongen satsade även StFF på att dra igång Sanktan lite tidigare än vanligt och kombon gör att vi tyvärr måste börja året med en massa matchflyttar för att garantera ett bra - och säkert - underlag. Men vi kan inte påverka väder och vind och vi har en förening och kommun som arbetar hårt för att våra ytor spelbara. Och inom sinom tid kommer de att bli just spelbara. 

 

April betyder även starten för vårt "sommarträningschema" (egentligen säsongschema) och vi har jobbat på i kulisserna för att få till träningstider som vi tror ska fungera för pojkarnas skolarbete (oftast prov på tisdagar, onsdagar och torsdagar) samt att vi tagit hänsyn till ökat behov av vilodagar för att vila musklerna och även tagit hänsyn till att IK Frej spelar 80-85% av schemalagda Sanktanmatcher på söndagar under 2023-säsongen. 

 

Nedan träningsschema gäller från och med 4 april: 

 

Tisdagar: 17:00--18:15. 11m11-planen. Alni (A-lagstränaren) och/eller Emre (Tränare U19) håller i träningen. Fokus på individuell spelarutveckling enligt IK Frejs spelarutvecklingsplan. 

Torsdagar: 18:15--19:30. 9m9-planen. Fokus på teman som vi kör skedesvis under säsongen. 

Fredagar: 18:15--19:30. 9m9-planen Fokus på teman som vi kör skedesvis under säsongen. 

 

Vi fortsätter med den mentala träningen som kommer att ligga i anslutning till någon av träningarna). 

SPC-träningen är på sluttampen och har ett pass kvar (inte inbokat). 

 

Kalendern är uppdaterad, tveka inte att höra av er om ni har har några frågor eller funderingar. 

 

Heja Frej!

 

/Tränarna P09 

Inför Sverige Belgien
2023-03-23 08:34

På fredag går vi 37 killar och 3 ledare (Anders, Martin och Anders) på EM-kvalmatchen Sverige - Belgien på Friends Arena. Det kommer bli en fantastisk upplevelse med några av världens bästa spelare på plan.

 

Vi samlas 20:15 utför Dechatlon som ligger inne i MoS men nära arenan (Matchstart 20:45)

Vi samlas inomhus då vädret är lite osäkert. Vi ledare planerar att vara i god tid och parkera en bit från arenan då det brukar vara chaos i parkeringshusen efter matchen. Efter matchen har vi återsamling utanför Dechatlon för överlämning till föräldrar som skjutsar. 

Det är viktigt att killarna är varmt klädda, gärna något gult och har laddade mobiler. Vi kommunicerar med killarna via snap vilket funkar väldigt bra. 

 

Vi köpte dessa biljetter för länge sedan det är därför många av dem nya killarna inte är med på tåget. Ni som känner på Er att ni inte swishat Anders Huge 0768881723 200 kronor för biljetten, gör gärna det. 

 

Forza Frej 

Tränargänget

Mars är här!
2023-03-07 21:18
Träningsmatch mot Landskrona BOIS på ett blåsigt Ulkavallens IP, maj 2022

Det var ett taggat gäng som kom utvilade och fotbollssugna efter sportlovet i början av veckan. 38 spelare i minus tre (3) grader på ett fint plogat Erikslunds BP. Härlig inställning, intensitet och fokus på träningen! Gött att vara igång igen ordentligt! 

 

Med februari tackar vi för futsalserien som nu är färdigspelad. Kul att hålla igång över vintern för de som "bara" kör fotboll och tack till motståndare, domare och anhöriga som deltagit under futsalsäsongen! 

 

Truppen börjar sätta sig där vi har välkomnat David, Bogdan och Vincent till IK Frej Täby och tackat Anton R som satsar på handbollen framgent. Tack för tiden med oss Anton, du är en superkille som är välkommen ned till Vikingavallen och laget när du vill! 

 

I mars har vi massor med träningar att se fram emot. Vi kör på med fotbollspassen och SPC enligt tidigare och ökar antalet träningsmatcher. Vi kör dagsläger i Täbyområdet lördagen den 18 mars, där vi får tillfälle att prata igenom spelidé utöver träning och häng med kompisarna. 

 

Mars innebär även startskottet för föreningens mentala träning där vi - tillsammans med PA15, PA17 och PA19 erbjuds åtta (8) pass med Elin Pedersen som genomfört denna utbildning väldigt framgångsrikt och uppskattat inom IK Frej förra året. 

 

Kung Bore släpper inte greppet än och vi gör det bästa av läget som vanligt och kör så det ryker!

 

Heja Frej! 

 

 

Mycket att se fram emot i februari
2023-02-01 12:28
Stolta vinnare av Ersans Pokal 2022

Vi lägger en givande och omväxlande träningsperiod i januari bakom oss och ser fram emot att öka intensiteten ytterligare i februari.

 

Under december och januari har vi välkomnat Chrille, Micke, Matin, Kurt, Ali och Benjamin till laget och vi har ytterligare 2-3 spelare som provspelar med oss. Anton H har flyttat och börjat spela med Danderyd SK, Oskar S och Elton har lagt skorna på hyllan till förmån för andra sporter. Vi kommer sakna er killar - välkomna till vallen när ni vill! 

 

Under februari slutför vi vårt spel i futsalserierna och ökar antalet träningsmatcher 9m9. Vi håller fast vid planen att ställa om till 11m11-spel först efter sommaren och fortsätter erbjuda spelarna så mycket och nära bollkontakt som möjligt vilket vi tror gynnar deras utveckling i längden. 

 

Inom kort kommer vi att kalla till ett teoripass, dels om vår spelidé, dels fortsättningutbildning på fotbollspsykologin. Vi kommer även att initiera individuella spelarsamtal (survey är på väg ut). 

Bortom hörnet skymtar även ett dagsläger som just nu för lördagen den 11 mars som sannolikt kommer att gå av stapeln på hemmaplan. 

 

IK Frej kommer snart att erbjuda domarutbildning för våra spelare (några har redan gått genom SvFFs regi). Vi slår verkligen ett slag för detta - att vara domare utvecklar både ledarskap och sin egen fotbollskunskap. 

 

Heja Frej! 

 

Mitt i januari-update
2023-01-13 23:04
Pepp under åttondelsfinalen av AROS-cupen 2022

Vi lägger en givande vecka bakom oss där vi utöver SPC haft premiärträningar på Erikslunds BPs nya fina matta! Vi genomförde Beep-test i torsdag för att få en markör inför kommande fokus på kondition och fotbollsstyrka och har fortsatt att vänja oss vid de nya bollarna (storlek 5). 

 

Under veckan som kommer hälsar vi två spelare välkomna för provträning och vi tränar enligt: 

Måndag: 19:30-20:45 Erikslunds BP (hela nya 11-manna) 

Tisdag: 17:15-18:45 SPC i Vallentuna (enligt rotationsschemat) 

Tordag: 19:30-20:45 Erikslunds BP (delar nya 11-manna med P08)

 

Även helgen vecka 3 har vi två futsalmatcher (kör ingen inomhusträning på lördag) och utöver det genomför delar av tränarstaben ledarmöte med IK Frej på Nygårds världshus som kick-off för föreningen inför säsongen. Mer information kommer efter det. 

 

Trevlig helg - heja Frej! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen