SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Tredje gången gillt…
2024-05-14 09:18

… när Frej plockade sina första 3p på hemmaplan när laget besegrade IFK Lidingö i söndags med 2-1. En match som spelades i högvärme vilket också syntes på spelet under 90min. Förstahalvlek är ingen höjdare då det är ett lågt tempo och bägge lagen turas om att ha bollinnehavet utan några riktiga farligheter. Lidingö har en omställning som Filip i målet kommer ut och avvärjer samtidigt som Frej har några ”nästan”lägen som tyvärr inte blir mer än det då sista skärpan brister. 1-0 kommer dock precis innan halvtid när Bemgård hittar ett inlägg där Axel går upp i kamp med Lidingö försvarare och målvakt vilket leder till att bollen dimper ner framför Obbe som kan göra sitt 4e mål för säsongen. Andrahalvlek kommer Frej ut med mer energi och högre tempo i bollinnehavet, laget börjar hota mer offensivt samtidigt som det är större tålamod i spelet med bollen. Frej skulle nog ha gjort både 2 och 3-0 i andra men återigen så finns inte det sista där ännu, dock kommer 2-0 i minut 73 när Bemgård gör mål för andra matchen i rad när han trycker in bollen på halvvolley! 
Lidingö flyttar fram gubbar och spelet sista 10 och sätter lite mer tryck medan Frej får ytor för kontringar som tyvärr inte förvaltas på rätt sätt, i minut 90 så reducerar Lidingö efter lång inkast som skarvas i mål men Frej håller undan och plockar 3 viktiga poäng. 
⚽️
”- Tuff match tycker jag, Lidingö kommer med ny formation och spelsätt jämfört med deras tidigare 5 matcher vilket gör det lite besvärligt för oss första 15, men vi jobbar oss in i det och sen när vi får prata om det i halvlek och justerar lite så tycker jag att vi är stabila, det är ju fortfarande det här med att straffa motståndare och ta vara på chanser vi får så vi kan döda matcherna tidigare, men det är alltid kniven mot strupen känns det som! Oerhört skönt med 3p speciellt med återigen 2 återbud på morgonen när spelare vaknar sjuka. Men vi jobbar vidare!” - Alni
⚽️
Nästa match är på söndag mot duktiga GUSK på naturgräs på Gamlis IP! Matchstart 15:00 bägge lagen står på 12p och har 3 upp till serieledarna. 

Omgång 4 och 5
2024-05-06 17:03

Omgång 4 och andra hemmamatchen för året, IK Frej som redan inför matchen hade 10 spelare på sjuk och skadelistan fick ytterligare 2 avhopp på morgonen innan match vilket ledde till 12 indisponibla spelare och på det 3 spelare som skulle testas under uppvärmningen där 2 klarade av testet och kunde spela matchen. Bollstanäs som stod för motståndet har en stark trupp och anses av många i serien som seriens favoriter då de själva dessutom gått ut med att de ska vinna serien. Matchen i sig skulle BSK kontrollera bollinnehavet men Frej spelar taktiskt och jobbar bra, i första halvlek känns det ändå som att laget har bra koll på BSK och Frej har dessutom 3 jättefina omställningar som med lite bättre skärpa hade kunnat resultera i mål, BSK har en farlig nick i första där Victor i målet (debut) gör en fin räddning på. Andra halvlek börjar väldigt likt första där BSK fortsätter med sitt korta passningsspel medan Frej ligger rätt i positionerna, men i den 77e minuten skulle BSK hitta igenom och på 3 passningar lyckas de hitta en fristående medspelare som kan peta in bollen i mål vilket blir matchens enda också.
⚽️
”- Vi möter nog seriens målgladaste och offensivt sätt vassaste lag, men killarna jobbar hårt och visar en stor vilja där vi ändå håller dem borta från de riktiga farligheterna. Självklart är vi inte nöjda alls med det egna spelet men sett till förutsättningarna och ändringar i sista sekunden så är jag jätte stolt över spelarnas attityd och vilja. Vi vet vad vi kan, vad vi vill göra och hur bra vi kan vara och självklart vill vi visa upp den nivån oftare men det har varit otroligt olyckligt med alla sjukdomar och småskador som inte ger oss någon kontinuitet, nu hoppas vi på att få tillbaka några spelare i veckan och så kan vi studsa tillbaka! ”-Alni 
⚽️

