Snörapport -
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Återstarten
2023-08-11 09:06

2 matcher spelade efter uppehållet och bägge slutar med 2-2.

Kort referat samt kommentarer från coach kommer här:

⚽️

Vs Rinkeby så är det en match där bägge lagen behöver 3p, Rinkeby som varit aktiva under sommaren med värvningar som ”Panos” tidigare AIK och norsk högstaligan samt ”Yonis”, spelaren som snittar 25+ varje säsong oavsett division och på det så har de hämtat in ytterligare 3 spelare till för att påriktigt ge sig in i kampen om att hålla sig kvar i 3an. Förstahalvlek är IK Frej fega och 2 steg efter i allt då man inte vågar smälla på eller ligga nära sina motspelare och varken heller vågar spela den fotboll man vill, Rinkeby dominerar bollinnehavet men ändå är det Frej som gör 0-1 efter inlägg av Axel och mål av Jakub när målvakten kommer helt fel i utrusningen, men det dröjer 2min bara innan just ”Yonis” får ensam i straffområdet gå upp och nicka in kvitteringen. Under närmaste 20min så har Rinkeby bud på ett mål till där Niko i målet gör en kalasräddning på. Men i min 36 presenterar nästa nyförvärv sig när ”Panos” får från 3m peta in ett inspel.

Andrahalvlek är Frej ett helt annat lag, de kommer ut aggressivare och rejälare samtidigt som laget flyttar upp positionerna ytterligare. Nu vinner man boll högt upp och kommer till flertalet halvchanser, men Rinkeby är ej ofarliga i sina omställningar och har ett avslut i ribban på en sådan omställning. I den 75e min kommer kvitteringen när Mounire hinner emellan 2 försvarare på ett inlägg och kan skarva in den.

En match där bägge lagen nog kände att de kunde ha tagit alla 3 poängen med sig hem.

 

⚽️

Vs BKV, en match där tabelltrean nog inte hade räknat med att få slita så hårt, senast lagen möttes innan uppehållet så slutade matchen 1-1 och där kände BKV att de blev rånade på 3p, men idag kanske Frej har den känslan med sig hem (?). Frejs unga lag är rejäla, tempofyllda och fantasifulla första halvlek medan BKV är raka och tunga i närkampsspelet. Frej äger bollinnehavet och visar prov på variation i spelet men en storspelande målvakt i BKV höll hemmalaget i spel efter 2 paradräddningar i förstahalvlek, men strax innan halvtidsvilan så skulle Frej få utdelning i en omställning när ett inspel rullade till Mounire strax utanför straffområdet som i sin tur dundrade upp bollen i nättaket med vänstern, skönt och välförtjänt just där.

Andrahalvlek är bara 3min gammal när Frej visar prov på just det fartfyllda och fantasifulla spelet när man bryter bollen och på 4st one-touch passningar så friställs Emil av Mathias med en fin djupledsboll mot målvakten och kan rulla in 0-2.

1 min senare är det sånär att seriens skyttekung skulle utöka till 0-3 när Obbe bryter igenom centralt och viker upp strax utanför straffområdet efter att ha tagit sig förbi 2 spelare men skottet är aningen för hög… suck! För här händer det något, Frej börjar att spela långt och slarvar i mycket medan BKV märker att deras enda chans är att lyfta långt och försöka vinna duellerna högt uppe. 1-2 kommer 3min efter 0-2 när en ett inlägg snappas upp och spelas bakåt till en BKV spelare som snyggt placerar in 1-2 i bortre. Motståndarna får energi och börjar att spela väldigt rakt nu samtidigt som Frej stressar och slutar spela det spel som varit så givande, en frispark för BKV från mittplan lyfts in mot straffområdet och där kommer en Frej spelare högst men skarvar den i eget mål.

