Snörapport -
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Bli medlem i IK Frej Täby Fotbollsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till IK Frej Täby Fotboll
 
ICA Täby Kyrkby väljer att fortsätta stötta ungdoms- och senioridrotten i Täby Kyrkby.
2023-03-30 10:44

ICA Täby Kyrkby har varit sponsor till IK Frej Täby ända sedan 70-talet. På den tiden genom Thore och Margit Bergquist, och det är nu tredje generation Bergquist som fortsätter vara en viktig del i IK Frejs utveckling. Vi är oerhört glada över att vår största och trognaste sponsor väljer att fortsätta sitt engagemang ytterligare två år, och på så sätt stötta vår verksamhet. Det är en trygghet i att ha en långsiktig och trogen partner i vårt fortsatta arbeta att förbättra och utveckla verksamheten.

 

För oss är det en självklarhet att fortsätta vara en del av IK Frejs framtid, och att bistå IK Frej med ekonomiska medel för att bedriva och vidareutveckla den lokala idrotten i alla åldrar för såväl flickor som pojkar på alla nivåer säger Björn Bergquist ICA Handlare.

 

För ICA Täby Kyrkbys del handlar samarbetet med IK Frej Täby främst om ett lokalt samhällsansvar där vi med glädje ställer upp om vårt bidrag kan vara med och förbättra och förenkla möjligheten för tjejer och killar att göra något de älskar på hemmaplan, fortsätter Björn Bergqvist.

Summering av cupen - Herr
2023-03-20 15:00

Match 1 spelades mot div2 laget FC Järfälla, ett lag som slutat på övre halvan senaste 2 säsongerna och som inför året tippas vara med och konkurrera om topp 3 i serien. Alni berättar sina tankar om den matchen: 

FC Järfälla - IK Frej  3-2 

"- Vi gör en jättefin match, taktiskt så neutraliserar vi FC och har bud på ett par mål men får ett rött kort i min 30 och vid ledning med 1-2 för oss. FC gör mål på frisparken som ledde till rött kort och det hela försvårades. Men killarna jobbar hårt och fortsätter med gameplanen men tillslut får de in 3-2 målet i minut 80, trots det så lyfter vi upp spelet sista delen och skapar några halvchanser, jag kommer därifrån rätt nöjd trots det tidiga röda kortet. " 

 

Match 2
IK Frej - Viggbyholms IK 1-5 

"Viggan" är nyuppflyttade till div2 efter att ha slutat 2a i 3an och därefter vunnit kvalet, VIggan är ett resolut lag med raka direktiv i spelet och Alni säger såhär: 

"- Vi visste att att Viggan är farliga i omställningarna och hade pratat om vikten av att inte göra misstag utan vara distinkta och avsluta anfallen, men ändå så åker vi på 4(!!!) kontringsmål och det är inte godkänt från vår sida, Viggan är jätteduktiga och alla spelare vet vad de ska göra samt vad de bidrar till laget men jag tycker att vi är för junioraktiga i matchen... vilket vi ändå måste ses som också med ett snittålder på 20 i startelvan. Jag ska inte ta något ifrån Viggan men jag hoppas att vi lär oss från våra misstag och samtidigt grattis till Viggan som vinner gruppen med 9p. "

 

Match 3 

FOC Farsta - IK Frej 6-1 

Ytterligare ett div2 lag som förra säsongen slutade 2a i div3 södra och avancerade efter kvalseger mot IFK Lidingö, Alni fortsätter att berätta: 
"-Enligt mig bästa laget hittills sett till tempo och spelsätt, ett varierande spel med kombinationer och fysik som gjorde det otroligt svårt för oss redan från start där det nästan kunde ha varit 2 mål i baken efter 10min. Men vi jobbar oss in i matchen och tempot men återigen så har vi för många enkla bolltapp och misstag i positionsspelet som gör att vi hela tiden behöver överarbeta och täcka upp misstag, i längden så blir det jobbigt mot duktiga lag, samtidigt så tycker jag att det finns perioder där vi är jättefina och löser situationer som vi pratat om galant men tyvärr är de få och korta, men vi ska ta fram dem oftare under serien."