——————

I fredags spelades det en tuff bortamatch mot Märsta IK på Midgårdsvallen och IK Frej kunde inkassera sitt tredje raka bortaseger efter en 1-2 vinst.
Frej startar matchen bäst med högt bolltempo i egna speluppbyggnaden och är väldigt effektiva i den höga pressen samtidigt som man redan i inledningen av matchen kommer runt på kanterna 3-4 gånger utan att få något riktigt avslut på mål. 0-1 skulle komma i den 8e minuten när Mounire gör sin gubbe och kommer runt och hittar bortre där Bemgård tagit sig in och med ett distinkt och hårt halvvolley trycker han in bollen i mål! Närmaste 15-20min så skulle Frej fortsätta kontrollera bollen med Märsta gick på omställningar. Något som hade varnats inför matchen var fasta situationer för Märsta, och just på en hörna i den 42a lyckas Märsta kvittera. Innan det skulle nog Frej ha haft 0-2 ledning och ett rött kort på målvakten men tror att alla som var i Märsta var chockade över domarens beslut att inte blåsa. Andrahalvlek rivstartas av Frej när 1-2 kommer redan efter 30 sekunder när Hannes hittar upp till Obbe som i sin tur skarvar vidare till Axel i djupled som enkelt rullar bollen i mål mellan målvaktens ben. Sista 30 skulle det bli hawaii-spel och Märsta lyfte upp allt och bara slog långt i ett försök att kvittera samtidigt som Frej slarvade väldigt mkt i det tekniska och beslutsfattandet.
⚽️
”- Viktiga poäng och grym insats från alla spelare, vi får tillbaka 5-6 spelare jämfört med förra veckan vilket ger oss mer bredd och jag tycker vi har en period på ca 30-40min där vi är bra och gör det vi ska men sen blir det bara stress, något vi får prata om i veckan och träna på.” - Alni
⚽️
Nästa match är hemma mot IFK Lidingö på söndag 13:00.

Omgång 2 och 3 avklarade
2024-04-25 18:23

Omgång 2.

 

Hemmapremiären är avklarad och tyvärr slutade det med förlust mot topptippade Spånga trots en ledning med 1-0 efter soloräd utav Obbe och bra spel första 20min. Spånga kom in i matchen resultatmässigt efter en omställning och inlägg som tyvärr styrdes in i eget mål och efter det verkade det som att laget tappade energi och misstagen avlöste varandra. Spånga gör 1-2 7min senare efter att deras spelare dribblat av 3 Frejare och avslutat från en snäv vinkel. Andrahalvlek börjar Frej bra med energi och vilja att kvittera och laget skapar några halvchanser som tyvärr inte blir farliga då sista skärpan inte sitter med passningen. I ett försök att trycka på och flytta upp positionerna så gör Spånga 1-3 i en omställning i den 92a min när Frej 3min innan missade ett läge från 3m, små marginaler! 
⚽️
”-Jättetråkigt hur vi inte anammar oss matchen på det sätt vi ska och jag tycker vi ger bort den, Spånga är ett duktigt och organiserat lag som har rutinerade spelare, vilket jag tycker skiljer sig markant i dagens match när det behövs momentum, vi faller ur vår arbetssätt och hittar inte tillbaka. Vi är besvikna men vi lär oss och det är fokus mot nästa uppgift och att bara göra saker bättre hela tiden!”-Alni
⚽️
I svepet hittar ni Frejs mål samt några chanser, mer highlights kommer, nästa match är på fredag borta mot BKV Norrtälje. Vi tackar Spånga och domarna för en god match o önskar dem lycka till.

———————————

Omgång 3.

 

Fredagkväll i Norrtälje slutade med glädje hem till Täby. Förra säsongen spelade Frej och BKV jämnt i 2 matcher där bägge slutade oavgjort med 1-1 och 2-2. Dagens match skulle vara lika tajt med perioder där lagen tog kommando. BKV nämner på sin sida att fotbollen är orättvis ibland vilket vi tycker är lite väl hårt då matchen kunde ha slutat hursom denna kväll.
Första 15 av matchen var böljande men sedan tog Frej kommandot och ägde bollinnehavet medan BKV försökte gå på omställningar eller slå långt och försöka trycka ner Frej, men killarna spelade med tålamod och fin rörelse vilket försvårade det för BKV dock var det svårt att skapa några riktiga farligheter då det var kompakt försvarsspel från bägge lagen och lägen som skapades kom av tillfälligheter. Minut 41 skulle Obbe (återigen) trycka in sitt 3e mål för säsongen när han sköt in en frispark. Andrahalvlek började som första slutade där Frej kontrollerade bollinnehavet men från minut 65 och framåt skulle det bli mycket BKV men Frej  försvarade sig galant genom uppoffrande spel och kunde hålla matchen ut.
⚽️
”- En konstig match där vi blir tvingade till ett byte redan efter 30min pga skada och sedan ytterligare ett i 65e och saken blir inte bättre när ytterligare 2 skador kommer i 73e och då behövde vi rodda om helt i formation och positioner. Men killarna visar stort hjärta och inte minst energi matchen igenom och krigar med och för varandra när spelet inte funkar alls. Tycker inte BKV skapar någon direkt farlighet förutom det sista som händer i matchen när de kommer runt på kanten men Filip i målet gör en klassräddning och vi får med oss 3 oerhört sköna poäng! ”- Alni
⚽️
Nästa match är på söndag och då är det hemmamatch mot seriefavoriterna Bollstanäs SK som storsatsar denna säsong med flera hemvändare från spel i högre serier. Se till att komma ner på söndag !

