Snörapport -
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

0-1 på Torvalla IP
2024-03-18 10:21

Igår spelades det match på Torvalla IP mot storsatsande Vendelsö IK som huserar i div3 S. Det skulle bli enväldigt hård match i de starka vindar som dessutom var iskalla. VIK vill spela mkt korta passningar där de överbelastade på mitten men deras passningsspel gav dem inga fördelar då det bara skedde på egen planhalva och ofta med ett spel bakåt mot egen målvakt. Frej jobbade organiserat och stängde ytorna bra, men domaren för dagen satte en nivå som ledde till frustration och sena dueller vilket successivt ledde till mkt aggression speciellt från motståndarna som nog fick 7-8 gula kort och 1 rött i slutskedet.

 

Men själva matchen var det ändå 2 lag som ville spela längs marken och i den 26e minuten lyckas Frej göra 0-1 efter spelvändning i backlinjen, fin uppspel från Hannes till (provspelare) som hoppar över bollen till en djupledslöpande Ceyhun som kommer fri mot målvakten och placerar in bollen i mål och gör sitt 3e mål på 2 matcher.

 

Chansmässigt var det en rätt fattig match där VIK har en stolpträff i slutet av första men inget mer resten av matchen och IK Frej har några chanser som inte blir till målchanser då sista skärpan inte är där och matchen slutar 0-1 till Frej. 


”- Bra match för oss att få mot ett lag med rutinerade spelare och ett lag med tydlig spelide, tycker att det smällde på lite onödigt fult dock för att vara en träningsmatch vilket både vi och VIK tränarna försökte mana killarna om att lugna ner sig. Några spelare gör comeback vilket är kul att se och det ökar konkurrensen inför seriepremiären som bara är ca 3v bort” - Alni


2 matcher återstår för laget innan serien drar igång, närmast väntar Ängby IF och i genrepet väntar Rågsveds IF.

Välkomna Victor & Neset
2024-03-04 17:27
Förstärkningar till Truppen
2024-03-04 17:11

Vi är också glada över att presentera ytterligare förstärkningar till truppen inför den kommande säsongen

 

Tre talanger från PA-19 tar klivet upp till herrlaget
2024-03-04 13:10
Lägesrapport
2024-02-14 13:22

Herrlaget har varit igång nu i över en månad och det är dags för en uppdatering om vad som har hänt och vad som väntar när Alni uppdaterar läget. 

 

"- Vi har kört på nu och har faktiskt startat väldigt tufft med tuffa träningar och matcher, spelarna har fått jobba hårt men samtidigt visat att de vill det här genom att gnugga på. Vi har haft väldigt många spelare som har hört av sig och vi har dessutom bjudit ner många av dem för att se dem i action och många har imponerat på oss. " 

 

Status på spelare in och ut? 

 

"- En uppdatering om nya spelare in kommer att komma upp snart, men vi har ju några som vi tackat av och några som själva valt att lämna pga diverse anledningar och dessa spelare är Awad, Abdel, Ahmed, Nico som lämnade innan nyår och därefter har Hugo som var lagkapten lämnat också när en flytt till Uppsala och plugg väntar nu. Simon har tagit paus då motivationen för fotbollen inte är där just nu samtidigt som Jakub lämnade oss för div2 Enskede IK. Vi har flyttat upp 3 spelare från U19 samtidigt som vi har plockat in spelare utifrån och som sagt så kommer dessa att presenteras på hemsidan inom kort. En annan nyhet är en ändring i staben där Victor Wennergren kliver in som assisterande tränare samtidigt som Mahan har fått större ansvar i ungdomssektionen. " 

 

Hur har matchandet gått och nu väntar årets första tävlingsmatch? 

 

"- Vi startade ju med en väldigt tuff match direkt i januari mot div1 laget Täby FK, där vi kommer till spel med en stor trupp och flera provspelare, jag tycker dock att vi inte ger oss själva en ärlig chans i matchen att spela den fotboll vi vill spela och utan har för mycket respekt för Täby och det är något vi pratar om i halvlek och jag tycker vi spelar bättre i andra där vi ändå försöker följa våra arbetssätt mycket mer men många byten och rotationer gör att släpper in ett par mål sista 20 och matchen slutar 0-5.

Veckan efter spelade vi mot Segeltorps IF som vann div 3S förra säsongen och i den matchen har vi det tufft första 15min men efter det så tycker jag att vi kontrollerar matchen mer och har bra bollinnehav med fina sekvenser och tillslut vinner vi matchen med 2-0 efter mål av 1 provspelare och en inlånad spelare från U19. 


