SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Försäsongen är över – dags för seriepremiär!
2023-04-12 18:00

Påsken har avslutats, och så även försäsongen. Efter några extra dagars andhämtning väntar nu ett par träningar med syfte att slipa på form och detaljer. Därefter kommer, söndagen den 16 april kl 18:00, ett tydligt vårtecken: Seriepremiär! För oss väntar Ursvik IK på vår hemmaplan Vikingavallen.

 

Frejdamernas nye tränare är klubbens sportchef Oskar Olsson. Han har jobbat hårt med spelarnas kondition och fysik, främst via intensiva övningar med många bolltouch och mycken rörelse. Truppen har svarat väldigt väl på detta, och känns rask och alert inför serieupptakten. Storleken på gänget har dock varit aningen tunnare än önskat då en handfull spelare säsongsarbetat på olika håll – dessa spelares snara hemkomst ser vi nu som en bonus! Målmedvetenheten hos de hemmavarande har dock varit tydlig – gott att se.

 

Tre av sex träningsmatcher har ställts in pga i snöfylld plan, sjukdom hos motståndare och dito hos oss. De tre som spelats har genererat två vinster och en förlust. Ingarö IF, Stureby SK och Upsala IF har stått för motståndet. Viktigare dock, hur såg matcherna ut, vad kan vi ta med oss?

 

Vi har fått se ett Frej som stundtals spelat ett högt och fokuserat försvarsspel, där vi snabbt kunnat störa motståndarnas uppspel. Vi har fått se ett antal vackra mål. Vi har fått se tålamod i spelet, större än tidigare. I ärlighetens namn har vi också sett svackor i spelet, där vi tappat grunderna, sett tveksamma ut, jobbat mer en-och-en. Men, inte minst har vi sett tjejerna ta sig ur nämnda perioder och kommit tillbaka ännu starkare. Summerat: Det ser lovande ut!

 

Nya spelare är rutinerade Ida Hedstad, med mångårig erfarenhet från elitfotboll, inte minst i Bollstanäs. Hennes attityd och kommunikation på varje träning är föredömlig, likaså styrkan och spelförståelsen.

 

Tre juniorspelare har även välkomnas in i truppen: Snabba och giftiga forwarden/yttermittfältaren Ida Berg som vänt hem till IK Frej efter tre säsonger i BP, samt Frejarna Moa Aronsson och Alice Hanski, två spelskickliga tjejer med förkärlek för centrala roller i backlinje eller på mittfält.

 

Från de egna leden kan även Erika Aronsson ses som ett nyförvärv – en envis knäskada med tre operationer har nu besegrats och vi hoppas få njuta av Erika i seriespel igen efter två hela säsonger på sidlinjen.

 

Sist men inte minst välkomnar vi Elvira Israelsson, med Sundbyberg som senaste klubbadress. Elviras spelglädje och engagemang har varit smittande under hela försäsongen.

 

Fjolåret gav som bekant en hedrande andraplats för Frej som nykomlingar i div 3. Med aningen mer tur och dito skicklighet hade vi kunnat bärga seriesegern. Samtidigt var det tätt i toppen. Fyra lag var tämligen jämna. När nu seriepyramiden krympt, och damtrean rimligen blivit ännu tuffare än i fjol, finns definitivt ingen resultatgaranti. IK Frej går dock in i spelåret med önskan att prestera fin fotboll. Att vara drivande. Att jobba hårt. Som ett lag. Och därmed vara svårslagna. Vi styr vår prestation, och så får vi se hur långt det räcker i tabellen.

 

Som sagt, två träningar återstår innan domaren blåser igång hemmapremiären kl 18:00 på söndag. Välkommen till en ny säsong – vi ser fram emot just DITT stöd på läktaren!

 

För uppdateringar, följ laget via Instagram 


Nyhetsarkiv
Fin start på helgen!2024-03-24 11:05
Oavgjort mot Ursvik2024-03-18 10:41
Välkommen Niklas Lundin2024-01-08 15:18
Råsunda-Frej 6-3 (2-3) 2023-07-01 18:02
Dalhem - Frej 1-3 (0-2)2023-06-10 12:38
Oavgjort på Spånga IP2023-05-24 13:15