SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Välkommen till IK Frej Täby P15 (f.2009)
IK Frej Täby P09, maj 2022

Välkomna till IK Frej Täby P09s hemsida. 

 

Vi är ett glatt gäng som kört tillsammans sedan 2016 (BOIL började 2014). Vi tror på närhetsprincipen och långsiktig spelarutveckling baserad på IK Frejs spelarutvecklingsplan och vår verksamhet står på värdegrunden G.U.L.D.

 

Vi förstår att killarna utvecklas i olika takt och fokuserar på prestation före resultat, alla skall med så länge och bra och roligt som möjligt. Vi erbjuder fotboll för de flesta nivåerna i en trygg miljö med välutbildade ledare som brinner för ungdomarnas utveckling på och sidan om planen. 

 

Vi tränar fotboll tre gånger i veckan parallellt som vi bygger en mångsidig fysik och motorik utanför fotbollsträningarna. Vi ger även killarna särskild utbildning i kost och mental träning. Säsongen 2023 har vi tre lag i seriespel i Sanktan: Div 1, Div 2 och Div 4. Vi roterar även med våra kompisar i P2008 när tillfälle ges. 

 

Detta gäller för säsongen 2024: 

Info om PA15 och P15 IK Frej Täby inför säsongen 2024.pdf

 

/Tränarna IK Frej Täby P2009

Information om PA15 och P15 inför säsongen 2024
2023-09-04 16:06

Hej alla, 

 

Vi länkar här till informationen som delats till spelare och anhöriga inom IK Frej Täby 2009 för vad som gäller inför senhösten där vi skapar en pojkakademi (PA15) samt ett pojkspår (P15) inför första året 11m11. 

 

Under säsongen 2024 kommer PA15 att spela i serien "P2009 Kval till P16" och P15 har två lag som sannolikt spelar Sanktan i div 1 samt i div 3. 

 

Info om PA15 och P15 IK Frej Täby inför säsongen 2024.pdf

OBS! Rättelse - alla målvakter (oavsett spår) erbjuds särskild målvaktsträning 

 

Syftet är att så många skall kunna spela fotboll på en lämplig nivå så länge och bra och roligt som möjligt med hänsyn taget till att killarna utvecklas i olika takt. 

 

Sportchefen tillsammans med framtida huvudtränare PA15 kommer att kalla utomstående spelare från närområdet till provspelning under november (om inget annat meddelas på hemsidan). 

 

/Tränarna IK Frej Täby P2009 

Juni, juli, augusti
2023-07-25 11:19

För hela året har jag väntat påJuni, juli, augustiFör vindarna är varma dåJuni, juli, augusti

 

- Per Gessle, 1995

 

Tiden går som bekant fort när man har kul, och det har vi i P2009 IK Frej Täby, det är sedan gammalt. Juni bjöd på fin fotboll och en påtaglig stark tävlingsperiod för våra tre lag i Sanktan där vi under många stunder visade för oss själva vilket otroligt skickligt spelförande lag vi kan vara - kul att se att träning ger resultat! 

 

33 spelare, ledare och massor med anhöriga upplevde en magisk Gothia Cup-vecka tillsammans där vi tyvärr inte gick så långt vi önskade, trots flera bra insatser. Men Gothia Cup var otroligt givande för laget som helhet; ett minne för livet. Vi konstaterar att bollen är rund och att om man inte vinner - lär man sig något.

 

En sak är säker - våra killar har etablerat en mycket hög lägstanivå, något att luta sig mot när hösten kommer. Och trots att det finns flera lata dagar kvar i hängmattan, så kommer oundvikligen hösten. 

 

Augusti - November 2023:

Som ni vet byggs 9m9-planen om på Vikingavallen vilket gör att vi är hänvisade till Brinkskolan samt Skarpäng, det blir helt ok. Tisdagsträningarna på 11m11 på Vikingavallen fortsätter enligt tidigare. Kalendern är uppdaterad! 

 

Första träningen efter sommaruppehållet är torsdag 3 augusti 19:00-20:00 på Brinkskolan och sedan fredag 4 augusti 18:00-19:30 på Skarpäng. Veckan därpå rullar vi igång "som vanligt" där vi även triggar tisdagsträningen med Emre / Alni. Sanktan rullar igång redan söndagen den 13 augusti. 

 

Fortsatt lycka till med sommarträningsprogrammet och välkomna tillbaka den 3 augusti !