 

Highlights och mycket mer hittar ni på lagets instagramkonto. 

Seger i premiären
2024-04-09 11:09
Seriepremiären är avklarad och IK Frej tar med sig 3p hem till Stockholm efter en hård och intensiv match mot Procyon. Första 10 av matchen så böljar spelet fram och tillbaka på svårspelade Stenhagens IP där bollen studsar väldigt mycket. Men ju längre matchen går desto mer kontroll får Frej över matchbilden samtidigt som Procyon försöker gå på omställningar då de alltid stannade med minst 2 spelare men Frejs backlinje skötte dessa försök med bravur. Frej har 3 riktigt fina målchanser som tyvärr inte resulterar i något när Mathias kom närmast med en ribbträff. Hemmalagets första riktiga målchans kom i den 34e minuten när en helt fri spelare på bortre lyckades missa målet totalt.
Andra halvlek rivstartades utav Frej som satte högpress och vann bollen ofta genom att Procyon i panik slog iväg den, Obbe fick en möjlighet när han bröt en passning och från en snäv vinkel lyckades missrikta sitt skott med någon centimeter, men det skulle inte dröja länge innan Obbe skulle starta målskyttet för säsongen när Filip kastade ut bollen snabbt till Bemgård som i sin tur drev fram och spelade ut till Mounire på vänsterkanten och efter att ha gjort sin gubbe spelade han in till Obbe som påpassligt kan skarva bollen upp i nättaket på första!
Resultatet håller sig ut och Frej kan ta hem segern i premiären trots en man mindre sista 20min efter att Jonthe åkt på en frilägesutvisnig.

Alni ger sin syn på matchen:
⚽️
”- Jobbig match mentalt tycker jag då vi är väldigt organiserade och gör många saker bra men vi får 2 tidiga skador i min 18 på Axel V och Axel F där tyvärr den förstnämnde blir borta 4-5v efter fraktur i foten, och sen att vi inte lyckas spräcka nollan tidigare var frustrerande men killarna visar upp en härlig moral och vilja där vi möter ett duktigt Procyon med mycket kraft, det blir inte lugnare när vi tar ett rött kort för misstag men samtidigt tycker jag att efter en kort stund när vi lyckas få ut direktiven om hur vi ska jobba så neutraliserar vi deras försök till anfall och de bollar som kommer in plockar Filip i målet. Skönt med 3p men nu är det bakom oss och fokus ligger på nästa uppgift som är Spånga, en av seriefavoriterna som tippas vara däruppe! ”- Alni
 
Hemmapremiär väntar nu på lördag klockan 16:00 när satsande Spånga IS FK kommer på besök, Spånga som spelade oavgjort i sin premiär mot IFK Uppsala. 
All stöd kommer att behövas så se till att komma ner till "Vallen" och heja fram laget mot 3 nya poäng!
 
Allvaret stundar
2024-04-03 14:55

På söndag är det dags för seriepremiär när IK Frej beger sig mot Uppsala, närmare bestämt Stenhagens IP för att ta sig an Procyon BK, ett lag som återfanns i serien förra året och där IK Frej drog hem det längsta strået i bägge mötena sinsemellan när Frej lyckades vinna med 2-1 i bägge matcherna.

