SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Hemmapremiär mot AIK i P17 Allsvenskan
2024-04-13 14:20

Förberedelserna inför säsongen har pga vädret varit utmanande för huvudtränaren Marcos och IK Frejs PA-17, men trots det har laget presterat positivt. Nu väntar en spännande hemmapremiär mot AIK. Läs mer om Marcos tankar om försäsongen, lagbygget och årets serie nedan.

 
Hur har förberedelserna inför säsongen varit? Har det varit några framstående resultat eller utmaningar under försäsongen?
- Försäsongen var väldigt utmanande dels då klimatet hindrade oss från att träna fotboll under perioder samtidigt som en stor del gick åt att bygga en trupp. Vi hade kvar två spelare från förra året, lyfte upp två spelare från P16 och en från P15 som fick utgöra en stomme för laget. Största delen av truppen blev klar mellan februari-mars och då kunde vi börja fokusera mer på att börja spela ihop oss. Det var en otrolig lättnad när vi slutligen blev helt klara med truppen runt mitten av mars - att veta att det är "vi" som ska skapa något tillsammans. 
 
Jag vill inte låtas bli lurad av resultaten från träningsmatcherna men det måste i alla fall tolkas som positivt att vi gick segrande ur de fyra matcher som vi hade som mål att vinna, detta med bra prestationer i olika utsträckning. Vi slog Nacka med 4-1, Åkersberga med 9-1 samt seriekonkurrenterna Stocksund och Hammarby TFF med 2-1 respektive 4-0. Utan att dra för stora växlar då vi inte vet hur motståndarna tog sig an matcherna så bådar prestationerna gott och skvallrar om att vi har lyckats samla ihop bra kvalitet i truppen, trots att vi är ödmjuka och vet att vi har massor att förbättra.
 
Vad tror du om årets serie och egna lagets målsättning?
- Målet är att förbereda så många spelare som möjligt för spel i P19 Superettan nästa år. Ett önskat effektmål är därav att prestera bra i våra seriematcher i år och se till att föreningen har ett lag i serien nästa år med. Vi måste dock ha tålamod och ödmjukhet för att kunna hantera ojämna prestationer inledningsvis, vilka inte går att undvika. Årets serie är väldigt tuff, som sig bör. Jag lärde mig från förra året att mycket kan förändras mellan våren och hösten så det ska bli spännande att följa seriens utveckling under säsongen och förhoppningsvis blir slutet gott för IK Frej.
 
Vilken/Vilka spelare i laget ska vi hålla ett extra öga på iår?
- Oj, det är svårt nog att göra en laguttagning och att plocka ut en startelva, desto svårare att välja ut en enskild spelare. Det ska självklart bli spännande att se hur utvecklingen går för de två spelare som var med förra året: Simon Olsson och Rio Lindqvist. Erik Skoglund tog klivet upp direkt från vårt P15-lag så det ska bli kul att se hur han kan utvecklas i vår miljö. Utöver dessa har vi en otrolig jämn grupp där det verkligen är upp till individen att ta kliv under året. 
 
Hur ser skadesituationen ut i truppen?
- Vi har blivit kvitt majoriteten av våra skador i truppen. Just nu har vi bara Elis Lindqvist som är långtidsskadad. Utöver honom så har vi inga större skadebekymmer för tillfället, tack och lov. 
 
Hemmapremiär mot AIK nu på söndag, vad tror du om den matchen?
- Vi ser fram emot att spela på vår hemmaplan. Dessvärre ser det ut att bli regn på söndag, vilket iofs bäddar för en dramatisk scen. Enligt förbundet är AIK storfavoriter till att ta SM-guld i år så vi vet att vi har en tuff match framför oss men det ger en liten extra kick att slå ur underläge. 

Missa inte hemmapremiären nu på söndag kl 13.00!
IK Frej erbjuder provspel till vårt P17 Allsvenska lag 2024
2024-01-12 12:15

Vi har några platser som behöver tillsättas, och öppnar därför upp igen för provspel under några veckor i januari. Är du intresserad av att ansöka om provspel hittar Du mer information nedan.

 

Inför säsongen 2024 och spel i P17 Allsvenskan Norra erbjuder vi provspel för spelare födda 2007 eller senare.

 

Målet för IK Frej Täby är under året att erbjuda alla spelare en kvalitativ fotbollsutbildning som fokuserar på individuell utveckling tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt, och spel i P17 Allsvenskan Norra, samt att förbereda spelarna i PA17 inför spel i P19 Superettan Norra 2025, och senare för seniorspel på högsta möjliga nivå.

Utöver fotbollsträning får våra spelare även idrottspsykologisk utbildning minst åtta gånger/ år, fystester för att säkerställa fysisk utveckling, och föreläsning i kost och återhämtning. Alla delar är viktiga för oss för att spelarna skall ges bästa möjliga förutsättning att nå sin fulla potential som fotbollsspelare.

Vi söker Dig som är född 2007 eller senare och som verkligen vet vad du vill, och vill ge dig själv chansen att se hur långt du kan nå. IK Frej Täby erbjuder en lugn och trygg miljö att utvecklas i under ledning av välutbildade, arvoderade tränare

Är du intresserad av att provspela till PA17 skickar du in Din ansökan enligt nedan.
Provspel kommer att ske efter kallelse.

