SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

IK Frej – Essinge IK 8-2 (6-1)
2023-05-28 17:04
Fredagsmatch på Vikingavallen

Sent i fredags kväll fick vi Frejare en fin, ja alldeles strålande, start på helgen.

 

Första fem minuterna var böljande, och vi blev faktiskt överraskade av att Essinge verkligen, liksom vi, ville etablera spel. Detta då vi från ifjol mindes dem som ett försvarsinriktat lag med fokus på kontringsspel och längre bollar. Det kändes som att detta kunde bli en trevlig kväll för publiken.

 

I sjätte minuten passningsbryter Moa på högerkanten; och spelar till en mötande Ida. Ida täcker bollen förnämligt, driver inåt i banan och liksom väntar in en på vänsterkanten framforsande Lova. Lova hittar i sin tur Clara i djupet, och snabbt har vi skaffat oss ett 2-mot-1-läge eftersom även Erika fyller på centralt. Clara noterar att målvakten står långt ut, och trycker in ett välplacerat skott högt upp i buren. 1-0!

 

Därefter tar vi över. Mer och mer. Med härlig fart och rörelse. I nionde minuten spelar Agnes fram Erika som får på en rejäl rökare från fem meter utanför straffområdet. Alla hinner tänka att ”nu kommer tvåan”, men skottet täcks av en försvarare som däckas. På bänken börjades det viskas om ”hmm, ska Erika nu få göra sitt första mål efter sina två år på skadelistan”? Direkt efter återstart hittar Erika fram med en finurlig genomskärare till Clara som nästan gör 2-0 redan där. Vi fortsätter skapa, fart och finurlighet, och Essinge har svårt att komma ur vårt grepp.

 

I minut 16 bryter Julia förtjänstfullt ett uppspelsförsök från Essinge. Hon spelar direkt fram till Ida, som på ett tillslag lägger till Erika. Från nästan samma ställe som nyss kommer nästan samma skott. Denna gång ingen försvarare ivägen, istället ett sett till chanserna och spelet ett fullt rättmätigt 2-0 till Frej.

 

Vi fortsätter spela fin fotboll, över hela banan, vilket också innebär att när vi väl tappar boll högt upp i banan, ja då gör vi ett kanonjobb i att ta den tillbaka. Agnes får på detta sätt till en brytning till Ida, som hittar Clara centralt i straffområdet. Kyligt tar hon sig förbi en försvarare innan hon lugnt placerar in 3-0 i minut 20.

 

Strax därpå ett härligt anfall, som leder till ett halvläge för Agnes. Hörna, följt av nytt läge. I minut 23 kopierar Clara sitt första mål. 4-0. Allt flyter på. Vårt höga försvarsspel gör att Clara kan bryta ett uppspel och lägga in 5-0 innan klockan nått 30 minuter. Detta är också anledningen till min, även med mina mått mätt, ovanligt ordrika inledning. Dvs: Vilken start av tjejerna. Inte bara målmässigt, utan sättet vi gjorde det på. Tålamodet. Rörelsen. Beslutsamheten. I anfalls- och försvarsspel. Den alltigenom positiva inställningen. Absolut, några passningar gick fel. Men väldigt, väldigt mycket gick och var helrätt.

 

Sista tio av första halvlek litet mer svajiga. Vi skapar chanser även i denna period, men går ner lite i koncentration, fart och skärpa. Ur nästan inget får Essinge ett friläge som renderar i straff som säkert förvaltas. 5-1 således, med fem minuter kvar. Glädjande nog reagerar vi bra på detta, lyfter oss en aning igen. Brytning och dribbling av Moa, täck, vändning och genomskärare av Ida friställer Agnes som snyggt sätter 6-1 i sista ordinarie minuten. Halvtidsvisslan följdes av rungande och uppskattande applåder från Frejklacken.

 

Andra halvlek inleds jämnare. Det är tydligt att Essinge inte vill att detta ska rinna iväg ytterligare. Vi är dock i förarsätet så deras reducering till 2-6 i minut 56 kommer oväntat. Successivt får vi mer och mer fart, och efter en kvart ser det nu på nytt lika bra ut som i minut 5-35 av första. Vi kommer fram på bägge kanterna via Lova och Moa, som båda hittar Ida på huvudet. I minut 67 är det Lovas tur, och Ida nickar snyggt in 7-2. Efter ytterligare ett antal chanser kommer så ett snyggt avslutande mål i minut 77. Härliga kortpassningar Erika-Amanda-Erika-Clara-Elvira som snyggt sätter 8-2 i bortre.

 

Resterande del av halvleken fortsatte i samma mönster, men som sagt utan ytterligare utdelning.

 

Summering nästan överflödig, det positiva ordflödet ovan ger tydlig indikation på vår prestation. Som lag gör vi en kanoninsats! Wow! Tvingas vi lyfta fram några individer blir det därför väldigt många: Julies comeback imponerar. Ytterbackarna Moa och Lova gör det strålande. Agnes börjar bli varm i kläderna igen, vilket hon visade i olika positioner. Erika varvar också upp – spännande. Julia stabil och involverad. Clara sätter fyra strutar, och Ida är inblandad i det mesta. Amanda kreativ i comeback efter revbensskada. Som sagt: hela laget kanon, jag kunde ha nämnt alla…

 

Tack till Essinge för en riktigt kul fotbollsmatch. Ett trevligt och spelande lag. Tack också till domare och publik som bidrog till denna härliga fredagskväll.

 

Nästa omgång spelar vi söndagen den 4 juni, då vi reser till Gotland för match mot duktiga Dalhem. Spännande! På hemmaplan ses vi härnäst söndagen den 11 juni kl 17:30 då vi möter starka Kungsängens IF. Väl mött då!

 

📝 Per

📸 Ingela

 


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15