SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Råsunda-Frej 6-3 (2-3)
2023-07-01 18:02
Skytteholm 18 juni

Söndagen innan midsommar avslutade vi vårsäsongen borta på Skytteholm mot Råsunda. En spännande match, då vi spelade om vilket lag som skulle gå till sommarvila på andraplatsen i tabellen.

 

Vi mötte ett starkt och rutinerat lag, och det kändes som att detta skulle kunna bli en riktig kamp. Vår avsikt var att vår fart och vårt passningsspel skulle fälla avgörandet. Från start såg vi å ena sidan aningen starkare ut än motståndarna, å andra sidan tycktes vi inte fullt påkopplade. Det kändes inte rättmätigt att Råsunda satte 1-0 efter 10 minuter, men det hann vi lyckligtvis inte älta särdeles länge eftersom vi genom Agnes satte 1-1 minuten senare, efter fin framspelning av Clara.

 

Halvleken fortsatte sedan likadan; att vi kändes vassast, att starka Råsundaspelare verkligen spjärnade emot och hotade oss, och fortsatt att vi inte riktigt kändes så trygga och stabila som vi gjort på sistone. Vår plats i förarsätet tydliggjordes ändå i minut 39 när vår högerback för dagen, Amanda, ännu en gång kom fram längs kanten. Snyggt byggt anfall förresten, där Agnes till sist lägger ut till Amanda. Denna gång touchade hennes inlägg på en försvarare och ställde målvakten. Litet slumpartat, men fullt rättvist. 2-1 till Frej!

 

Efter målet var det Råsundas tur att i princip genast kvittera. Från sidan kändes det som att vi släppte till lägen för enkelt denna söndag. Ett av dessa resulterade alltså i 2-2. Direkt efter kvitteringen  trycker dock Ingrid in 3-2 till Frej med ett skott från distans, efter att ha haft bud på liknande mål redan tidigare i halvleken. De två sista minuterna av densamma bjöd inte på fler överraskningar, utan vi gick till halvtidsvila med en 3-2-ledning som vi tyckte borde ha varit något mål större. Samtidigt var vi medvetna om att vi släppt till många chanser, och hade inte Ella briljerat med tre högklassiga parader hade vi faktiskt kunnat vara i underläge…

 

Tanken inför andra var att stänga till centralt, samt att höja koncentration och bolltempo för att verkligen nyttja våra styrkor i större utsträckning.

 

Ibland går det som man tänker sig. Andra gånger inte. Denna söndag blev det ”inte”. Råsunda kvitterar till 3-3 efter tre minuter och efter ytterligare tre minuter gör de 4-3. Och när vi försöker repa mod och bita i grinar oturen oss i ansiktet när vi med en läcker bredsida från distans liksom styr in 5-3 i eget mål. Dvs, under andra halvlekens första tio minuterna har Råsunda vänt 2-3-underläge till ledning 5-3. Vi vann inga närkamper, vi väntade på fel sida av deras spelare för att få bollen osv osv. Tio minuter att glömma, eller snarare, att ta lärdom av.

 

Därefter strider vi hyggligt tappert halvleken igenom, men, vi gör det mer och mer på deras villkor. Vi gör dem så bra vi kan genom att inte spela vårt spel, utan deras. Farten och passningsspelet, som åtminstone delvis fanns i första halvlek, lyser nu med sin frånvaro. Allt är en kamp. Absolut flyttar vi fram positionerna sista kvarten, helt klart. Och absolut har vi ett kanonläge som vi gör mål på i nio fall av tio redan med halvtimmen kvar. Men, utöver det skapar vi inga riktiga lägen. På övertid gör istället Råsunda 6-3, varpå domaren blåser av matchen.

 

Riktigt tungt. Kompakt tystnad i omklädningsrummet. Det var verkligen inte så vi ville avsluta vårsäsongen. Stort grattis till ett rutinerat och klokt Råsunda. Bland de våra måste ändå två spelare framhållas: Först och främst storspelande målvakten Ella, som trots sex insläppta verkligen fick visa sig på styva linan. Dessutom Amanda, som för första gången sedan nio-mot-nio-tiden fick starta en match som ytterback. Det skötte hon med glans, både offensivt och defensivt.

 

Trots läsningen ovan tar vi nu sommarledigt med gott humör. Hur kommer detta sig undrar vän av ordning? Jo, på måndagsträningen, dagen efter matchen, var det riktigt härligt att se, och höra, tjejerna nere på Vikingavallen. Först med kloka, framåtriktade och konkreta analyser av ”hur kunde det bli så här”, och inte minst ”hur gör vi det bättre”. Rätt inställning och attityd, och ansvarstagande. Därefter en härlig träning som, via snacket innan, faktiskt enbart andades glädje och revanschlusta. Skönt att kunna gå till vila med en gemensam och positiv kraft snarare än en känsla av allmänt elände.

 

Summerar vi vårsäsongen står det tydligt att försäsongen blev lite för kort för oss. Inte för vissa av spelarna, men för truppen i stort. Serien började ”för tidigt”. Vi kom igång först efter några matcher. Därefter var vi starka. Jaja, fram till sista matchen mot Råsunda. Nu tar vi sommarvila och laddar för första seriematchen söndagen den 13 augusti kl 17:30, hemma på Vikingavallen. Då vänder serien, vilket gör att vi får chansen att visa oss ifrån vår rätta sida mot just Råsunda. Bra fotbollsspel går inte att beställa, men, vi ska hursomhelst göra vad vi kan för att få till en bättre prestation.

 

Men en sak i taget. Nu ska vi njuta av litet ledighet. Tack till alla er som följt oss under våren. Ha en underbar sommar – vi ses i augusti!

 

✏️ Per Aronsson


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15