IK Frej Täby Fotbollsförening

Välkommen till IK Frej Fotboll Damlagets lagsida

En ung seniortrupp som säsongen 2024 spelar i div 3A
Säsongen 2020 började truppen sin resa i div 5 och säsongen 2021 gick de obesegrade genom div 4 med hela 67-3 i målskillnad. Efter två säsonger med spelare från juniortruppen, startade IK Frej 2022 återigen ett separat damlag på seniorsidan. Nykomlingar i div 3 säsongen 2022 och avslutade med en andraplats i tabellen.

Intresserad av att provträna, kontakta Oskar Olson - oskar@ikfrej.se eller 070-436 22 06

Vi ses på Vikingavallen!

Fin start på helgen!
2024-03-24 11:05

Fredagskvällen innebar ny träningsmatch för Frejs damer. Denna gång mot fjolårets seriesegrare i trevliga och kompetenta Lindhagen.

Vi önskade studsa tillbaka efter en svag insats senast mot ett förvisso starkt och svårspelat Ursvik.

Liksom Lindhagen kom vi till spel med en tunnare trupp en tänkt, men, bara att gilla läget. Vilket vi verkligen gjorde. Från minut ett och framåt var det vi som var i förarsätet. Härligt. Vi rullade runt bollen med gott tålamod, och tog resolut tillbaka den när vi tappade den. Våra mittbackar fick möjlighet att styra spelet, vilket de gjorde förtjänstfullt, med god assistans av vår målvakt Ella Perhat. Under halvlekens gång blev vi dessutom farligare och farligare framåt och den kändes fullt naturligt när 1-0 kom efter kvarten spelad. En genomskärare till Hanna Pettersson Strandberg som lugnt satte bollen i nät och därmed kunde bocka av sitt första mål i Frejtröjan!

Vi fortsatte påkopplat och med stor spelglädje att tugga på, och efter knappa 40 min sköt Ingrid först ett distansskott som målvakten räddade. Emily bröt förtjänstfullt det påföljande uppspelet, väggade med Ingrid, inlägg till Ida som hittar Ingrid med ett tillbakaspel och nere vid stolproten letade sig det välplacerade skottet in. 2-0, vilket också var ställningen i paus.

Andra halvlek fortsatte enligt samma mönster. Vi var rikigt “på” hela tiden. Lindhagen gav sig aldrig, så vi kunde inte slappna av i försvarsarbetet, men kände ändå att det var vi som hade kommandot. Ett par träffar i överliggaren genom Ida B och Ingrid, ett antal klara lägen ytterligare, ja det kändes verkligen som att vi borde ha punkterat matchen någonstans mitt i andra halvlek. Med knappa tio minuter kvar reducerar istället Lindhagen oväntat i efterdyningarna av en hörna. Närmare än så kom de dock inte, utan sista minuterna följde samma mönster som matchen i stort.

Vi tar med oss mycket positivt från matchen! Spelglädjen strålade hos hela gänget. Engagemang, tålamod och finess i fin mix. Nästa gång sätter vi dit ännu fler av våra chanser.

Tack till publik, domare och motståndarna Lindhagen för en trevlig afton.

Seriepremiären närmar sig. Nästkommande helg, påsken, är vi spellediga. Vi tittar så smått på att lägga in en match helgen därefter, innan serien sparkar igång. Fortsätt gärna följa oss på plats nere på Vikingavallen. Eller ja, du är såklart mer än välkommen även till våra bortamatcher!

Oavgjort mot Ursvik
2024-03-18 10:41

Sista gruppspelsmatchen i Victoria cup mot Ursvik avklarad. Ursvik spelade i första halvleken framåtlutat i medvinden och 🌞 på den hårda planen. Vi hade svårt att få ihop spelet och kämpade med vår egen prestation.

I andra halvlek lyfter vi oss under perioder och gör en bättre prestation men 2-2 räcker bara till andra plats i gruppen.

Grattis @ursvikikdam till gruppsegern, lycka till i slutspelet. Clara gör båda målen på ass av Ingrid.

Nu tränar vi vidare i veckan för att få en ny spännande utmaning på fredag kväll. ⚽️🌞

Femetta i Victoria Cups andra gruppspelsmatch
2024-03-05 23:20

Söndagseftermiddagens hemmamatch mot kommande seriekonkurrenten Reymersholm innebar vår tredje match under ledning av nye tränaren Niklas Lundin. Givetvis finns stora likheter i tankarna kring hur vi skall spela 2024 jämfört med tidigare säsonger, men lika självklart också några nyheter att fortsatt slipa på.

