SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Utbildning för tränare, ledare och föräldrar
2022-11-22 15:58

 

Utbildning för tränare, ledare och föräldrar

Vår ambition är att ha välutbildade ledare och tränare för att ge våra barn och ungdomar en så bra fotbollsutbildning som möjligt. I IK Frej har alla tränare/ledare möjlighet att utbilda sig och föreningen står för kostnaden enligt överenskommelse. 

 

Interna utbildningar för ledare och tränare

Utbildning genomförs löpande baserad på föreningens spelarutbildningsplan som beskriver vad som ska tränas vid olika åldrar och spelformer. Föreningen erbjuder även utbildningar inom områden såsom skadeförebyggande träning, kost och näringslära, mental hälsa mm. 

 

Externa utbildningar för ledare och tränare

Utbildning för våra ledare genomförs i samarbete med SvFF, StFF och RF/SISU och andra externa aktörer som bygger sin utbildning på de metoder som i dagsläget har starkast evidens att med störst sannolikhet skapa utveckling. 


Tränarutbildning SvFF D  (ersätter tidigare C-diplom)

Tränarutbildning SVFF D består av två kursmoduler med tid för hemuppgifter emellan. Varje kursmodul består av en fysisk träff på en hel dag med både teori och praktik. Utbildningens olika huvudteman är spelet, fotbollens ledarskap och fotbollsfys. 

 

Tränarutbildning UEFA C (ersätter tidigare B-ungdom)

Tränarutbildning UEFA C består av en förförståelsedel och tre kursmoduler med tid för hemuppgifter emellan. 
Två av kursmodulerna består av en fysisk träff på två hela dagar med både teori och praktik samt en modul på 4 timmar där emellan tillkommer även hemuppgifter på 8 timmar. Utbildningen bygger vidare på innehållet i SVFF D. 

 

Föreläsningar för föräldrar

IK Frej erbjuder olika föreläsningar bla om föreningens värdegrund, kostrådgivning, rehabträning samt hur man som föräldrar kan stötta barnen i sitt idrottande.

 

Önskemål eller tips om utbildning

Vid önskemål eller tips om utbildning, kontakta sportkontoret@ikfrej.se