Direkt efter målet så kommer nog matchens bästa läge att få in 2-3 när Mathias och Axel väggspelar med varandra och Mathias kommer på genombrott och tar sig in i straffområdet och försöker sig på ett snabbt skott som målvakten på något sätt lyckas få ut en arm och rädda (!!?). Matchen slutar 2-2 och om BKV kände sig besvikna efter förra mötet så känner nog Frej sig besvikna denna gång.

 

⚽️

Coach: ”- Det är synd, jag är frustrerad och det känns lite surt att vi inte kan plocka 3poäng. Vi tar stora kliv för varje vecka och har tagit extrema kliv sett till hur det såg ut i februari med ett gäng spelare med ambitioner men ingen rutin från seniorverksamhet samt olika bakgrund sett till spelsätt. Så i den aspekten är det positivt och jag är glad att spelarna successivt anammar min ”filosofi”, men vi behöver vinna, vi behöver känna att arbetet bär frukt också och inte bara besvikelse efter matcherna, för i slutändan så är det resultatet som spelar roll och poängen vi plockat när säsongen ska summeras. Jag har sagt det tidigare men jag hoppas verkligen att spelarna känner att vi är påväg nånstans men främst att de tar lärdom av det vi gör för att utvecklas och bara bli bättre. Vi får fokusera på nästa utmaning hela tiden och det är nu 2st hemmamatcher mot Fanna BK närmast och sedan IFK Västerås som nu blir måstematcher.”

Halvtidsrapport
2023-07-01 18:05

Halva säsongen har gått nu och dags för en summering av denna halva där huvudtränaren Alni berättar från sin synvinkel längre ner.

IK Frej som inför säsongen gjorde nystart med herrlaget efter seriesegern i div4 har ett nykomponerad trupp med en snittålder på 19,8 där klubben först o främst satsat på spelare från egna leden med lite spelare utifrån men främst ska det vara unga spelare som vill satsa och träna hårt, det har gjort att rutinen från seniorspel blivit lidande vilket har synts i många matcher, laget ligger för närvarande på en 9e plats med 13p medan lagen under har 10, 9 och 8p, men samtidigt så skiljer det sig bara 6p upp till 3e platsen så det är en väldigt tajt serie sett till första halvan.

 

IK Frej var fram till omgång 6 det lag som hade släppt in minst mål och visade upp ett solid försvarsspel men efter storförlusten mot serieledarna Enköping SK så sprack den sviten och laget började släppa in enkla mål i omgångarna efter. Det har varit många matcher där Frej skapat ofantligt med målchanser men tyvärr så har målskärpan brustit och istället lett till mål bakåt på fasta situationer eller omställningar bakåt som gjort att man inte plockat poäng.

 

Alni berättar mer:

” – Det har varit en resa med mycket känslor hittills, det är mest frustration hos mig då jag verkligen tycker att vi ska ha minst 7p till i bagaget men det har vi inte klarat av pga olika faktorer som orutin och skärpa. Som nämnt tidigare så är det en helt ny konstellation av trupp med spelare och ledare vilket tar lite tid att skapa relationer till varandra sett till arbetssätt. Vi har dock perioder i matcher där vi är dominanta men problemet har varit målskyttet i många matcher och att bygga på momentum, saker som förhoppningsvis blir en lärdom till nästa halva av säsongen. Vi började bra mot Rinkeby i premiären med 3-0 seger, därefter mötte vi GUSK borta och ligger under med 1-0 i halvlek men gör en grym andrahalvlek där vi vänder till 1-2 men tyvärr släpper in 2 mål sista 7 på två långbollar, matchen efter mot BKV så gör vi en jättefin förstahalvlek men dödar inte matchen och får ett kryss med oss. Vi har flera såna matcher såsom Märsta borta där vi startar oerhört svagt och ligger under med 3-0 efter 30min, men i andra så kör vi över Märsta och gör 3-3 men sen kommer ytterligare en långboll och misskommunikation i den 92a minuten som gör att vi förlorar matchen.
Bollstanäs hemma där vi totalt dominerar sett till chanser i förstahalvlek och har en 1-0 ledning med 4 solklara målchanser efter målet, i andrahalvlek åker vi på 2 omställningar och en fast situation och ligger under med 1-3 men fortsätter att skapa och får bara in 2-3 målet. Värst av allt är ändå Västerås IK borta, den matchen är under all kritik där vi släpper in 4 mål i förstahalvlek på ett inkast, en hörna, en frispark och en omställning där vi trots detta maler på i andrahalvlek och gör 4-3 med bud på att kunna vinna matchen med 4-6 minst men som vanligt missar vi helt otroliga lägen.