Nåväl, matchen inleddes med två pigga lag på banan. Reymersholm satte hög och intensiv press på oss i uppspelsfasen, vilket å ena sidan ibland gav dem lägen, samt å andra sidan gav oss goda möjligheter till vassa anfall när vi kom förbi deras första press. Det tog oss dock ungefär en halv halvlek innan vi började göra detta mer frekvent.

I minut 21 kommer vårt 1-0 när Ida Hedstad på bortre stöter in ett hårt inspel på marken från kedjekamraten Clara Henriksson. Snyggt, och där och då kanske inte helt väntat även om vi sedan några minuter tillbaka spelade med aningen större trygghet och pondus. Strax efteråt gör Ella Perhat i vårt mål ett par fina räddningar, men därefter blir vi allt starkare. 2-0 görs av Amelie Barré som gör det viktiga jobbet och går på eventuell retur, vilket det blev efter ett välriktat skott av Clara. I halvlekens slutskede sätter Clara trean efter att Amelie slagit in ett fint inlägg från höger efter uppspel av Ida H.

En halvlek som var helt jämn under dess första hälft, kanske rentav med Reymersholm aningen mer vid rodret än oss, gick sedan tydligt i vår favör.

I paus var vi inte nöjda med vår inledning, desto mer nöjda med det tålamod vi visade upp genom att gnugga på och gradvis ta över matchen. Vi förväntade oss att Reymersholm skulle komma ut rejält taggade, likt i första halvleken, men tänkte oss att vi denna halvlek skulle vara mer bekväma med bollen från start.

Reymersholm startade mycket riktigt bra, första kvarten var jämn, och bortalaget kunde reducera efter en fast situation där vi inte fick bort bollen från målområdet. Med kvarten spelad började vi bli tryggare i spelet igen, och i den vevan satte Ingrid Norwald snyggt 4-1, assisterad av Ida H som vänt bort en spelare nere vid kortlinjen. Vi skapar ytterligare chanser medan motståndarnas blir allt mer sällsynta. 5-1 görs i matchens absoluta slutskede, och det är Amelie som lugnt och behärskat rullar in sin andra strut fint framspelad centralt i banan av Ingrid.

Summerat känns matchen jämn under första halvlekens inledande hälft, samt under andra halvlekens första tredjedel. Under de andra delarna är vi starkare. Reymersholm är ett rutinerat och starkt lag, som definitivt har kvaliteter. De kommer bli en tuff konkurrent i serien.

För oss innebär detta att det nu stundar en ren gruppfinal mot ytterligare en kommande seriekonkurrent, Ursviks IF. Dessa har maximala sex poäng efter två omgångar. Först besegrades just Reymersholm med 4-2, där Reymers dock fick sin målvakt utvisad redan i nionde matchminuten. Andra viktorian innebar vinst mot Hanvikens SK med 5-3 på bortaplan. Hanviken var starka mot oss, så den segern får ses som klart imponerande!

Hoppas att just du kommer till Örvallen söndagen den 17 mars kl 15:00 för att bevittna den spännande upplösningen av detta gruppspel; en match som har en kvartsfinal i Victoria Cup senare i vår i potten.

Oavgjort i första omgången av Victoria Cup
2024-02-17 20:00

På för oss ovana hemmabanan Tibblevallen inledde vi slutspelet i gruppformat mot division 2-nykomlingen Hanviken. Lunchmatchen denna lördag var blåsig i banans längdriktning; så pass mycket vind att avbytarbåsen frekvent försökte lämna sina positioner. Faktiskt kunde det gått illa vid tillfälle när det höga kamerastativet vid läktarplats blåste omkull och faktiskt lätt skadade den ena assisterande domaren. Efter några minuters spelavbrott kunde matchen återupptas. Skönt. Men, nu tar vi det i kronologisk ordning:

Matchen inleddes med vår bonusstraff, erhållen tack vare att vi spelar i en division lägre än motståndarna. Ella Perhat stegade fram. Hennes målvaktskollega i Hanviken svarade för en fin räddning och matchen blåstes därmed igång i läget 0-0.

Efter ett par jämna inledande minuter var det Hanviken som satte tonen i matchen. Det lyckades ta tag i mittfältskampen, där de verkade ha ett högre tempo än oss, delvis hjälpta av ett till synes slarvigt passningsspel från de gulsvarta. Ofta slutade våra försök i att deras mittfältare fick komma rättvända mot vår backlinje. Många hot kom ute till vänster där deras snabba nr 2 skapade många chanser. Ella i vårt mål svarade dock för ett antal fina räddningar, gott att se.

