SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Fin start på helgen!
2024-03-24 11:05

Fredagskvällen innebar ny träningsmatch för Frejs damer. Denna gång mot fjolårets seriesegrare i trevliga och kompetenta Lindhagen.

 

Vi önskade studsa tillbaka efter en svag insats senast mot ett förvisso starkt och svårspelat Ursvik.

 

Liksom Lindhagen kom vi till spel med en tunnare trupp en tänkt, men, bara att gilla läget. Vilket vi verkligen gjorde. Från minut ett och framåt var det vi som var i förarsätet. Härligt. Vi rullade runt bollen med gott tålamod, och tog resolut tillbaka den när vi tappade den. Våra mittbackar fick möjlighet att styra spelet, vilket de gjorde förtjänstfullt, med god assistans av vår målvakt Ella Perhat. Under halvlekens gång blev vi dessutom farligare och farligare framåt och den kändes fullt naturligt när 1-0 kom efter kvarten spelad. En genomskärare till Hanna Pettersson Strandberg som lugnt satte bollen i nät och därmed kunde bocka av sitt första mål i Frejtröjan!

 

Vi fortsatte påkopplat och med stor spelglädje att tugga på, och efter knappa 40 min sköt Ingrid först ett distansskott som målvakten räddade. Emily bröt förtjänstfullt det påföljande uppspelet, väggade med Ingrid, inlägg till Ida som hittar Ingrid med ett tillbakaspel och nere vid stolproten letade sig det välplacerade skottet in. 2-0, vilket också var ställningen i paus.

 

Andra halvlek fortsatte enligt samma mönster. Vi var rikigt “på” hela tiden. Lindhagen gav sig aldrig, så vi kunde inte slappna av i försvarsarbetet, men kände ändå att det var vi som hade kommandot. Ett par träffar i överliggaren genom Ida B och Ingrid, ett antal klara lägen ytterligare, ja det kändes verkligen som att vi borde ha punkterat matchen någonstans mitt i andra halvlek. Med knappa tio minuter kvar reducerar istället Lindhagen oväntat i efterdyningarna av en hörna. Närmare än så kom de dock inte, utan sista minuterna följde samma mönster som matchen i stort.

 

Vi tar med oss mycket positivt från matchen! Spelglädjen strålade hos hela gänget. Engagemang, tålamod och finess i fin mix. Nästa gång sätter vi dit ännu fler av våra chanser.

 

Tack till publik, domare och motståndarna Lindhagen för en trevlig afton.

 

Seriepremiären närmar sig. Nästkommande helg, påsken, är vi spellediga. Vi tittar så smått på att lägga in en match helgen därefter, innan serien sparkar igång. Fortsätt gärna följa oss på plats nere på Vikingavallen. Eller ja, du är såklart mer än välkommen även till våra bortamatcher!


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15