SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Sju nya poäng att redovisa för damlaget
2023-09-06 07:42

Då är matchskribenten åter bakom tangenterna, efter visst fokus på annat än fotbollsskriverier. Hur nu det är möjligt??!!

 

Nåväl. Tre matcher, och sju poäng, att summera: Kungsängen – Frej 0-6, Frej – Dalhem 2-2 respektive Essinge – Frej 1-4. 

 

Tar vi dem i kronologisk ordning hamnar vi först på söndagen den 20 augusti, då vi bortabesegrade Kungsängen på deras fin-fina naturgräsplan. Slutresultatet skrevs till klara 6-0. Vi tog tag i matchen direkt och jag tror att samtliga på och runt planen kände att det var en tidsfråga innan bollarna skulle börja rulla in. Mängder av chanser skapades, och inte minst vår toppforward Ida Hedstad visade genast att denna match bara skulle vinnas. Agnes var också inblandad i massor, och det var rejält i underkant och smått overkligt att det bara stod 1-0 i paus, ett mål av nämnda Ida snyggt assisterad av Tyra.

 

Vi betonade i pausen vikten av att ånga på, att fortsätta, att inte slappna av. Trots den stora överlägsenheten är en uddamålsledning alltid skör, och motståndarmålvaktens långa utsparkar kan leda till farligheter om vi brister i koncentration. Tjejerna tog fasta på det vi kommit överens om. Chanserna fortsatte radas upp, men det tog en god stund innan 2-0 äntligen kom. Och därefter rullade bollarna in i strid ström. 2-0 av Clara framspelad av Ingrid, 3-0 av den sistnämnde assisterad av Erika. Fyran av Ingrid på pass från Ida, och vid femman fullbordade Ingrid sitt äkta hattrick utan assist. 6-0 till sist som sagt, där Agnes slutligen rättvist fick komma med i målprotokollet.

 

Alla gjorde en fin insats, verkligen. Inte minst andra halvlek. Snygga mål, när de väl kom. Extra fina insatser av ytterbackarna för dagen Julia och Amanda, samt hårt arbetande Ida och Agnes framåt. En spelare som gör tre mål och två assist och heter Ingrid måste naturligtvis också lyftas. Tack också till Kungsängen som stred tappert.

 

Därefter lördagen den 26 augusti, en match jag själv inte kunde se live (där dessutom videoupptagningen nere på Vikingavallen tyvärr inte fungerade). Det var hursomhelst toppkonkurrenten Dalhem som kom på besök. 2-2 slutade denna drabbning, och så beskrivs matchen av alla jag dryftat den med. Ännu en match tog Ida Hedstad initiativet från )start, och via en snygg individuell prestation satte hon snabbt 1-0. Glädjen blev dock kortvarig, bara två minuter senare kvitterade våra gotländska motståndare. Redan i den 16e minuten gjorde de dessutom 2-1, men nu var det vi som snabbt kvitterade till. 2-2 av Ingrid framspelad av Clara. När detta skedde återstod ungefär tre fjärdedelar av matchen.

 

Trots att vi är bra på att lugnt och metodiskt rulla boll så kom vi inte riktigt igång denna lördagseftermiddag. Givetvis kan det också tillskrivas ett tufft och aggressivt försvarsspel från motståndarna, som satte press på oss högt upp i banan. Men, tydligt är att spelare, tränare och publik är eniga om att vi faktiskt inte riktigt kom upp i den nivå vi önskar denna gång. Positivt såklart att vi inte ger oss. Vi kör på ändå in i kaklet, och har faktiskt två farliga hörnor i matchens absolut sista övertidsminut. Men, det slutar 2-2, vilket enligt uppgift får sägas vara ett rättvist resultat. Ska vi besegra Dalhem hemma på Vikingavallen behöver vi vara bättre på att spela vårt eget spel – en sak att lägga på minnet inför nästkommande säsong. Ett extra omnämnande förtjänar helt klart Ida H, men också comebackande Vilma. Tack Dalhem för besöket – det är imponerande att prestera under lagets ständiga långresor till fastlandet för seriematcher.

 

Avslutningsvis i denna matchrapportskavalkad har vi då senaste söndagens match borta mot Essinge IK. Knappt hade matchen startat förrän hemmalaget hade chockat oss. En boll i djupet skarvades fram med friläge och mål som följd. Vår målvakt Tilda Nilsson chanslös -  inte den start varken hon eller laget förväntat sig. Det tog oss 10-15 minuter att vakna till, men sedan tog vi taktpinnen. I första halvlek mest via kamp och individuella prestationer, i andra mer och mer via ”vårt” eget metodiska spel.

 

Det återspeglas även när vi tittar på målen. Vår kvittering görs av Ingrid som dribblar sig igenom försvaret efter knappa 20 minuter. 2-1 kommer när Ida H tajmar en djupledslöpning utmärkt och Moas boll kommer perfekt. Skönt att gå till vila i ledning. Andra halvlek som sagt snäppet bättre igen. Tidigt i densamma gör vi något vi pratat en del om efter sommaruppehållet, nämligen mål på hörna. Ingrid slår in den mot första ytan där Erika i kamp med två Essingeförsvarare tillsammans med dessa ser till att böka in bollen i mål. 3-1, härligt. Fyran kommer med ca tio minuter kvar – Ingrid på klassisk passning snett-inåt-bakåt av Amanda. Den sistnämnda gjorde förresten en riktigt fin insats och hade två ramträffar och ytterligare vassa avslut på mål – låt oss hoppas att utdelningen kommer i nästa omgång istället.

 

Essinge gör en bra match, och vi är sett till densamma överraskade av deras knappa poängskörd hittills under säsongen. Fler poäng är definitivt i vardande om de fortsätter som mot oss. Frejsegern dock rättvis, och spelare och ledare tycker nog ändå att den kunde varit något mål större… Värt att poängtera avseende Frej är att Tilda gladde oss alla med att ta plats mellan stolparna nu när Ella blivit förkyld, samt att Emily gjorde sin första halvlek för säsongen. Kul x 2!

 

Härnäst väntar match hemma mot svåra Spånga nu på söndag den 10 september. Avspark hemma på Vikingavallen kl 18. Vi ses!

 

/ Per Aronsson


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15