Drygt halvvägs in i halvleken fick vi litet bättre tag i matchen, men, fortsatt kändes Hanviken som det lag som låg närmast ett ledningsmål. Just före paus kom det, 0-1. Inte alls orättmätigt.

Under vilan kände vi att vi inte kommit upp i nivå, och att vi med ett par justeringar rimligen borde kunna utmana bättre. Så blev också fallet. Andra halvlek såg direkt mer lovande ut. Men, efter nio minuters spel kom Hanviken snabbt i djupled och satte 2-0. Knappt han vi säga ”kom igen Frej” innan vi hamnade fel med alla lagdelar samtidigt, alla försöker kompensera på olika sätt, vilket renderar i ett enkelt 3-0-mål för Hanviken. Den giftiga nr 18 fullbordade därmed sitt hattrick – snyggt. Men, tyckte vi, alldeles för enkelt.

Målet skapade snäppet ännu mer adrenalin hos våra tjejer, och bara minuten senare lyckades vi väldigt snyggt passa oss fram till 1-3 genom Amelie Barré från nära håll. Viktigt att få häng! Tio minuter senare för en haltande Ida Hedstad vittring på bollen centralt på motståndarens planhalva. Med tre spelare hängande över sig lyckas hon sprintdribblandes trycka in 2-3 från nära håll. Vilken prestation! Vem hade kunnat skönja denna utveckling, vem hade kunnat ana detta för bara 12 minuter sedan?!

Ytterligare sex minuter senare gjorde vi 3-3, ett både märkligt och tråkigt mål. En Hanvikenspelare tycks skadad vid mittpunkten. Efter en lång stund spelar Hanviken ut bollen till inkast nästan vid egen hörnflagga. Vårt inkast. Vår kastare uppfattar att Hanviken skriker ”bara kör”, vilket vi gör, och plötsligt har vi gjort 3-3 genom ett riktigt snyggt långskott av Amelie. Palaver uppstod, kutym är ju att kasta bollen åter till motståndare när bollen spelats ut vid skada. Inget kul sätt att göra mål på, bara att be om ursäkt.

Efter 3-3 skapade båda lagen ytterligare chanser; aningen fler från Hanviken. 3-3 stod sig tiden ut, och båda lagen tar med sig en poäng i det lilla gruppspelet där ytterligare två lag deltar.

Skönspelet från IK Frej lyste denna helg mestadels med sin frånvaro, men tjejerna visade däremot upp väldigt fin moral som tog sig tillbaka både ifrån en smått skakig inledning och ett plötsligt 0-3-underläge.

Stort tack till publik, domare och motståndare för en givande och bra genomkörare såhär i säsongsupptakten. Och, vi beklagar på nytt det märkliga 3-3-målet.

För oss i IK Frej väntar andra omgången i Victoria Cup söndagen den 1 mars kl 1600 då vi välkomnar våra framtida kollegor i serien i år, Reymersholm. Väl mött på läktarplats då!

Första träningsmatchen genomförd
2024-02-08 23:22
Årets första lagbild!

Nu är säsongen inledd på riktigt för oss!

Träningmatch mot Täby FK F19 stod på tapeten för oss igårkväll. Vädret antydde fina förhållanden för längdskidåkning, men, Vikingavallen var inbjudande grön så möjligheten till fin fotboll fanns!

Vi inledde starkt, mattades av mitt i första halvlek (då Täby dessutom tog ledningen), men visade många fina intentioner inte minst under matchens sista 55 minuter.

Täby FK gjorde en riktigt stark insats, och gick resolut in i alla dueller. Framförallt gjorde deras målvakt en kanonmatch och höll nere siffrorna. Slutresultatet skrevs till 2-1 till Frej, efter mål av Tyra Petersson och Emily Wahlberg.

Summerat: Lovande första match under ledning av vår nye tränare Niklas Lundin! 16 spelare luftades, varav tre nyförvärv. Härlig inställning hos alla - många goda prestationer. I nytt spelsystem. På nya positioner. Kul! Spännande!

Steg för steg jobbar vi nu vidare mot serieupptakten i april. Träningarna fortsätter, och nästa match är faktiskt en tävlingsmatch. Lördagen den 17 feb möter vi Hanviken ”hemma” på Tibblevallen. Det blir en riktig utmaning. Vi ses där kl 12!