 

Nu låter jag kanske bitter och lite enögd här men det är tyvärr så våra matcher har sett ut och därav frustrationen som infunnit sig hos mig, hade vi förlorat matcher pga att motståndarna spelat ut oss så hade jag accepterat det och känt att ” ja vi har lite mer jobb att göra för att nå dit” men nu har det varit många perioder där vi har skjutit oss själva i foten, utan att ta något från andra lagen i serien som gör det som krävs för att slå oss. Jag blickar framåt nu och försöker att analysera lite och lägga prio på det som behövs förbättras samtidigt som jag vet att killarna själva inte är nöjda med det här och förhoppningsvis tar lärdom av det som varit och kommer tillbaka starkare och bättre till uppstarten.

Vi vill ju självklart förstärka truppen också med lite rutin och ledaregenskaper samt någon som kanske kan göra lite avgörande mål för oss men det kommer inte att vara prio utan jag är nöjd med truppen, det gäller bara att bli mer distinkta i det vi gör. Vi har ju trots allt seriens skyttekung hos oss i form av Obbe som gjort 11 mål men det kanske blir lite för mycket press på att han ska göra målen trots att jag tycker att han tar kliv för varje period som går, han har en jävligt hög högsta nivå men det finns delar som behöver förbättras både i spelet och utanför vilket jag tror kommer att komma under säsongen, andra spelare som varit stabila och presterat bra är Axel som dirigerat på mitten och tar ett stort jobb i både off och def, Jakub som har en otroligt hög högsta nivå som mittback i både defensiven men också i speluppbyggnaden. Sen har vi spelaren som är ödmjuk och jobbar stenhårt och inte gör saker svårare än vad det behöver vara nämligen Abdullah som kan spela på flera positioner och gör det jättebra vilket dessutom gäller för Hugo som trots en ny position tar det jobb som krävs och har ett uppoffrande spelsätt, dessa spelare har varit stabila under första halvan och förhoppningsvis får vi dit flera spelare som kan nå upp till sin riktiga nivå.

 

Själva serien har utspelat sig lite som jag trodde med Enköping som serieetta samt Bollstanäs och BKV som jagar där bakom, enda förvåningen är nog att Rinkeby fått en tuff start men annars är det ingen stor överraskning, även om många lag i serien har unga spelare så har dessa unga ändå spelat seniorspel eller har spelare runt sig från högre upp som hjälper mycket på denna nivå.

Vi kommer att starta träningarna igen om ca 3v där vi dessutom siktar på att ha ett miniläger på hemmaplan samt 2 träningsmatcher innan seriespelet drar igång igen den 5e augusti mot Rinkeby borta, 10 matcher kvarstår totalt och vi helt insatta på att plocka fler poäng i nästa halva än vad vi gjort hittills.

 

Ha en fortsatt trevlig sommar så ses vi på Vikingavallen i augusti. 

Del 7 - Möt spelaren
2023-05-24 17:15

Del 7 av ”Möt spelaren”, en möjlighet för dig att lära känna spelarna på plan lite bättre.

Den här gången träffar vi Abdullah Bezreh och Bruno Cyrino Gonzales

 

 

Nästa hemmamatch är nu på söndag 28/5 mot Procyon BK, avspark 15:00 

Se matchen på IK Frej Play  ▶️

Om du inte kan vara på plats kan du se matcherna live på IK Frej Play. Tjänsten är gratis fram till lansering. Besök: ikfrejplay.livearenasports.com

 

                                                                                                                                                         

 

Abdullah Bezreh

 

Abdullah Bezreh, Född år 2003 och fostrad i Norrby IF. Abdullah  är en ung och talangfull fotbollsspelare som sprudlar av potential. Han är en yttermittfältare med en rad imponerande styrkor som han bidrar med på planen.

