SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Seger mot serieledarna - och - dags för säsongens sista match imorgon
2023-10-07 15:58

I söndags den 1 oktober var det dags för den match vi siktat på under många veckor – möjligheten att försöka ge seriesuveränen Lindhagen säsongens första förlust.

 

Söndagen dessförinnan, den 24 september, har jag fått återberättat att vi gjorde en tämligen svag insats men ändå lyckades bärga segern borta mot Vasastan. 4-2, efter 1-1 i paus. Först sista halvtimmen gick vi ifrån till 3-2 respektive 4-2 – ännu en påminnelse om att matcher måste spelas och utkämpas, att inställning trots allt i alla lägen är a och o. Oavsett tabellplacering. 

 

Och därmed går vi raskt över till matchen mot Lindhagen. Där hade vi verkligen rätt attityd. Efter tio jämna minuter där inte minst Lindhagen stod för några fina långa spelvändningar upplevde vi att vi tog över taktpinnen mer och mer. Tuffa närkamper och resolut spel från båda sidor. Vi försökte också spela med större felmarginal än normalt med tanke på Lindhagens förmåga att straffa oss (vi upplevde att de satte varje läge mot oss i våras, trots storspel av vår målvakt Ella).

 

I sjuttonde minuten kom vi fram till vänster. Höstens suverän Ida Hedstad hittar till Clara Henriksson, som i sin tur spelar till Alice Hanski. Alice kroppsfintar sig förbi den sista försvararen och sätter iskallt bollen i bortre gaveln. Kul för Alice att både göra en riktigt bra match och redan där kröna den med ett snyggt mål – Alice kan utan tvekan sägas vara årets överraskning i IK Frej dam.

 

Resten av halvleken är en kamp mellan två starka lag. Vi fortsätter skapa lägen och tycker vi ligger närmre 2-0 än vad Lindhagen är att kvittera, men med ca fem minuter kvar av första halvlek sätter deras snabba och distinkta toppforward 1-1, vilket står sig in i pausen.

 

Vi går ändå ut till andra med en positiv känsla. Första tio minuterna är vi stressade, delvis sannolikt pga några rockader positionsmässigt. Därefter sätter det sig och vi har ett fint grepp om matchen. I minut 62 sätter så matchens gigant Ida Hedstad 2-1 på retur efter fint förarbete och skott av Ingrid Norwald. Vi bör sedan punktera matchen vid något av de många fina lägen vi spelar till oss under den närmsta tjugominutersperioden. Så sker dock inte, vilket gör att det blir en spännande avslutning av matchen. Vi sliter vidare och rider ut stormen. 2-1 till Frej!

 

Tack till Lindhagen för intensiv och bra match. Lindhagen hade inte samma spets som våras, samtidigt som vi gjorde en avsevärt bättre laginsats idag än då. Totalt sett är Lindhagen värdiga serieledare och vi gratulerade dem efter matchen till en fin säsong! 

 

För vår del väntar nu avslutande match borta mot Ursvik. De visade att styrka och rutin kan slå vår fart och vårt bollrull när de besegrade oss i premiären. Nu ska vi ge dem en riktig kamp i sista omgången. En poäng ger oss tredjeplatsen i serien. Nu kör vi!

 

Följ oss gärna på plats på Ursviks IP kl 14:00 imorgon söndag. Forza Frej!


Bilden är förresten tagen under segersången i söndags - vi hoppas få höra den en gång till i årets seriespel. 


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15