SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Frej - Kungsängen 4-0 (2-0)
2023-06-12 19:01
Truppen mot Kungsängen

I vackert sommarväder välkomnade vi tidigt på söndagskvällen topplaget Kungsängen till Vikingavallen. Vi förväntade oss samma tuffa drabbning som vid vardera sammanstötning ifjol, då vi vann varsin match i toppstriden.

 

Denna dag tog vi tag i taktpinnen från början och visade att vi ville ha tre nya poäng. Första tiominutersperioden kom vi fram både till höger och vänster med fina inspel som gav kanonchanser. Därefter blev det, på gott och ont, på vår vänstersida vi huserade nästan hela halvleken. 

 

Positivt: Linnea stod för den ena läckra framspelningen efter den andra, Lova flög fram, Clara skapade massor, och tillsammans med Ida, Ingrid och Erika återerövrades dessutom eventuella tappade bollar omedelbart.

 

Negativt: Agnes och Moa, och delvis Julia, blev inte så involverade som vi önskade, vi blev litet ensidiga…

 

Det positiva övervägde dock med tanke på mängden kvalificerade målchanser, och mängden fina anfall. I ett av dessa, efter en kvart, gick bollen från Linnea till Lova som fann Ingrid snett-inåt-bakåt, mitt personliga favoritmoment i fotboll för övrigt, och till sist kom det rättvisa 1-0. I princip direkt därefter kommer Lova i ny löpning ner mot hörnflaggan. Denna gång lägger hon ett väl avvägt högre inlägg mot bortre där Agnes snyggt möter bollen med pannan till 2-0.

 

Trean hänger i luften mest hela tiden, medan Kungsängen faktiskt endast hotar med ett par hörnor och en frispark i bra läge. Vi tyckte vi skulle ha lett med mer i paus.

 

I paus pratar vi om att tugga på, att höja bolltempot ännu litet mera, men främst att säkra att vi får med vår högerkant i spel på allvar.

 

Vi lyckades med det vi önskade. I minut 46-60 leder det till ett par frilägen och därtill flera möjligheter att punktera matchen. Kungsängen är nu förvånande nog knappast på vår planhalva, och vi nyttjar båda kanterna till fullo.

 

Alla spelare gör det bra, men efter 15-20 minuter börjar vi byta för att säkra att vi kan bibehålla fart och tryck. Det dröjer dock till minut 80 innan trean kommer, då Moa A lyckas knoppa in efterspelet av en hörna, och strax därefter sätter Clara vackert 4-0 i bortre gaveln. 

 

En riktigt stabil och fin prestation av Frej. Det är faktiskt så att denna afton borde segersiffrorna varit större. Tyra och Linnea utstrålade pondus och trygghet i hela matchen, härligt. Lova involverad i väldigt mycket matchen igenom, medan Moa A tillsammande med Agnes till höger hade som roligast i andra halvlek. Erika fördelade fint från start, och Julia blev sådär härligt och nyttigt intensiv efter en smäll mitt i första halvlek. Framåt är vi tunga och giftiga med Ingrid bakom Clara, Agnes och Ida, och vi har spännande alternativ med Olivia och Amanda. Samtliga hade säkert velat peta in ytterligare någon boll idag, men, vi skapar mycket och gör dessutom ett viktigt och bra försvarsarbete. På tal om försvarsarbete: Ella som alltid stabil i målet, säker med fötterna, och sattes egentligen aldrig riktigt på prov i övrigt.

 

Sedan ett par omgångar tillbaka är flertalet spelare äntligen åter i full träning. Det märks tydligt, på många sätt. Ett är att det nu är riktigt knepigt för vår huvudtränare att ta ut startelvan. Konkurrensen är stor. Väldigt bra! Denna vecka var det Olivia, Amanda, Alice och comebackande Moa E som stod för fina inhopp och visade att de gärna startar i vårsäsongsavslutningen, borta mot serietvåan Råsunda. Matchen spelas på Skytteholms IP kl 1800. 

 

Väl mött då, vi behöver och uppskattar storligen din support. 

 

Avslutar med ett stort tack till publik, trevlig domartrio och sympatiskt motstånd. Räknar med att stöta på ett rejält revanschsuget Kungsängen när vi möts på deras naturgräs i höst.

 

📝 Per Aronsson

📸 Ingela Spets


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15