 

Vilken position spelar du på och vad är dina styrkor på den positionen?

- Yttermittfältare, mina styrkor är att jag är snabb, spelar med båda fötterna och har skills.

 

Vad är dina mål för 2023?

- Att få speltid och vara med i alla matcher, kämpa för att laget ska ta poäng.

 

Har du några fotbollsdrömmar?

- Att vinna allsvenskan

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

- Min första match med Norrby IF.

 

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Snabb, bra på att dribbla, skills och bra kondition.

 

Hur länge har du spelat fotboll och vad fick dig att börja?

- Över 10 år, min pappa som fick mig att börja spela fotboll.

 

Berätta något om dig själv

- Jag är social, gillar att skämta och spela fotboll

 

 

                                                                                                                                                         

 

Bruno Cyrino Gonzales

 

Brasilianaren Bruno Cyrino Gonzales, Född år 2000 och med sin moderklubb Fluminense FC, är Bruno en engagerad fotbollsspelare som behärskar både mittfälts- och försvarspositioner. Med en imponerande speluppfattning och styrka i både defensiven och offensiven är han en viktig tillgång för sitt lag.

 

 

Vilken position spelar du på och vad är dina styrkor?

- Mittfältare, och försvarare. Arbetstempo och vision.

 

Vad är dina målsättningar för 2023?

- Att spela mitt bästa och ha roligt med fotboll.

 

Har du några fotbollsdrömmar?

- Att bli viktig spelare i Brasiliens landslag

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

- Första gången jag gick till en fotbollsarena.

 

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Bra speluppfattning, styrka och nickar.

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

Kommade matcher: 

Söndag 28/5 - Procyon BK (hemma) 15:00 

Måndag 5/6 - Märsta IK (borta) 19:45 

Söndag 11/6 -Bollstanäs (hemma) 13:00

Lördag 17/6 - Västerås IK (borta) 13:00

 

 

 

 

 

Del 6 – Möt spelaren
2023-05-16 17:00

Del 6 av ”Möt spelaren”, en möjlighet för dig att lära känna spelarna på plan lite bättre.

Den här gången träffar vi Jacob Öhman och Ahmed Awad

 

Laget kommer från en 1-0 seger borta mot IFK Västerås och laddar nu upp inför matchen mot Enköping SK på söndag.

 

                                                                                                                                                         

 

Ahmed Awad

 

 

Ahmed Awad, 29, fostrad i Nyköpings BiS. Han är en tekniskt skicklig fotbollsspelare och målskytt som har spelat både som centralforward, ytterforward och 10:a. Utöver fotbollen arbetar han som privat rådgivare på Nordea.

 

 

Vilken position spelar du på och vad är dina styrkor på den positionen?

- Min ursprungsposition är centralforward, men jag har även spelat som ytterforward och i 10-rollen under min karriär. Det beror på mina styrkor inom det tekniska spelet, min spelförståelse och min förmåga att göra poäng. 

 

Vad är dina mål för 2023?

- Mitt individuella mål för 2023 är att fortsätta utvecklas som spelare. Men mitt största mål är att bidra med många poäng som kan leda till att laget placerar sig högt i serien. 

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

- Ett av mina bästa fotbollsminnen är när jag deltog i Gothia Cup.

 

Hur länge har du spelat fotboll och vad fick dig att börja?

- Jag har spelat fotboll sedan jag var 5 år gammal, det var min mamma som fick mig att börja.