 

/Tränarna P09 

Sköna maj välkommen!
2023-05-05 12:16

Äntligen maj, äntligen vår  och äntligen "vardag" på Vikingavallen med träningar och Sanktanmatcher i en härlig fotbollslunk. "Vardagen" på Vikingavallen kommer att vara fram till sommaren, därnäst blir det en höst med torsdagsträning på Brinkskolan och fredagsträning på Skarpäng under tiden kommunen bygger om 9m9-planen på Vikingavallen. Tisdagsträningen fortsätter på 11m11 enligt tidigare. 

 

På träningarna fortsätter vi fokusera på individuell teknik, 4S och det "kollektiva tempot" och det går sakta och säkert framåt. Vi fortsätter bygga fys och självförtroende med bollen parallellt med att vi lär känna varandra (många nya spelare under våren). Vi är i skrivande stund 48 spelare i laget. Parallellt med fotbollsträningen fortsätter den utmärkta mental träningen enligt plan - verkligen givande utbildning för spelarna! 

 

Vi slår ett slag för lagfotograferingen den 22 maj klockan 19:10 (gula strumpor, fotbollsskor, svarta short - tränarna tar med gula matchtröjor). Kul om hela laget kan vara med vid fototillfället! 

 

Heja Frej! 

Frejknuten kiosktjänst V18-19 och KOD till dörr
2023-04-30 01:48
Hej, Påminner om vår kiosktjänst som delar av P09 har V18-19. KODEN TILL DÖRREN ÄR 202309 (Behövs oftast endast på helger då Frejpersonal ofta är kvar vardagar) Tryck * före och efter koden. Några tips och annan info: - Det ligger en instruktion i disken/baren märkt "Välkommen till Cafe Frejknuten" - Vardagar är det oftast lite folk - Koka kaffe (alla dagar) - Värm vatten med lägga först i korv om någon beställer (korven varm på några minuter) - Värm mackjärnet så det är startklart vid beställning - Om det är dåligt med färdiga mackor i kylen så förbered gärna ett gäng till nästa dag. - Ta gärna fram korv och annat fryst så det finns tinat till nästa dag. - Nedan dagar är det lite mer aktivitet - Herrmatch hemma lördagen den 6 maj kl 13.00
- PA 19 och 17 lördagen den 13 maj 13.00 samt 16.00

Samt mycket Sanktanmatcher under hela helgen. Vi märker att försäljningen nu ökar på helgerna.

Stort lycka till! Jonas
April, come she will...
2023-03-29 10:15
Em-kval Sverige-Belgien mars 2023

...where streams are ripe and filled with rain... Ja, så diktade Paul Simon 1966: Resultatet blev så bra att låten fick ett av spåren på den legendariska Sounds of Silence-plattan. 

 

Något som inte är särskilt legendariskt just nu är vårvädret i Täbykrokarna. Efter de senaste dagarnas snösmockor kommer nu en period med riktigt kallt väder (prognosen spår rejäla minusgrader fram emot helgen 8-9 april). Detta innebär problem för oss som planerar att hålla till på Vikingavallens 9m9-plan då den varken hanterar vatten, snö eller kyla särskilt bra. 

 

Inför säsongen satsade även StFF på att dra igång Sanktan lite tidigare än vanligt och kombon gör att vi tyvärr måste börja året med en massa matchflyttar för att garantera ett bra - och säkert - underlag. Men vi kan inte påverka väder och vind och vi har en förening och kommun som arbetar hårt för att våra ytor spelbara. Och inom sinom tid kommer de att bli just spelbara. 

 

April betyder även starten för vårt "sommarträningschema" (egentligen säsongschema) och vi har jobbat på i kulisserna för att få till träningstider som vi tror ska fungera för pojkarnas skolarbete (oftast prov på tisdagar, onsdagar och torsdagar) samt att vi tagit hänsyn till ökat behov av vilodagar för att vila musklerna och även tagit hänsyn till att IK Frej spelar 80-85% av schemalagda Sanktanmatcher på söndagar under 2023-säsongen. 

 

Nedan träningsschema gäller från och med 4 april: 

 

Tisdagar: 17:00--18:15. 11m11-planen. Alni (A-lagstränaren) och/eller Emre (Tränare U19) håller i träningen. Fokus på individuell spelarutveckling enligt IK Frejs spelarutvecklingsplan. 

Torsdagar: 18:15--19:30. 9m9-planen. Fokus på teman som vi kör skedesvis under säsongen. 

Fredagar: 18:15--19:30. 9m9-planen Fokus på teman som vi kör skedesvis under säsongen. 

 

Vi fortsätter med den mentala träningen som kommer att ligga i anslutning till någon av träningarna). 

SPC-träningen är på sluttampen och har ett pass kvar (inte inbokat). 

 

Kalendern är uppdaterad, tveka inte att höra av er om ni har har några frågor eller funderingar. 

 

Heja Frej!

 

/Tränarna P09