Snörapport -
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Frej Täby Fotbollsförening
Fotboll

Summering av säsongen
2023-10-12 07:00

Säsongen 2023 och div 3 är avslutad, och den avslutades på sista dagen när IK Frejs unga lag lyckades tygla nerverna och vinna mot Västerås IK med 2-0 samtidigt som man fick en hjälpande hand av Gamla Uppsala som slog Fanna BK och därmed gick IK Frej om Fanna i tabellen och överlämnade kvalplatsen till just Fanna. 

 

När 2022 säsongen avslutades med serieseger i div4 så startades en omorganisation från klubbens sida med en ny tränare Alni Sharifpour då klubben ville satsa på unga spelare från egna leden samt jobba med utveckling för att spelare ska kunna ta klivet upp i seriesystem om några år. 

2022 truppen bestod mestadels utav rutinerade och äldre spelare som tidigare spelat högre upp och som nu hade fått ett mål att ta upp IK Frej till div3, föreningen ville behålla x-antal spelare för att ha en stomme samtidigt som man flyttade upp unga spelare men tråkigt nog så valde hela spelartruppen att avsluta fotbollen då det bara var en handfull spelare som valde att fortsätta spela i en annan förening.

 

Alnis första uppgift blev att bjuda ner alla U19 spelare till öppna träningen för att se vad som fanns i föreningen tillsammans med spelare som hört av sig utifrån, en lång sträcka påbörjades där första delen var att bedöma spelares kvaliteer, därefter bedöma karaktärer, vad kan de bidra med både på och utanför plan, vad har de för målsättning m.m. 

Först i slutet av januari hade truppen börjat ta form då 8 spelare hade fått en "plats" i laget och därefter tog det fart och truppen var nästan klar i slutet av februari.

Nu skulle jobbet med att sätta arbetssätt och spelsätt påbörjas för Alni och assisterande tränaren Mahan Baghdadi samtidigt som Sthlm-cup matcherna mot div3 lag spelades med blandade resultat. 

 

"- Det var en väldigt hektisk period med kanske 30 spelare i perioder som var på plats och vi skulle bedöma spelarna på 3-5 träningar, sen var det vissa spelare som jag ville ha in men de valde att gå någon annanstans för att det var lite kaotiskt hos oss under den perioden men vi fick tillslut en trupp som vi trodde på, men som jag alltid sagt så låg vi 1-2 månader efter i förberedelser jämfört med lag som hade en trupp att jobba med från säsongen innan." -Alni 

 

Seriepremiären närmade sig och den skulle spelas hemma mot Rinkeby United den 8e april, 2 lag som avancerade från div 4 inför 2023. På ena sidan ett Rinkeby med rutinerade spelare och unga spelare med ambition mot ett ihopsatt ungt men förhoppningsfullt IK Frej. 

Veckan innan premiären hade alla tränare i serien en träff med förbundet för att gå igenom försäsongen och målsättning samt vilka lag man tror vinner serien och vilka som blir bottenlag.

 

" -Efter resultaten under försäsongen samt nyheten om omstart med en helt ny trupp så var det inte många som såg oss annat än att vara kandidat till att åka ur samtidigt som många såg Rinkeby som en outsider till att vara topplag "- Alni

 

Seriepremiären kunde inte börja bättre när IK Frej visade upp ett välorganiserat försvarsspel med livsfarliga omställningar när man slog tillbaka Rinkeby United med 3-0 i premiären! 

Veckan efter väntade säsongens första bortamatch då laget åkte till Uppsala för att ta sig an Gamla Uppsala SK, en match med 2 halvlekar där Frej är väldigt uddlösa i förstahalvlek och ligger under med 1-0 men i andrahalvlek tar spelarna för sig när tränarna ändrar formation och taktik och kan vända matchen till 1-2 från minut 72 till 75. Men här skulle just orutinen samt unga entusiasmen visa sig för första gången under säsongen när två långbollar i minut 78 och 84 ledde till en förlust med 3-2. Det skulle inte vara sista gången rädslan av att förlora en match skulle göra sig påmint, och inte sista gången Frej skulle tappa poäng i slutskedet av en match. 

 

"- Tyvärr så har vi under säsongen tappat en ledning eller släppt in ett avgörande mål i hela 6 matcher i 3 av dessa matcher har målen kommit från min 93 och framåt." -Alni 

 

IK Frej spelade 22 matcher, laget vann 7 matcher, spelade oavgjort i 7 och förlorade 8 varav 7 av dem slutade med uddamålsförluster. Största vinsten kom mot Fanna BK på hemmaplan där det slutade med 5-0 seger och enda förlusten som inte var uddamål kom mot seriesegrarna Enköping på bortaplan trots 0-2 ledning för Frej så slutade matchen 6-2. 

Frej är 4a i flest gjorda mål framåt (40) och 4a i minst insläppta (36) av 11 lag. 

