SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Höstsäsongen inledd: IK Frej - Råsunda 1-2 (1-1)
2023-08-19 10:59

I söndags eftermiddag inleddes höstsäsongen för vårt damlag. Det var en tuff start direkt mot andraplacerade Råsunda. Vi såg fram emot denna retur litet extra då vi inte tyckte vi kom upp i normal nivå när vi förlorade avslutande vårmatchen mot dem.

 

Två taggade lag drog igång matchen i riktigt sommarväder. En intensiv och böljande inledning följde, med ett par halvchanser åt båda håll. Vi behövde en kvart för att hitta ”lagom” ambitionsnivå, dessförinnan ville vi onödigt tidigt hitta avgörande passningar. Ett av dessa försök gav Råsunda möjlighet till snabb omställning inne på vår planhalva, och ett högt och väl avvägt lobbskott innebar 0-1.

 

Därefter spelade vi riktigt bra. Absolut kunde vi ha vänt spelet ännu oftare, flyttat på Råsundaspelarna ännu mer, men jag tror att flertalet åskådare skriver under på att vi verkligen förde spelet. Ett vackert kvitteringsmål gjordes också, där vi verkligen vände runt spelet från höger till vänster. Lova kom med fart och hittade in till Clara som vackert kvitterade. Därefter väntade nog de allra flesta på tvåan, men vi gick till pausvila med 1-1.

 

Det var högt tempo i matchen. Vi önskade fokusera på att behålla tålamodet, få motståndarna att springa ännu mer, och att vi skulle gasa på när vi väl ville gasa. Även vi kände av farten och värmen, men bedömde att motståndarna gjorde det än mer…

 

Andra halvlek blev jämnare än den första. Men, fortsatt med oss som det lag som förde spelet. Råsundas spelskickliga och kloka spelare fortsatte att stå rätt, och vårt övertag resulterade inte i så många klara chanser som vi hoppades på. Närkamperna och duellerna var många, och det är fint att se att vårt unga gäng verkligen inte viker ner sig i tuffa dueller mot större och starkare tjejer.

 

1-1 står sig länge. Plötsligt får Råsunda en chans där Ella får göra en fin fotparad, och där kom en tankeställare att vi snart måste få utdelning, annars kan det istället bli förlust. Sekunder senare får Amanda ett läge som Råsundas målvakt parerar med viss hjälp av målställningen. Vi fortsätter slita, och matchens lirare Lova Nilsson fortsätter att forsa fram längs sin vänsterkant (bilden visar motsvarande forsande mot Dalhem borta i våras). Fortsatt inga jättelägen dock, mer skott utifrån.

 

Med knappa tio minuter kvar för Råsunda en frispark 10 m in på vår planhalva. De flyttar upp sina nickstarka spelare. Inlägget kommer och en perfekt tajmad löpning och nick renderar ett vackert ledningsmål. 1-2.

 

Vi fortsätter att forcera, och Ida Berg som svarat för ett väldigt piggt inhopp blir fälld i straffområdet. Straff, bara minuten senare. Målvakten går åt rätt håll och räddar. Därefter hanterar Råsunda rutinerat de sista fem minuterna och inkasserar tre poäng.

 

Råsunda är bra – bara att gratulera till segern. Deras jämna kvalitet på alla positioner, inklusive deras kraft, spelskicklighet och rutin, trumfade ännu en gång vår fart och vår önskan att metodiskt flytta bollen. Men, i det stora hela gör vi en fin prestation. Förbättringspotential finns som alltid – men en ”vanlig” dag hade prestationen givit poäng. Minst en, sannolikt tre. Jag har redan skrivit om matchens lirare Lova ovan, men gör det igen: Vilken fröjd det är att se henne flyta fram längs kanten, till synes outtröttlig. Fin laginsats dock – av hela truppen!

 

Vi tar nya tag imorgon söndag kl 13:00 då vi på bortaplan möter Kungsängen. Vi hoppas på ditt stöd på Kungsängens IP då!

 

/ Per


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15