SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Bli medlem i IK Frej Täby Fotbollsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till IK Frej Täby Fotboll
 
Bosön 2024
2024-04-15 14:26

Årets Bosön camp är genomförd. Den 6e i ordningen. Härliga dagar tillsammans med barnen där vi har spelat massor av fotboll med speciellt fokus på spelförståelse. Ledarna har fått jobba med Guided Discovery. Metodiken skall vägleda barnen till hitta egna kreativa lösningar, och fatta egna beslut på fotbollsplanen. Vi fick även träna på löpteknik med Annci och motorikträning tillsammans med Elin. Även GULD, vår värdegrund fick plats på campen som vanligt.

Massor av skratt, kamratskap och minnen. Tack Bosön för i år. Vi ses 2025.

Hemmapremiär mot AIK i P17 Allsvenskan
2024-04-13 14:16

Förberedelserna inför säsongen har pga vädret varit utmanande för huvudtränaren Marcos och IK Frejs PA-17, men trots det har laget presterat positivt. Nu väntar en spännande hemmapremiär mot AIK. Läs mer om Marcos tankar om försäsongen, lagbygget och årets serie nedan.

 
Hur har förberedelserna inför säsongen varit? Har det varit några framstående resultat eller utmaningar under försäsongen?
- Försäsongen var väldigt utmanande dels då klimatet hindrade oss från att träna fotboll under perioder samtidigt som en stor del gick åt att bygga en trupp. Vi hade kvar två spelare från förra året, lyfte upp två spelare från P16 och en från P15 som fick utgöra en stomme för laget. Största delen av truppen blev klar mellan februari-mars och då kunde vi börja fokusera mer på att börja spela ihop oss. Det var en otrolig lättnad när vi slutligen blev helt klara med truppen runt mitten av mars - att veta att det är "vi" som ska skapa något tillsammans. 
 
Jag vill inte låtas bli lurad av resultaten från träningsmatcherna men det måste i alla fall tolkas som positivt att vi gick segrande ur de fyra matcher som vi hade som mål att vinna, detta med bra prestationer i olika utsträckning. Vi slog Nacka med 4-1, Åkersberga med 9-1 samt seriekonkurrenterna Stocksund och Hammarby TFF med 2-1 respektive 4-0. Utan att dra för stora växlar då vi inte vet hur motståndarna tog sig an matcherna så bådar prestationerna gott och skvallrar om att vi har lyckats samla ihop bra kvalitet i truppen, trots att vi är ödmjuka och vet att vi har massor att förbättra.
 
Vad tror du om årets serie och egna lagets målsättning?
- Målet är att förbereda så många spelare som möjligt för spel i P19 Superettan nästa år. Ett önskat effektmål är därav att prestera bra i våra seriematcher i år och se till att föreningen har ett lag i serien nästa år med. Vi måste dock ha tålamod och ödmjukhet för att kunna hantera ojämna prestationer inledningsvis, vilka inte går att undvika. Årets serie är väldigt tuff, som sig bör. Jag lärde mig från förra året att mycket kan förändras mellan våren och hösten så det ska bli spännande att följa seriens utveckling under säsongen och förhoppningsvis blir slutet gott för IK Frej.
 
Vilken/Vilka spelare i laget ska vi hålla ett extra öga på iår?
- Oj, det är svårt nog att göra en laguttagning och att plocka ut en startelva, desto svårare att välja ut en enskild spelare. Det ska självklart bli spännande att se hur utvecklingen går för de två spelare som var med förra året: Simon Olsson och Rio Lindqvist. Erik Skoglund tog klivet upp direkt från vårt P15-lag så det ska bli kul att se hur han kan utvecklas i vår miljö. Utöver dessa har vi en otrolig jämn grupp där det verkligen är upp till individen att ta kliv under året. 
 
Hur ser skadesituationen ut i truppen?
- Vi har blivit kvitt majoriteten av våra skador i truppen. Just nu har vi bara Elis Lindqvist som är långtidsskadad. Utöver honom så har vi inga större skadebekymmer för tillfället, tack och lov. 
 
Hemmapremiär mot AIK nu på söndag, vad tror du om den matchen?
- Vi ser fram emot att spela på vår hemmaplan. Dessvärre ser det ut att bli regn på söndag, vilket iofs bäddar för en dramatisk scen. Enligt förbundet är AIK storfavoriter till att ta SM-guld i år så vi vet att vi har en tuff match framför oss men det ger en liten extra kick att slå ur underläge. 