Nu i helgen som var så spelade vi en tuff match mot Fittja IF, ett lag som vann div 4 och som storsatsar nu på att vinna div 3 direkt, vi kom till matchen med många avhopp pga sjukdomar och skador och tillslut fick vi ihop 13 spelare, vi gör en inte alls så bra match denna dag men organisationsmässigt och försvarsmässigt så är vi väldigt stabila tycker jag, vi jobbar rätt och neutraliserar Fittjas många försök men spelet med boll var under all kritik och ändå lyckas vi få med oss 1-1 hem när Fittja kvitterade i 87e vilket ändå får ses som en styrka trots prestationen. 

 

På söndag är det dags för årets första tävlingsmatch när div 3 laget Aspudden-Tellus kommer på besök och jag hoppas att vi hinner få tillbaka några spelare från sjukdomar och skador tills dess, men det ska bli väldigt roligt att komma igång med en match som "betyder mer" under försäsongen och vi vill självklart avancera i Sthlm-cup där vi har Värmdö IF också som 3e lag i gruppen. " - Alni 

 

Söndag 18/2 kl 16:00 Vikingavallen är det avspark! 

 

Vi passar på att presentera Victor lite kort här också och välkomnar honom till IK Frej!

 

"- Mitt namn är Victor Wennergren och är 33 år gammal. Utöver fotboll är mina intressen musik och sport i allmänhet. Har spelat en del ishockey under mina år som barn och ungdom, så det ligger också nära. 

 
Jag har under min tid som fotbollsspelare spelat i Ekerö BoIS, Ekerö IK, Team Thorengruppen FF (TTG) och gjorde min sista säsong i Hässelby SK FF. När jag lade av att spela boll kände jag en saknad till sporten men då kroppen sa ifrån valde jag istället att bidra från sidlinjen istället. Har under de 2 senaste säsongerna varit tränare inom ungdomsfotbollen för Gröndal IK och Hässelby SK FF.

Nu har jag fått möjligheten att assistera Alni i IK Frej Täby FF som jag ser som en rolig och spännande utmaning. Det kommer även bli en lärorik säsong för mig som tränare, och att få möjligheten att gå vid sidan av en duktig, taktiskt kunnig och rutinerad tränare känns extremt kul. Jag hoppas självklart att vi har en bra säsong framför oss och att vi motsvarar de förväntningar som finns, ser gärna att vi är med och slåss i toppen vilket jag också tror vi har möjlighet till att göra. 
 
Varför Frej var ett alternativ för mig var dels för min egen utveckling som tränare men även för de förutsättningar som finns i föreningen. Att få vara en del av den här resan kunde jag bara inte tacka nej till. 
 
Forza Frej! - Victor" 
2024 nyheter
2023-12-18 12:55

IK Frej är i dagsläget på uppehåll men bakom kulisserna så jobbas det för fullt och enklast att ta del av nyheter för att hänga med i vad som händer är att följa oss på instagram där det uppdateras mer frekvent än vad det görs här, och lagets instagram konto hittar ni HÄR .

 

Här nedan kommer en liten summering från Alni om vad som skett efter säsongsavslutningen:

 

"Efter en tuff säsong som ändå resulterade i att vi nådde föreningens mål genom att hålla oss kvar så har vi tackat av vissa spelare och önskat dem all lycka i framtiden samtidigt som vi har haft flera spelare i träning utifrån som fått chansen att visa upp sig. Vi har dessutom varit i kontakt med andra spelare som vi själva är intresserade utav också som vi gärna vill se dem i vår miljö i januari och framåt. Vi har flyttat upp i dagsläget 3 spelare permanent från vårat U19 och dessa tre är spelare som jag tror mycket på inför 2024, Oskar Ask, Filip Möller och sedan har vi Arman som redan i slutet var med och bidrog och slog sig in i startelvan, samtidigt har vi förlängt med några spelare från årets trupp och som ska bli stommen i det lag som ska kriga om div2 platsen och dessa spelare kommer vara en viktig del i lagbygget då det rör sig om Axel Vidstrand, Mathias Hansson, Jonathan Wisenbeck, Abdullah Bezreh, Mounire Nilsson och Carl Bemgård.

Flera spelare kommer att presenteras på instagram inom dagarna. En nyhet som rör spelare in till oss utifrån är att vi har en hemvändare i form av målvakten Filip Lindblad, efter några år borta med spel i Hammarby, Åtvidaberg och nu senast Täby FK så har Filip valt att komma hem och konkurrera om en målvaktsplats hos oss vilket är glädjande. Utöver arbetet med spelare så har träningsmatcher bokats och vi startar tufft direkt mot Täby FK från div1 och sedan fortsätter det varje helg med matcher fram till seriestart med 2 sthlm-cupmatcher också som ska spelas mot Aspudden-Tellus (3) och Värmdö IF (4). Jag ser väldigt mycket framemot säsongen 2024 där jag tycker vi kan bygga vidare på spelet som vi visade upp i slutet och bara bli bättre i alla aspekter för att kunna ta nästa steg!
"- Alni

 

 

Se till att följa lagets instagram för senaste nyheter!