SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Ny tränaruppsättning inför hösten i PA 17
2023-07-09 09:38

IK Frej Täby har gjort klart med två nya tränare som kommer leda PA17 under höstsäsongen, då tidigare huvudtränaren på eget initiativ valt att lämna sitt uppdrag. Nedan en presentation av huvudtränaren Malek Benbouzid och assisterande tränaren Marcos Riveros

 

 

Hej Malek och välkommen till IK Frej Täby 

 

Beskriv kort dig själv?

Jag heter Malek Benbouzid och härstammar från Algeriet. Jag bosatt på Ekerö, och fotbollen har alltid varit nummer ett i livet för mig! Jag har en bestämd ambition om att ständigt fortsätta utvecklas och drivs av ambitiösa spelare som vill nå sina mål. Jag är en person som gillar att åstadkomma saker i grupp och tror starkt på att man med en bra gemenskap och stor professionalitet kan åstadkomma bra saker. 

 

Hur ser din tränarbakgrund ut? 

Jag började i Skå IK som tränare 2008 och fick snabbt ett driv om att satsa på tränaryrket. Därefter har jag varit i AIK, Hammarby Akademi samt Brommapojkarna och tränat deras ungdomslag. Efter några år i ovan nämnda klubbar tog jag steget till seniorfotbollen och huvudtränare i Ängby IF (div 3) samt Assyriska FF i ettan norra 2021.  Jag har även hjälpt spelare individuellt både på proffsnivå och ungdomsnivå, samt att jag har ett enormt driv på flera olika håll inom fotbollen. 

 

Vad kommer du tillföra hos oss? 

En tilltro på att hårt jobb, gemenskap och mental styrka lönar sig. Jag har erfarenhet av att komma in klubbar där man sviktar lite i självförtroende. Det är viktigt för mig att få spelaren att återfå glöden och glädjen till sporten vi alla älskar. Jag har lyckats med det i mina tidigare lag och är övertygad om att det kommer ske även i detta talangfulla lag! 

 

Vad är målet för dig som tränare? 

Målsättningen är att tillsammans bli bättre för varje dag. Att se, lyssna och lära i varje träning och match. Jag vill att spelarna ska förstå och veta hur viktigt varje del är i ett lagbygge, och att om vi blir bättre varje dag så kommer resultaten komma med tiden! 

 

Till sist vad är de tre viktigaste sakerna för dig som tränare ? 

  • Respekt 
  • Vilja utvecklas varje dag 
  • Stärkas av motgång 

 

 

Hej Marcos och välkommen till IK Frej Täby 

 

Beskriv kort dig själv?

Jag heter Marcos Riveros och är född och uppvuxen i Stockholm. Jag pluggar vid sidan om fotbollen. Har hållit på med fotboll ända sedan jag började på knattefotboll på Grimsta IP som 5-åring. 

 

Hur ser din tränarbakgrund ut? 

Började i Kungsängens IF innan jag hamnade i Vasalund IF akademi där jag har spenderat de senaste åren. Har även varit en kort period i Enskede IK. Under de här åren har jag varit med och tävlat mot klubbar både på  internationell och nationell nivå, vilket har varit väldigt lärorikt. Jag är UEFA-licenserad, och har även gått SEF:s fortbildningar i Fotbollspsykologi.  Jag har även läst projektstyrning och ledarskap där jag skaffade mig verktyg för att konkretisera och effektivisera mitt ledarskap. 

 

Vad kommer du tillföra hos oss? 

Positiv energi, och jag kommer lägga stort fokus på att ge konkreta individuella detaljer för att hjälpa spelaren att hitta rätt i spelsystemet. Malek har gett mig ett stort förtroende och ansvar i min roll, och efter att vi har spelat mot varandra flera gånger känner vi till varandras styrkor och har hittat en  ansvarsfördelning oss emellan som jag verkligen tror på. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet, kunskap och energi till den talangfulla spelargruppen tillsammans med Malek för att vi ska få en otrolig höst!

 

Vad är målet ? 

Att njuta av att spela fotboll, att få betalt i form av prestationer och poäng för allt blod, svett och tårar vi lägger ner samt att visa upp den talang truppen besitter. Jag har koll på vissa av spelarna sedan tidigare och alla andra jag har pratat med håller med om att laget har en potential som vi vill hjälpa spelarna att få fram. 

 

Till sist vad är det tre viktigaste sakerna för dig som tränare? 

  • Disciplin
  • Att spelargruppen matchar eller överträffar min nivå av ambition och hunger efter kompetens.
  • Att vara lika modig i motgång som i medgång. Att misslyckas svider men med rätt inställning kan man utvecklas mycket efter en motgång.

 

 

Vi önskar Malek och Marcos varmt välkomna till IK Frej Täby, och ser med spänning fram emot återstarten efter sommaren och kommande matcher!