SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Fina mål och stabil seger mot Spånga
2023-09-18 23:23
Firande efter Ida Hedstads 1-0

Söndagen den 10 september fick vi, i återvändande sensommarvärme, besök av Spånga. Vårsäsongens bortamatch var en fysisk batalj, en tuff kamp på en ojämn plan där lagen delade på poängen. I tabellen parkerade våra damer på fjärde plats inför avspark, med just Spånga placeringen bakom. Vid seger skulle de knappa in vårt försprång till en poäng.

 

Denna söndag tog vi efter jämna första fem minuter greppet om matchen, och höll det faktiskt sedan hela vägen in mot slutsignalen. Vi blev mer och mer noggranna i passningsspelet, och började skapa lägen. Efter tio minuter fick Moa A tag på bollen mitt på Spångas planhalva. Hon avancerade ett antal meter och kunde fint finna Ida H på fötterna med friläge som följd. Ida rundade snyggt målvakten och satte 1-0. Tvåan kom i mitten av halvleken när Ingrid fann nämnda Ida H. Två gånger. Först med en längre boll ut mot vänster. Ingrid följde med upp och fick bollen åter från Ida, väggade i retur varpå Ida var i skottläge. Hon fintade ner sin back och satte sedan tvåan. Trean kom fem minuter senare där Ida kom djupt in i straffområdet och retfullt enkelt kunde ge Clara öppet mål med en nätt passning snett-inåt-bakåt.

 

3-0 stod sig in i halvtidsvilan. Vi upplevde att vi var starkare, och ville i paus främst poängtera att vi inte skulle tappa fokus. När fyran kom redan efter fyra minuters spel av andra kände nog båda lagen att det var spiken i kistan denna eftermiddag. Målet kom förresten av att Ida B snyggt bröt bollen direkt efter ett Spångainkast högt upp i banan. Ida spelade in till Ingrid som drog sig in i banan och fick till ett högt lobbskott med vänstern. Otagbart, ribba in i bortre hörnet. Femman kom drygt fem minuter senare när Clara satte sitt andra, ånyo framspelad snett bakåt av Ida H. Ytterligare fem minuter därpå bröt Moa A ett uppspel. Hon hittade Ida H på ett tillslag, som gjorde detsamma med Ingrid. Alla, utom Ingrid, trodde nog att bollen var aningen för brant. Några snabba steg gjorde att hon ändå snappade upp bollen. Hon vände därefter bort sin back och satte bollen i taket ännu en gång, nu dock i närmsta hörnet. Stiligt!

 

Därefter gick tempot gradvis ner. Inte så konstigt då vi hade 6-0 med halvtimmen kvar. Samtidigt värt att betona att det var helt stabilt även fortsättningsvis, inklusive att chanser skapades av oss. Sjuan kom med dryga tio minuter kvar. Uppspel från Julia till Ingrid. Ingrid direkt tillbaka till Julie, som fann Ida H som i sin tur sätter bollen till Ingrid. Hon tar några meter och drar till med högern från distans, Bollen går i ribban och ner i backen. Vem går på returen om inte säsongsdebuterande Amelie som utan att tveka lägger in bollen i mål. Härligt, och hjärtligt välkommen tillbaka Ame!

 

7-0 blev också slutresultatet. Tack till domare och motståndare för trevlig match. Denna gång kom inte Spånga upp i samma nivå som senast. Samtidigt som vi gjorde det klart bättre nu. Extra beröm till Julia L för lugnt, resolut och stabilt mittbacksspel, till Moa A som verkligen trivdes i sin nygamla roll på det inre mittfältet och därifrån kunde hitta fina genomskärare och direktpass, och till Ida Hedstad på topp som fortsatt är i fantastisk höstform och verkligen visar vägen. Egentligen borde ännu fler nämnas, det var en gedigen insats från hela laget IK Frej. Men visst, utöver de nämnda och målskyttarna vill jag även ta hatten av för vikarierande målvakten Tilda. Inte mycket att agera på denna gång, men, tack för att du på nytt hjälpte oss i Ellas frånvaro.

 

Söndagen den 17 september var spelfri eftersom Marieberg uteslutits ur serien, vilket gör att nästa match för Frejs damer inte går av stapeln förrän söndagen den 24 september då laget åker till Kungsholmen och Stadshagens IP för att möta Vasastan. Tag gärna plats bland Frejvänner på läktaren kl 1600. Tyvärr är inte jag på plats då pga resa i jobbet, så de småländska tillropen från sidan blir färre.


Vid pennan Per, och bakom kameran Eva-Lotte 


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15