 

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Jag skulle säga att mina styrkor som fotbollsspelare ligger inom det tekniska spelet. Jag har en bra bollkontroll och förmåga att utnyttja min spelförståelse och vision för att skapa offensiva möjligheter och göra poäng genom både assist och mål. Det är något jag tränar och utvecklar kontinuerligt för att bli ännu bättre.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                         

 

Jacob Öhman

 

Jacob Öhman, född 2003, är en snabb och teknisk ytterback som började sin karriär i Bollstanäs. Jacob är en vinnarskalle som strävar efter framgång och bidrar till lagets prestationer. Han älskar fotboll och tränar hårt för att ständigt förbättras som spelare.

 

 

Vilken position spelar du på och vad är dina styrkor på den positionen?

- Jag spelar ytterback. Jag är snabb, har en bra start, en bra passningsfot, god spelförståelse och ett bra skott

 

Vad är dina mål för 2023?

- Mina mål för 2023 är att göra så många poäng som möjligt och framför allt att göra allt för lagets bästa. 

 

Vad står på din dröm-löpsedel?

- "Jacob Öhman vinner Ballon dOr". 

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

- Ett av mina bästa fotbollsminnen är när mitt lag kom på tredje plats i Gothia Cup, men också Spanien resan med BP.

 

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Som fotbollsspelare skulle jag säga att min vinnarskalle är en av mina största styrkor. Jag ger alltid 100% på planen och kämpar för att vinna varje match.

 

Berätta något om dig själv:

- Jag älskar fotboll och spelar så mycket jag kan. Jag skulle beskriva mig själv som en skön kille med en stark vilja att bli bättre och fortsätta utvecklas inom fotbollen.

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

Kommade matcher: 

Söndag 21/5 - Enköping SK (borta) 15:00 

Söndag 28/5 - Procyon BK (hemma) 15:00 

Måndag 5/6 - Märsta IK (borta) 19:45 

Söndag 11/6 -Bollstanäs (hemma) 13:00

 

Del 5 – Möt spelaren
2023-05-12 17:34

Del 5 av ”Möt spelaren”, en möjlighet för dig att lära känna spelarna på plan lite bättre.

Den här gången träffar vi Ramzy Atiku Aiga och Axel Berthold Vidstrand

 

 

I den 6:e omgången åker laget till Iver Arena för ta sig an IFK Västerås i kampen om 3 viktiga poäng. IFK Västerås FK - IK Frej Täby FF - Matchstart: mån 15 maj, 20:00

 

 

 

                                                                                                                                                          

 

Axel Berthold Vidstrand

 

Axel är född 2003 och är fostrad i IFK Stocksund där han bland annat spelade i P19 superettan. Som central mittfältare har Axel en bred repertoar och skapar ytor för medspelare.

 

Vilken position spelar du på och vad är dina styrkor på den positionen?

Jag spelar som central mittfältare och jag tror att min styrka på den positionen är att jag är duktig på att både vinna boll och skapa ytor för mina medspelare. Dessutom tycker jag att jag har en god förmåga att hålla i bollen och cirkulera den i laget.

 

Vad är dina mål för säsongen?

Mina mål är att prestera så bra som möjligt och att hjälpa mitt lag att vara med i toppen av division 3. Personligen vill jag etablera mig som en viktig spelare inom seniorfotbollen och förhoppningsvis få chansen att spela i högre serier i framtiden.

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

Mitt bästa fotbollsminne är när jag, tillsammans med IFK Stocksund, blev inbjuden till Rotterdam i Holland för att möta några av de bästa ungdomslagen i världen, såsom AZ Alkmaar, West Ham och Club Brugge.

 

 Hur länge har du spelat fotboll och vad fick dig att börja spela?

Jag har spelat fotboll sedan jag var åtta år gammal och jag började spela eftersom flera av mina klasskamrater också spelade.

 

 

 

                                                                                                                                                          

 

Ramzy Atiku Aiga

 

Mittbacken Ramzy Atiku Aiga är född 1998 och började sin fotbollskarriär i Helenelunds IK, redan som 16-åring gjorde Ramzy sin seniordebut för AFC. Utanför planen beskriver Ramzy sig som en lugn och sansad person.

