SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Dalhem - Frej 1-3 (0-2)
2023-06-10 12:38

Förberedelsen och laddningen inför söndagens match var för oss unik – bortamatch på Gotland mot Dalhem stod nämligen för dörren. Samling på Bromma vid lunchtid, och avspark kl 1630.

 

Resan inleddes med sedvanligt småstrul runt incheckningen. Oväntat beslagtogs våra såser till de just inhandlade pastasalladerna, men med gemensamma insatser kunde hursomhelst samtliga spelare och ledare (eller hur Lova Nilsson) komma ombord på planet.

 

Stämningen väldigt god hela vägen, och vid ankomst till Gotland kändes det litet som att stiga ut från flygplatsen på ett charterresmål i Sydeuropa. Med buss ankom vi idylliska Dalhems IP, vackert belägen ute på fälten, med kyrkan som närmast angränsande byggnad.

 

Den torra perioden som varit innebar att den välskötta planen ändå blivit hård och ojämn. Undertecknad, vars fotbollsmässiga bakgrund främst består av spel på naturgräs men med egna tekniska färdigheter på tveksam nivå, noterade detta tydligt under uppvärmningen av vår skickliga målvakt Ella. Ju närmre hennes rullande passningar kom emot mig, desto mer övergick rullandet i studsar.

 

Efter avspark syntes snabbt att detta skulle bli en rejäl kamp. Ett kompetent, stabilt och skickligt hemmalag mot ett taggat Frej. Första fem minuterna kändes vi aningen vassare, men sedan tog Dalhem över. Utan att skapa några riktiga chanser, men dock – de pressade oss. Våra försök att spela oss ur situationer slutade allt som oftast i felpassningar eller ”dåliga” mottagningar. Vi var helt enkelt inte vana vid underlaget. Efter 17 minuter sticker vi upp i ett fint anfall på högersidan. Ingrid avslutar och bollen går i luften till Agnes som bredsidar en välplacerad volley som sitter. 0-1, vilket kom oväntat sett till de senaste tio minuternas spel.

 

Målet för oss in i matchen på riktigt. Vi ställer om till ett enklare spel – vi inser att vi bara ställer till det för oss själva om vi försöker spela som hemma på konstgräset. Tjugotalet jämna minuter väntar, men minuter där vi känns snäppet giftigare utan att för den skull vara det minsta överlägsna. I minut 37 spelar så Ingrid fram Agnes som med en perfekt och hård höger insida vräker in bollen i målvaktens högra kryss. 0-2! Därefter pressar Dalhem för reducering innan paus, men vi går in i halvtidsvilan med ledning 2-0.

 

I paus berömmer vi allas inställning, och pratar om att faktiskt spela ännu enklare i andra halvlek. Detta är och förblir en kamp.

 

Dalhem inleder med frenesi, men efter några minuter lugnar allt ned sig. Det känns som att vi har koll. Dock långt kvar, så det går inte att slappna av. Efter 60 minuter kommer vi fram fint, Agnes lägger ut till höger där Ida i halvt friläge snyggt och resolut trycker in 0-3 i bortre. Viktigt mål. Matchbilden förändras inte nämnvärt, vi har fortsatt bra kontroll, men plötsligt kommer 1-3 i minut 67 och därmed också en dos större anspänning.

 

Det år dock inte förrän under matchens sista säg 5-7 minuter som Dalhem verkligen lyckas trycka ner oss. Ett par vassa lägen skapas, men uppoffrande försvarsinsatser och ett par fina räddningar av Ella gör att vi får möjlighet att sjunga segersången runt kl 1830 denna härligt somriga söndagskväll.

 

Summerar vi Frejs insats får vi se den som en härlig kamp, helt utan skönspel, men vilken laginsats mot ett riktigt tufft motstånd! Svårt att inte framhålla Agnes dock, med två mål och en assist. Ingrid och Ida också framträdande, men jag stannar där, för främst som sagt en så väldigt, väldigt stark kollektiv insats! Vilken inställning!

 

Dalhem är bra, och min bedömning är att de inte kommer att släppa ifrån sig många poäng på sin hemmabana. F.ö. fick vi ett fantastiskt bemötande av hela föreningen Dalhem – stort tack för detta. Tack också till en föredömligt tydlig domartrio. Och ja, vilken spelare Dalhem har i nr 20, den från Kenya hitflyttade Mary! Hon behärskade till fullo underläget med bländande teknik. Erika gjorde ett hästjobb i första i Marys närhet, och i andra justerade vi litet ytterligare för att hålla Mary på behörigt avstånd från målchanser.

 

Vi ser redan fram emot höstens tuffa möte med Dalhem på hemmaplan. Men först blickar vi mot minst lika tuffa Kungsängen på Vikingavallen nu på söndag kl 1730. Vi radar nämligen upp tre av seriens vassaste lag så här in mot sommaruppehållet – således behöver vi ditt stöd på plats! Väl mött!

 

PS! Hemresan förlöpte i princip helt utan fadäser. Tack alla för en fantastisk heldag – ett sant nöje att vara på resande fot med detta härliga gäng.

 

📝 Per Aronsson

📸 Henrik Norwald

 

 


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15