SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

April, come she will...
2023-03-29 10:15
Em-kval Sverige-Belgien mars 2023

...where streams are ripe and filled with rain... Ja, så diktade Paul Simon 1966: Resultatet blev så bra att låten fick ett av spåren på den legendariska Sounds of Silence-plattan. 

 

Något som inte är särskilt legendariskt just nu är vårvädret i Täbykrokarna. Efter de senaste dagarnas snösmockor kommer nu en period med riktigt kallt väder (prognosen spår rejäla minusgrader fram emot helgen 8-9 april). Detta innebär problem för oss som planerar att hålla till på Vikingavallens 9m9-plan då den varken hanterar vatten, snö eller kyla särskilt bra. 

 

Inför säsongen satsade även StFF på att dra igång Sanktan lite tidigare än vanligt och kombon gör att vi tyvärr måste börja året med en massa matchflyttar för att garantera ett bra - och säkert - underlag. Men vi kan inte påverka väder och vind och vi har en förening och kommun som arbetar hårt för att våra ytor spelbara. Och inom sinom tid kommer de att bli just spelbara. 

 

April betyder även starten för vårt "sommarträningschema" (egentligen säsongschema) och vi har jobbat på i kulisserna för att få till träningstider som vi tror ska fungera för pojkarnas skolarbete (oftast prov på tisdagar, onsdagar och torsdagar) samt att vi tagit hänsyn till ökat behov av vilodagar för att vila musklerna och även tagit hänsyn till att IK Frej spelar 80-85% av schemalagda Sanktanmatcher på söndagar under 2023-säsongen. 

 

Nedan träningsschema gäller från och med 4 april: 

 

Tisdagar: 17:00--18:15. 11m11-planen. Alni (A-lagstränaren) och/eller Emre (Tränare U19) håller i träningen. Fokus på individuell spelarutveckling enligt IK Frejs spelarutvecklingsplan. 

Torsdagar: 18:15--19:30. 9m9-planen. Fokus på teman som vi kör skedesvis under säsongen. 

Fredagar: 18:15--19:30. 9m9-planen Fokus på teman som vi kör skedesvis under säsongen. 

 

Vi fortsätter med den mentala träningen som kommer att ligga i anslutning till någon av träningarna). 

SPC-träningen är på sluttampen och har ett pass kvar (inte inbokat). 

 

Kalendern är uppdaterad, tveka inte att höra av er om ni har har några frågor eller funderingar. 

 

Heja Frej!

 

/Tränarna P09