 

Försäsongen har som vanligt varit lång och Alni berättar lite kort om den:

 

”- Sett till truppen och förberedelser så är det en försäsong som känns 10ggr bättre om man jämför med förra året då vi hade 1 spelare klar i truppen i mitten av januari, men vi behöll stommen och har fyllt på underifrån samt plockat in några utifrån. Vi har ju inte haft förmånen som många lag i serien haft genom att värva spelare från div 1-2 och i vissa fall från Superettan då vi inte alls har de musklerna ekonomiskt som vissa verkar ha, men spelare som varit nere och testat på vår miljö sett till faciliteter och träningar har visat intresse för oss, så jag skulle säga att jag är supernöjd med de spelare vi valt att plocka in, vi har ett yngre lag än förra året med träningssugna och spelsugna spelare som vill ta nästa kliv, om det nu blir med Frej eller individuellt efter säsongen så får vi se. Matchmässigt tycker jag att det har gått hyfsat bra, vi har kontrollerat merparten av matcherna vi spelat på ett mycket bättre sätt än tidigare men problemet med att förvalta chanserna återstår vilket inte minst kostade oss avancemang i cupen då vi åkte ur på målskillnad mot Aspudden där vi dominerade i 90min och skapade 10målchanser men matchen slutade 0-0. Det är väl något vi fått lägga mycket fokus på i slutskedet av försäsongen och förhoppningsvis får vi in bollen till premiären.

 

Vad tror du om årets serie och egna lagets målsättning?

 

”- Förra säsongen var det ju ett getingbo mellan 2a platsen ner till kvalplatsen och jag tror ju inte att det blir någon skillnad iår, utan även tajtare då det är många fler jämna lag känns det som på förhand, så alla poäng man kan plocka blir livsviktiga. Topplag i serien sett till värvningar och försäsong så skulle jag säga Bollstanäs, Spånga och GUSK men som sagt kan BKV, Roslagsbro och IFK Lidingö hitta rytmen så kommer de nog blanda sig i också sen har jag hört att Sunnersta ska vara bra men har inte sett dem tyvärr, sen går det ju inte att utesluta Åkersberga FC som värvat friskt och starkt samt har höga ambitioner. För egna delen så är ju självklart målet övre halvan om något sånt skulle finnas men förhoppningsvis plockar vi fler poäng än förra säsongen och kan vara stabila och slippa kniven mot strupen in i det sista, vi förlorade 8 matcher förra säsongen och 6 av dem förlorade vi på mål från 89e minuten och framåt, så förhoppningsvis med rutinen som spelarna och jag fick förra året så lyckas vi plocka de poängen istället, det kommer att handla om kontinuitet och tro på arbetssättet samt att vara ödmjuka inför varje uppgift men inte minst spelarnas egna vilja att vinna matcher."

 

 

Vilken/Vilka spelare i laget ska vi hålla ett extra öga på iår? 

”- Tufft! Jag tycker verkligen att alla spelare har visat framfötterna under försäsongen, det enda olyckliga som varit är att vi aldrig haft en full trupp att välja på till träningsmatcherna, så vi har ju aldrig fått testa det önskade startelvan, men antar att alla haft det så och att det kommer vara så under säsongen också. En spelare som har imponerat stort trots att jag haft med spelaren att göra i över 3år nu är Bemgård, hoppas bara att han kan behålla samma form framöver. Men jag skulle nog säga att Mounire kommer ta extra kliv iår, Axel V har visat sig vara dominant på mittfältet under försäsongen och sen självklart hoppas jag att Obbe kan behålla målformen samtidigt som några till tar klivet fram och petar in bollen också. Det ska bli väldigt roligt att se vad Arman kan göra efter att redan förra säsongen ha varit uppe och tagit en plats och nu kanske man hoppas lite på Möller och Oskar också som tagit klivet upp från U19, utifrån skulle jag säga att Hannes är en spelare som visat sig vara väldigt mogen trots åldern och spel i BP U19 förra året, en hungrig Ceyhun kan bli farlig om han kan hålla fokus och vara skadefri… hehehe som du märker var det tufft att nämna en eller få, jag tror alla spelare tar kliv fram iår och det är flera som jag inte nämnt som jag tycker har bara blivit bättre och bättre under försäsongen, så håll ett öga på hela truppen! Tråkigt nog blev ju Adrian (nyförvärv från Stockan) korsbandsskadad och missar säsongen. 

 

Tack för samtalet och all lycka under säsongen!

 

Söndag 7/4 kl 14:00 är det avspark på Stenhagens IP mot Procyon.

 

Hemmapremiären är veckan efter lördagen 13/4 mot ett av topptippade lagen Spånga IS FK med avspark 16:00

Seriepremiär mot Procyon BK - 7/4
2024-04-03 12:57

Snart är det äntligen dags för seriepremiär!  På söndag den 7/4 tar vi oss till Uppsala och Stenhagens IP för att möta Procyon BK kl 14:00 i premiärmatchen! Det kommer att bli en spännande match och vi hoppas på ert stöd på läktaren!  #seriepremiär #div3 #herrfotboll