Missa inte hemmapremiären nu på söndag kl 13.00!
2024-04-10 15:49
 
Seger i premiären!
2024-04-09 15:16
Seriepremiären är avklarad och IK Frej tar med sig 3p hem till Stockholm efter en hård och intensiv match mot Procyon. Första 10 av matchen så böljar spelet fram och tillbaka på svårspelade Stenhagens IP där bollen studsar väldigt mycket. Men ju längre matchen går desto mer kontroll får Frej över matchbilden samtidigt som Procyon försöker gå på omställningar då de alltid stannade med minst 2 spelare men Frejs backlinje skötte dessa försök med bravur. Frej har 3 riktigt fina målchanser som tyvärr inte resulterar i något när Mathias kom närmast med en ribbträff. Hemmalagets första riktiga målchans kom i den 34e minuten när en helt fri spelare på bortre lyckades missa målet totalt.
 
Andra halvlek rivstartades utav Frej som satte högpress och vann bollen ofta genom att Procyon i panik slog iväg den, Obbe fick en möjlighet när han bröt en passning och från en snäv vinkel lyckades missrikta sitt skott med någon centimeter, men det skulle inte dröja länge innan Obbe skulle starta målskyttet för säsongen när Filip kastade ut bollen snabbt till Bemgård som i sin tur drev fram och spelade ut till Mounire på vänsterkanten och efter att ha gjort sin gubbe spelade han in till Obbe som påpassligt kan skarva bollen upp i nättaket på första!
Resultatet håller sig ut och Frej kan ta hem segern i premiären trots en man mindre sista 20min efter att Jonthe åkt på en frilägesutvisnig.

Alni ger sin syn på matchen:
⚽️
”- Jobbig match mentalt tycker jag då vi är väldigt organiserade och gör många saker bra men vi får 2 tidiga skador i min 18 på Axel V och Axel F där tyvärr den förstnämnde blir borta 4-5v efter fraktur i foten, och sen att vi inte lyckas spräcka nollan tidigare var frustrerande men killarna visar upp en härlig moral och vilja där vi möter ett duktigt Procyon med mycket kraft, det blir inte lugnare när vi tar ett rött kort för misstag men samtidigt tycker jag att efter en kort stund när vi lyckas få ut direktiven om hur vi ska jobba så neutraliserar vi deras försök till anfall och de bollar som kommer in plockar Filip i målet. Skönt med 3p men nu är det bakom oss och fokus ligger på nästa uppgift som är Spånga, en av seriefavoriterna som tippas vara däruppe! ”- Alni
 
Hemmapremiär väntar nu på lördag klockan 16:00 när satsande Spånga IS FK kommer på besök, Spånga som spelade oavgjort i sin premiär mot IFK Uppsala. 
All stöd kommer att behövas så se till att komma ner till "Vallen" och heja fram laget mot 3 nya poäng!
 
Premiärhelgen är här! 
2024-04-05 14:24

I helgen är det äntligen dags för seriestart för Herr, PA19 och PA17 serierna ⚽

 

Herrlaget möter Procyon BK på söndag kl. 14:00 på Stenhagens IP.

 

PA-19 tar sig an FC Djursholm lördag kl. 13:00 på Djursholms IP 2.

 

PA-17 möter Sollentuna FK lördag kl. 14:00 på Edsbergs Sportfält 3.

 

Damerna spelar sin premiär den 14/4 mot Kungsängens IF, men missa inte deras sista träningsmatch för försäsongen mot Bollstanäs SK nu på söndag kl. 18:20 på Vikingavallen!

 

 

 

 

Väl mött!  

#Forzafrej #IKfrej #fotboll #premiär

BLI MEDLEM

Besöksadress 📍

Hövdingavägen 1-3, 18706 Täby.
Box 6038

Telefon ☎️

08-510 116 75

E-post 📧

Sportkontoret@ikfrej.se

Sportkontoret har öppet:

Måndag: 09-17
Tisdag: 09-17
Onsdag: 09-17
Torsdag: 09-17
Fredag: 09-17

(Lunchstängt mellan 12-13)

Café Frejknuten har öppet:

Vardagar: 17-21
Helger: 09-18

Nyheter från våra lag
Bosön 2013-2015, 15/04 11:03 
Herr, 09/04 11:09 
Herr, 03/04 14:55 
BOIL F2019, 03/04 09:22