 

Vilken position spelar du på och vad är dina styrkor på den positionen?

Jag spelar som mittback och mina främsta styrkor är speluppfattning, närkampsspel och kommunikation med medspelare.

 

Vad är dina mål för säsongen?

Mina mål för säsongen är att hjälpa laget att vinna serien. Personligen vill jag bli bättre och mer jämn än föregående säsong.

 

 Vad står på din drömlöpsedel?

”ALGA vinner Champions League!”

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

Mitt bästa fotbollsminne är när jag gjorde min seniordebut för AFC.

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

Kommade matcher: 

Måndag 15/6 - Västerås IFK IK  (borta) 20:00 

Söndag 21/6 - Enköping SK (borta) 15:00 

Söndag 28/6 - Procyon BK (hemma) 15:00 

Måndag 5/7 - Märsta IK (borta) 19:45 

 

Del 4 – Möt spelaren
2023-05-09 17:23

Del 4 av ”Möt spelaren”, en möjlighet för dig att lära känna spelarna på plan lite bättre.

Den här gången träffar vi Mathias Hansson och Elias Aslan.

 

 

I den 6:e omgången åker laget till Iver Arena för ta sig an IFK Västerås i kampen om 3 viktiga poäng.

 

IFK Västerås FK - IK Frej Täby FF - Matchstart: mån 15 maj, 20:00

 

                                                                                                                                                         

 

Mathias Hansson

 

Mathias Hansson är född 2003 började sin karriär i AIK. Han beskriver sig själv som löpstark mittfältare som är bra med båda fötterna. I AIK har Mathias bland annat spelat mot FC Barcelona i Lennart Johansson Trophy inför en fullsatt läktare (mäktigt).

 

Vilken position spelar du på och vad skulle du säga är dina styrkor på den positionen?

Jag spelar som mittfältare, men jag kan spela på många olika positioner. Min styrka är att jag är löpstark och jag är bra med båda fötterna, vilket gör att jag kan passa och skjuta på ett bra sätt.

 

Vad är dina mål för säsongen -23?

Mitt mål inför säsongen är att utvecklas inom seniorfotbollen och göra bra ifrån mig individuellt. Men jag vill också att vi som lag ska hamna högt upp i serien.

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne hittills?

Mitt bästa fotbollsminne hittills är när jag spelade i AIK och mötte FC Barcelona i Lennart Johansson Trophy inför en fullsatt läktare.

 

Hur länge har du spelat fotboll och vad fick dig att börja spela?

Jag har spelat fotboll sedan jag var ungefär sex år gammal. Jag började spela med mina polare i laget där jag bodde, men jag började sedan spela på en högre nivå i tidig ålder i AIK.

 

 

 

 

                                                                                                                                                        

 

Elias Aslan

 

22-åriga anfallaren Elias Aslan började även han sin satsning i tidig ålder hos AIK och har sedan dess bl. a. representerat Libanons U19 landslag i i AFC Asia Cup. Elias kommer senast från IFK Stocksund och beskriver sig själv som en målfarlig striker.

 

Vilken position spelar du på och vad skulle du säga är dina styrkor på den positionen?

Jag spelar som anfallare / Tia. Mina styrkor som forward är min förmåga att komma till målchanser och göra mål.

 

Vad är dina mål för säsongen -23?

Göra så många mål jag bara kan.

 

 Vilket är ditt bästa fotbollsminne hittills?

Det måste vara när jag spelade med Libanons landslag i AFC Asia Cup.

 

Hur länge har du spelat fotboll och vad fick dig att börja?

Jag har spelat fotboll sedan jag var 5 år gammal. Fotboll har alltid funnits i min familj, så det var naturligt för mig att börja spela också.

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

Kommade matcher: 

Måndag 15/6 - Västerås IFK IK  (borta) 20:00 

Söndag 21/6 - Enköping SK (borta) 15:00 

Söndag 28/6 - Procyon BK (hemma) 15:00 

Måndag 5/7 - Märsta IK (borta) 19:45