IK Frej Täby Fotbollsförening

Premiärvecka
2023-04-03 09:55

Genrepet är avklarad och matchen spelades mot topptippade div 3S FC Brandbergen, ett lag som slutade 3a förra säsongen i div3 och som inför 2023 tippas vara en kandidat till seresegern.

IK Frej kom till matchen lite ovetandes om status och form med tanke på att sthlm cup var en tuff resa samt ingen match på 2v pga vädret, men Frej killarna kom ut spelsugna och resoluta i en match med 2 halvlekar där förstahalvlek bestod mycket av försvarsspel och enkla misstag blandat med perioder där det blixtrade till med fina kombinationer och anfallsspel, FC Brandbergen ägde mycket boll men kom väldigt sällan till riktiga farligheter. När den första riktiga målchansen dök upp så tog BRB vara på den och kunde trycka in 0-1.

Sista 15 av halvleken så började Frej-killarna äta sig in i matchen och börja ta över mer och mer men 0-1 stod sig halvleken ut, och de gula kanske skulle ha haft minst 1 straff i matchen.

Andrahalvlek var Frej mer aggressiva och låg mycket närmre i pressen och kunde trycka ner BRB samtidigt som laget hade perioder med längre bollinnehav och fina anfall men sista skärpan brast när det väl skulle bli någon rejäl farlighet.

Efter ca 25min spelade så kom det efterlängtade målet när de gula vann boll på egen planhalva och kunde spela sig loss innan en djupledsboll slogs utav "Obbe" till Abdullah på högerkanten som i sin tur drog till med ett skott som touchade försvaren men gjorde att bågen blev perfekt över målvakten och in i mål!

Ytterligare 10min senare efter ett jättefint anfall där Frej spelar sig upp genom alla lagdelar upp till anfall så lyckas man få en hörna som förvaltas på bästa möjliga sätt när Simon slår den perfekt för Jakub att skarva in 2-1. Några minuter efter så lyckas Simon dra på sig det röda kortet efter snack (!) men BRB kom inte närmare än några halvförsök till kvittering och IK Frej kunde vinna genrepet inför allvaret som börjar på lördag.

Tack till trevliga Brandbergen och domartrion, önskar dem lycka till under säsongen.

Nu är den långa försäsongen över och laget går in i premiärvecka i förberedelserna för seriepremiär mot RInkeby United på lördag och nedan kan vi läsa om Alnis tankar:

"Världens längsta försäsong och kanske den konstigaste under alla mina år sett till inställda träningar, matcher eller allmänt spelade matcher i snöstorm. Jag har aldrig varit med om så många gånger där matcher ställts in eller att det snöat så kraftigt under träningar där man behövt ställa in, men förhoppningsvis är det över nu och vi kan nu få roliga och härliga fotbollsmatcher. Genrepet gav oss en boost vilket vi verkligen behövde, vi har ju känt att vi gör bra saker och att vi är påväg någonstans med gruppen trots resultaten, det är aldrig roligt att förlora och verkligen inte med stora siffror men det har funnits fina perioder där vi följt arbetssätt men blivit straffade på "junior misstag". Nu gör vi en jättefin match under 90min och ska ta med oss det till veckans förberedelser samtidigt som vi ska jobba på det som vi tror kommer vara avgörande mot Rinkeby, ett duktigt lag med spelare från högre upp som kan blixtra till vilket gör att vi inte kommer kunna ge dem tid och utrymme. Sen så hoppas vi väl på att vi får tillbaka några spelare från sjukdom och skador för att kunna få lite stabiltet i den delen också, men säsongen är lång och det är inte första matchen som avgör allt heller så det får inte bli för mycket fokus och press på just premiären även om vi vill få en bra start, kul att vara igång! många tankar, frågor och funderingar men nu kör vi! "