Laget hade 13 olika målskyttar under säsongen med Oliver Ågren som främsta målskytt på 14 gjorda (3a i seriens skytteliga) följt av Ahmad Awad på 6 gjorda. 

 

Alni summerar säsongen:

 

"-Utmanande och tuff säsong om jag ska vara helt ärlig, min tuffaste säsong på många år utan tvekan sett till att sätta ihop en trupp, få spelarna att anamma spelsätt och arbetssätt då många kom från olika typer av fotboll men främst att få 25+ unga spelare med olika personligheter och åldrar att gå samman och sträva efter ett gemensamt mål. Interna målsättningen var betydligt högre än själva utfallet, vilket också bidrog till frustration under säsongen. Men vi har tagit otroligt stora kliv under säsongen och fotbollen vi spelade efter sommaruppehållet gentemot innan var en fröjd att se då vi gick 6 matcher utan förlust, tyvärr dock med 4 oavgjorda där vi bland annat tappar en ledning mot Rinkeby och BKV trots 2 målsledning, ger Enköping en rejäl match och trycker tillbaka dem men får en straff emot oss i den 87e minuten och förlorar med 1-2 för att sedan omgångerna efter mot BSK och Märsta förlora matcherna i minut 93 och 95, sen ska vi inte prata om Västerås borta där vi ligger under med 4-0 och lyckas göra 4-3 men samtidigt missa 4 frilägen också i slutskedet. Men jag är väldigt glad över killarnas vilja att kriga på, många har haft ett positiv mindset på träningarna efter jobbiga förluster och vi har hela tiden pratat om nästa utmaning. Många spelare som tagit kliv i sin utveckling och fått värdefulla spelminuter i seniorfotbollen som kan vara guldvärd framöver. Spelare som vi fick in efter sommaren var högst delaktiga i det som tillslut skulle visa sig bli avklarad målsättning från klubbens sida. Kul! 

Jag hoppas spelarna känner att de fick ut något av säsongen och att de uppskattat säsongen oavsett vad och nu kör vi på med några träningar till innan en avslutning. Sen vill jag rikta ett stort tack till alla som stöttat oss under säsongen trots varierande resultat och spel så har många kommit fram till mig och klappat mig på axeln gång på gång och förklarat att de tror på oss, vilket faktiskt har varit skönt att höra då jag verkligen lägger ner mycket tid och kraft men främst så tar jag förlusterna väldigt hårt, så tack! " 

 

Lagets kapten Hugo Tobiasson ger sin syn på säsongen:

 

" Såhär i efterhand känns det som att vi legat och taktat på i mitten av tabellen under majoriteten av säsongen tillsammans med ett par andra lag. Rätt svaga innan sommaren men desto starkare efter. Under alla mina år i föreningen har jag nog aldrig varit med om en jämnare serie. Jag minns en otrolig lättnad efter Procyon borta där vi plockar med oss tre blytunga poäng med känslan av att kontraktet var säkrat och vi började nästan snegla uppåt i tabellen. Men vips två omgångar senare och två sena avgöranden i baken tillsammans med ett gäng otippade resultat hade vi kniven mot strupen inför sista omgången.Säsongen som helhet vill jag sammanfatta som väldigt lärorik och utmanande. Med tanke på att det är en mer eller mindre nykomponerad trupp med unga spelare från många olika klubbar var känslan att vi låg en bit efter våra motståndare till en början. Ju längre in på säsongen vi kommer tycker jag vi visar att vi är slagkraftigt division 3 lag som spelar en attraktiv och underhållande fotboll. Nu blir det lite ledighet, därefter in i gymmet och sen blickar vi uppåt mot tvåan nästa säsong! Tackar alla spelare och ledare för ett roligt år!Forza Frej - "Hugo Tobiasson

 

----------------

 

Laget fortsätter i dagsläget med träningarna samtidigt som mycket händer bakom kulisserna, så vill ni ha senaste nytt så se till att följa lagets instagram-konto genom att klicka HÄR


Nyhetsarkiv
Lägesrapport2024-02-14 13:22
2024 nyheter2023-12-18 12:55
Summering av säsongen2023-10-12 07:00
Återstarten2023-08-11 09:06
Halvtidsrapport2023-07-01 18:05
Del 7 - Möt spelaren2023-05-24 17:15
Del 6 – Möt spelaren2023-05-16 17:00
Del 5 – Möt spelaren2023-05-12 17:34
Del 4 – Möt spelaren2023-05-09 17:23
Del 3 – Möt spelaren2023-05-05 18:27
Del 2 – Möt spelaren2023-05-03 16:29
Säsongen är igång! 2023-04-24 17:15
Premiärvecka2023-04-03 09:55
Summering av cupen2023-03-20 09:45
Statusrapport herrlaget2023-02-27 14:06