Maila till Sportchef: oskar@ikfrej.se

Ange
Namn:
Personnummer:
Mail:
Telefon:
Nuvarande klubb:
Position:
Bästa fot:
Spets:
Övrigt:

Efter anmälan kommer vi att kalla spelare till provträning när/ om det blir aktuellt.

Välkomna!

 

Ny tränaruppsättning inför hösten i PA 17
2023-07-09 09:38

IK Frej Täby har gjort klart med två nya tränare som kommer leda PA17 under höstsäsongen, då tidigare huvudtränaren på eget initiativ valt att lämna sitt uppdrag. Nedan en presentation av huvudtränaren Malek Benbouzid och assisterande tränaren Marcos Riveros

 

 

Hej Malek och välkommen till IK Frej Täby 

 

Beskriv kort dig själv?

Jag heter Malek Benbouzid och härstammar från Algeriet. Jag bosatt på Ekerö, och fotbollen har alltid varit nummer ett i livet för mig! Jag har en bestämd ambition om att ständigt fortsätta utvecklas och drivs av ambitiösa spelare som vill nå sina mål. Jag är en person som gillar att åstadkomma saker i grupp och tror starkt på att man med en bra gemenskap och stor professionalitet kan åstadkomma bra saker. 

 

Hur ser din tränarbakgrund ut? 

Jag började i Skå IK som tränare 2008 och fick snabbt ett driv om att satsa på tränaryrket. Därefter har jag varit i AIK, Hammarby Akademi samt Brommapojkarna och tränat deras ungdomslag. Efter några år i ovan nämnda klubbar tog jag steget till seniorfotbollen och huvudtränare i Ängby IF (div 3) samt Assyriska FF i ettan norra 2021.  Jag har även hjälpt spelare individuellt både på proffsnivå och ungdomsnivå, samt att jag har ett enormt driv på flera olika håll inom fotbollen. 

 

Vad kommer du tillföra hos oss? 

En tilltro på att hårt jobb, gemenskap och mental styrka lönar sig. Jag har erfarenhet av att komma in klubbar där man sviktar lite i självförtroende. Det är viktigt för mig att få spelaren att återfå glöden och glädjen till sporten vi alla älskar. Jag har lyckats med det i mina tidigare lag och är övertygad om att det kommer ske även i detta talangfulla lag! 

 

Vad är målet för dig som tränare? 

Målsättningen är att tillsammans bli bättre för varje dag. Att se, lyssna och lära i varje träning och match. Jag vill att spelarna ska förstå och veta hur viktigt varje del är i ett lagbygge, och att om vi blir bättre varje dag så kommer resultaten komma med tiden! 

 

Till sist vad är de tre viktigaste sakerna för dig som tränare ? 

  • Respekt 
  • Vilja utvecklas varje dag 
  • Stärkas av motgång 

 

 

Hej Marcos och välkommen till IK Frej Täby 

 

Beskriv kort dig själv?

Jag heter Marcos Riveros och är född och uppvuxen i Stockholm. Jag pluggar vid sidan om fotbollen. Har hållit på med fotboll ända sedan jag började på knattefotboll på Grimsta IP som 5-åring. 

 

Hur ser din tränarbakgrund ut? 

Började i Kungsängens IF innan jag hamnade i Vasalund IF akademi där jag har spenderat de senaste åren. Har även varit en kort period i Enskede IK. Under de här åren har jag varit med och tävlat mot klubbar både på  internationell och nationell nivå, vilket har varit väldigt lärorikt. Jag är UEFA-licenserad, och har även gått SEF:s fortbildningar i Fotbollspsykologi.  Jag har även läst projektstyrning och ledarskap där jag skaffade mig verktyg för att konkretisera och effektivisera mitt ledarskap. 

 

Vad kommer du tillföra hos oss? 

Positiv energi, och jag kommer lägga stort fokus på att ge konkreta individuella detaljer för att hjälpa spelaren att hitta rätt i spelsystemet. Malek har gett mig ett stort förtroende och ansvar i min roll, och efter att vi har spelat mot varandra flera gånger känner vi till varandras styrkor och har hittat en  ansvarsfördelning oss emellan som jag verkligen tror på. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet, kunskap och energi till den talangfulla spelargruppen tillsammans med Malek för att vi ska få en otrolig höst!

 

Vad är målet ? 

Att njuta av att spela fotboll, att få betalt i form av prestationer och poäng för allt blod, svett och tårar vi lägger ner samt att visa upp den talang truppen besitter. Jag har koll på vissa av spelarna sedan tidigare och alla andra jag har pratat med håller med om att laget har en potential som vi vill hjälpa spelarna att få fram. 

 

Till sist vad är det tre viktigaste sakerna för dig som tränare? 

  • Disciplin
  • Att spelargruppen matchar eller överträffar min nivå av ambition och hunger efter kompetens.
  • Att vara lika modig i motgång som i medgång. Att misslyckas svider men med rätt inställning kan man utvecklas mycket efter en motgång.

 

 

Vi önskar Malek och Marcos varmt välkomna till IK Frej Täby, och ser med spänning fram emot återstarten efter sommaren och kommande matcher!

Matcher 2023 - PA 17
2023-02-08 14:46

Gör dig redo för en spännande säsong i P17 Allsvenskan Norra. Säsongen 2023 innebär nya utmaningar & nytt motstånd i högsta serien. Följ vår resa genom säsongen, du hittar våra kommande matcher här