SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Femetta i Victoria Cups andra gruppspelsmatch
2024-03-05 23:20

Söndagseftermiddagens hemmamatch mot kommande seriekonkurrenten Reymersholm innebar vår tredje match under ledning av nye tränaren Niklas Lundin. Givetvis finns stora likheter i tankarna kring hur vi skall spela 2024 jämfört med tidigare säsonger, men lika självklart också några nyheter att fortsatt slipa på.

 

Nåväl, matchen inleddes med två pigga lag på banan. Reymersholm satte hög och intensiv press på oss i uppspelsfasen, vilket å ena sidan ibland gav dem lägen, samt å andra sidan gav oss goda möjligheter till vassa anfall när vi kom förbi deras första press. Det tog oss dock ungefär en halv halvlek innan vi började göra detta mer frekvent.

 

I minut 21 kommer vårt 1-0 när Ida Hedstad på bortre stöter in ett hårt inspel på marken från kedjekamraten Clara Henriksson. Snyggt, och där och då kanske inte helt väntat även om vi sedan några minuter tillbaka spelade med aningen större trygghet och pondus. Strax efteråt gör Ella Perhat i vårt mål ett par fina räddningar, men därefter blir vi allt starkare. 2-0 görs av Amelie Barré som gör det viktiga jobbet och går på eventuell retur, vilket det blev efter ett välriktat skott av Clara. I halvlekens slutskede sätter Clara trean efter att Amelie slagit in ett fint inlägg från höger efter uppspel av Ida H.

 

En halvlek som var helt jämn under dess första hälft, kanske rentav med Reymersholm aningen mer vid rodret än oss, gick sedan tydligt i vår favör.

 

I paus var vi inte nöjda med vår inledning, desto mer nöjda med det tålamod vi visade upp genom att gnugga på och gradvis ta över matchen. Vi förväntade oss att Reymersholm skulle komma ut rejält taggade, likt i första halvleken, men tänkte oss att vi denna halvlek skulle vara mer bekväma med bollen från start.

 

Reymersholm startade mycket riktigt bra, första kvarten var jämn, och bortalaget kunde reducera efter en fast situation där vi inte fick bort bollen från målområdet. Med kvarten spelad började vi bli tryggare i spelet igen, och i den vevan satte Ingrid Norwald snyggt 4-1, assisterad av Ida H som vänt bort en spelare nere vid kortlinjen. Vi skapar ytterligare chanser medan motståndarnas blir allt mer sällsynta. 5-1 görs i matchens absoluta slutskede, och det är Amelie som lugnt och behärskat rullar in sin andra strut fint framspelad centralt i banan av Ingrid.

 

Summerat känns matchen jämn under första halvlekens inledande hälft, samt under andra halvlekens första tredjedel. Under de andra delarna är vi starkare. Reymersholm är ett rutinerat och starkt lag, som definitivt har kvaliteter. De kommer bli en tuff konkurrent i serien.

 

För oss innebär detta att det nu stundar en ren gruppfinal mot ytterligare en kommande seriekonkurrent, Ursviks IF. Dessa har maximala sex poäng efter två omgångar. Först besegrades just Reymersholm med 4-2, där Reymers dock fick sin målvakt utvisad redan i nionde matchminuten. Andra viktorian innebar vinst mot Hanvikens SK med 5-3 på bortaplan. Hanviken var starka mot oss, så den segern får ses som klart imponerande!

 

Hoppas att just du kommer till Örvallen söndagen den 17 mars kl 15:00 för att bevittna den spännande upplösningen av detta gruppspel; en match som har en kvartsfinal i Victoria Cup senare i vår i potten.   


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15