 

"-Summering av cupspelet är att det var en viktig och bra läropeng, vi får möta lag som ska ha ett högre tempo och kanske kvalite än oss i dagsläget vilket visar för oss vart vi vill vara om några veckor, jag har sagt tidigare att vi ligger efter i förberedelserna med ca 1månad men framstegen syns även om det aldrig är roligt att förlora, speciellt med de siffror som vi gör sista 2 matcherna. Vi har en trupp på 21 spelare och det var bara till Järfälla matchen där vi hade 20 tillgängliga för spel, mot Viggan och Farsta har vi 13 av egna spelartruppen och sedan roterar vi upp från U19 där jag tycker de killarna som kommer upp gör jättefina insatser och bidrar på ett positivt sätt. Nu fokuserar vi på sista 2 veckorna innan premiärveckan kommer och fullt fokus kommer att ligga på förbättra det vi brister i just nu och förhoppningsvis få tillbaka ett antal spelare i träning för att kunna få kontinuitet. Dags att bygga en vinnarmentalitet också för att gå för segern i de matcher som är kvar inför premiären då inget fokus på resultat legat fram tills nu. Jag kanske låter tjatig men jag vet att vi kommer att komma dit vi vill komma, vi har duktiga och ambitiösa spelare men det här är en process, vi jobbar på! " 

 

Matcher som kvarstår är: 

Lördag 25/3: Bele Barkarby (4) - IK Frej 16:00 Järfällavallen. 

Lördag 1/4: FC Brandbergen (3) - IK Frej 13:00 Brandbergens IP 

 

Seriepremiär: Lördag 8/4 IK Frej - RInkeby United 13:00 Vikingavallen

Träningsschema - juni 2023
2023-03-20 13:35

Nytt träningsschema finns nu upplagt under Vikingavallen schema >Träningsschema

 

> Träningsschema- Juni 2023 

 

Vi påminner även om följande:

 

  • Avser ni att inte nyttja tiden måste Sportkontoret informeras
  • Frej är positiva till att våra aktiva tränar fler idrotter.
  • Om träningstiden krockar eller går ”kant i kant” ha överseende med att de aktiva går tidigare alt är några minuter sen för att hinna byta om och ta sig från en plats till en annan.

Vid frågor kontakta sportkontoret@ikfrej.se

Lilla Hantverkaren fortsätter att stödja IK Frej Täby Fotboll
2023-03-09 14:01

Trots bistra tider i vår omvärld väljer Restaurang Lilla Hantverkaren inte bara att fortsätta utan även öka sitt stöd.

" IK Frej Täby gör en fantastisk insats för våra barn och ungdomar och är värda allt stöd dem kan få och kan vi bidra med lite så är vi jätteglada" säger Lois Barsom

 

Nu ser vi fram mot ett fantastiskt fotbollsår!

Avspark BOIL 2018
2023-03-08 16:29

En dag som denna, då snön vräker ner på Vikingavallen, då passar det utmärkt att flagga för att det snart är dags för en ny årskull att göra debut i IK Frej Täby.

Avspark 23 april 

Start för P2018 09.00-10.00 och F2018 10.00-11.00 på Vikingavallens 7-7 plan.

 

Välkomna

BLI MEDLEM

Besöksadress 📍

Hövdingavägen 1-3, 18706 Täby.
Box 6038

Telefon ☎️

08-510 116 75

E-post 📧

Sportkontoret@ikfrej.se

Sportkontoret har öppet:

Måndag: 09-17
Tisdag: 09-17
Onsdag: 09-17
Torsdag: 09-17
Fredag: 09-17

(Lunchstängt mellan 12-13)

Café Frejknuten har öppet:

Vardagar: 17-21
Helger: 09-18

Nyheter från våra lag
BOIL P2018, 30/03 15:26 
BOIL F2018, 30/03 15:24 
P2009, 29/03 10:15 
P2010, 28/03 16:22 
P2013, 26/03 16:53